USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hayrat, 70 ülkede kurban kesecek

Hayrat, 70 ülkede kurban kesecek

Hayrat, 70 ülkede kurban kesecek
10-08-2017 05:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Kardeşliğin ve bereketin vesilesi olan Kurban Bayramı´na yaklaştığımızı ifade eden Darıcık, "Kurban bereketi paylaştıkça artıyor ve milyonlarca mazluma ulaşıyor. Verdiğimiz hisselerimizle kurban ibadetini yerine getirmenin huzurunu yaşarken, elimizi uzattığımız milyonlarca kardeşimiz bizim için hayır duada bulunuyor. Bu dualar şahsımız, ailemiz ve ülkemiz için berekete dönüşüyor ve bizleri kötülüklerden koruyan bir kalkan oluyor" dedi.
Darıcık, "Hayırseverlerden toplanan bağışlarla kurbanları titizlikle seçip kesimini ve dağıtımını yapmakla kalmıyor, aynı zamanda gönül coğrafyalarımızla ülkemizin kucaklaşmasına vesile oluyoruz. 2016´da 800 bin kişiye ulaşan bu bereket dalgası, 2017 Kurban´ında desteklerinizle milyonlara ulaşacak. Bizler bu emanetleri yerine ulaştırmak adına; yüzlerce kişiden oluşan ekiplerimizle bağışlarınızı yardıma muhtaç gönüllere ulaştırmak için binlerce kilometre yol kat etmeye hazırız.  Allah´a yaklaşma vesilesi olan Kurban Bayramı´nı beraber ihya edelim. Kardeşlerimize ulaşalım, Kurban´ı onlara hissettirelim! İyiliği Kurbanla Yayalım" ifadelerini kullandı.
5 KITA 70 ÜLKEDE
FAALİYET GÖSTERİYORUZ
Hayrat Bölge Temsilcisi Kadir Darıcık, Türkiye, Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Burkina Faso, Endonezya, Fildişi Sahili, Gana, Gazze, Gine, Güney Afrika, Kamboçya, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kıbrıs, Kırgızistan, Malavi, Malezya, Mali, Meksika, Moritanya, Nijer, Nijerya, Pakistan, Pattani, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Togo, Tonga, Uganda, Vanuatu, Yemen, Hindistan, Angola, Avustralya, Benin, Bosna Hersek, Botsvana, Burundi, Cubuti, Çad, Etiyopya, Fiji, Filipinler, Gambiya, Gürcistan, Irak, Karadağ, Keşmir, Kongo, Kosova, Madagaskar, Makedonya, Moğolistan, Mozambik, Myanmar, Nambiya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Ruanda, Samoa, Sancak, Senegal, Sierrea Leone, Svaziland, Tanzanya, Zambiya, Zanzibar olmak üzere 5 kıtada 70 ülkede faaliyet gösterdiklerini belirtti.
KURBANLARINIZ
NASIL KESİLİYOR?
Kurban kesimleriyle ilgili bilgi veren Darıcık, şöyle devam etti: "Kurbanlar İslami usullere azami dikkat edilerek satın alınır. Vekâleti alınan kurban hisseleri Hayrat Yardım gönüllüsü gözetiminde İslami usullere göre kesilir. Kurban kesildikten sonra hisse sahibine SMS ile kurbanın kesildiğine dair bilgilendirme mesajı gönderilir. Kesilen kurbanın eti, önceden titizlikle belirlenmiş yardıma muhtaç kişilere dağıtılır."
ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU
İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ
Dini Bayramların çocuklar için ayrı bir anlam ve önem ifade ettiğini kaydeden Darıcık, "Bayram onlar için mutluluk sebebidir çünkü bayramlar hediyesiz olmaz. Gönüllerimizin neşesi çocuklarımızı, hayatımızın en önemli parçası olduğunu bilerek bayramlık faaliyetlerimize devam ediyoruz. 2016 Kurban Bayramı´nda da çocukları unutmadık ve 135 bin bayramlığı çocuklarımıza hediye ettik. 2017´de çoğu yetim 140 bin çocuğa bayramlık dağıtma hedefiyle yola çıktık. Gelin hep beraber, ümmetin boynu bükük çocuklarına bayram sevinci yaşatalım" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!