USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hayırseverlere İhtiyacımız Var

Hayırseverlere İhtiyacımız Var

Hayırseverlere İhtiyacımız Var
24-10-2018 07:00
Google News

HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas Valiliği öncülüğünde Sivas Hizmet Vakfı tarafından son iki yıldır düzenlenen üniversite öğrencilerine yönelik burs kampanyası bu yıl da devam edecek. Bu yıl üniversite öğrencilerinin yanı sıra meslek lisesinde eğitim gören 500 9. sınıf öğrencisine de 8 ay boyunca burs verilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Valisi Davut Gül, ?Bu sene ilk defa meslek lisesine giden öğrencilerimize burs vereceğiz. 9. sınıflarda eğitim gören 500 tane öğrencimize 8 ay boyunca 150´er lira olmak üzere toplamda 1.200 lira burs vermiş olacağız. Bu çalışmayı Sivas Hizmet Vakfı aracılığıyla yürüteceğiz? dedi.

Geçtiğimiz yıllarda da bu kampanyanın yapıldığını ve çok sayıda öğrencinin bu burslardan faydalandığını belirten Vali Gül, ?Diğer taraftan geçmiş yıllarda yaptığımız üniversite öğrencilerimize yönelik burs çalışmamızı da bu sene sürdüreceğiz. Burada hayırseverlere ihtiyacımız var. Burs kendiliğinden verilmiyor. Birisi tutup verecek ki biz de diğerine verebilelim. Talepleri almaya başladık. Az çok demeden bütün hemşerilerimizden katkı bekliyoruz. Bize her müracaat edene biz burs vermek istiyoruz? ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR 30 EYLÜL´DE

SONA ERECEK

Vali Gül başkanlığını yürüttüğü Sivas Hizmet Vakfı´nın, aylık 150 TL olmak üzere 8 ay süre ile öğrenci başına toplamda 1.200 TL öğrenim yardımında bulunacaklarını bildirerek, bu yıl ayrıca gençlerin mesleğe yönelmesini sağlamak amacıyla ildeki 2 Meslek Lisesinin birinci sınıfına kaydolan 500 öğrenciye de aynı şekilde burs verileceğini müjdeledi.

Gül, Sivas Hizmet Vakfı´nın ?Yiğidolar Öğrencisine Sahip Çıkıyor?, ?5 Bin Lisans Öğrencisine Burs? kampanyasında, proje ortakları ve hayırseverlerin katkılarıyla geçtiğimiz iki yıl 2 bin lisans öğrencisine, Sivas´ta ilk defa uygulanan proje sonucu eğitim desteğinde bulunulduğunu kaydetti.

Başvurular 10-30 Eylül tarihleri arasında Bu yıl ki burs başvurularının 10-30 Eylül 2018 tarihleri arasında internet sayfası üzerinden alınacağı ve istenilen belgelerin, Sivas´ta vakfın İnönü Konağındaki merkezine, ilçelerde ise Kaymakamlıklara teslim edilebileceğini belirten Gül, şehit-gazi çocukları, engelliler, milli sporculara destek olunması amacıyla kontenjan ayrıldığını ifade etti.

Burs alanların değerlendirilmesinin başvuruda belirtilen kriterlere göre sistem üzerinden gerçekleştirildiği, şeffaflığın esas alındığı, burs alan öğrencilerin ve bağışta bulunan hayırseverlerin isimlerinin www.sivashizmetvakfi.org.tr sayfasında yayımlandığını kaydeden Gül, kampanya kapsamında; ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları başta olmak üzere, gençlere öğrenimleri süresince bir nebze de olsa yardım ederek, öğrencilere sahip çıkıp başarılı olmalarına katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

HAYIRSEVERLERİN

DESTEĞİ BEKLENİYOR

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi şehirden ve ülkemizin farklı illerinde bulunan hayırseverlerin desteğini beklediklerinin altını çizen Gül; ?Bu yıl da kamu kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, işadamlarımızı, esnaflarımızı ve hayırsever vatandaşlarımızı bu anlamlı ve güzel kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize el birliği ile sahip çıkmalı, destek olmalıyız? ifadelerini kullandı.

Meslek liselerini teşvik amacıyla burs Gül açıklamasında bu yıl ayrıca gençlerin meslek sahibi olmasını desteklemek amacıyla Sivas Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Sivas Mesleki Teknik Anadolu Lisesi´ne kayıt olan ihtiyaç sahibi 500 öğrenciye de yıllık 1.200 TL burs ödeneceğini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!