USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hayvanlar Açlıktan Ölmesin

Hayvanlar Açlıktan Ölmesin

Hayvanlar Açlıktan Ölmesin
14-01-2017 16:29
Google News


RUHİ DEMİR

Doğada zorlu kış şartlarında yaşam mücadelesi veren hayvanlar için Kardeşler Tepesine yem bırakıldı. Pulur Mahallesi ve Çiçekli Mahallesi Muhtarlığı işbirliği yaparak, doğada yaşam mücadelesi veren hayvanlara yem bıraktı. Sivas Belediye Başkanlığı ile Avcılık ve Atıcılık Kulübü üyeleri de Kardeşler Tepesinde düzenlenen etkinliğe katılarak destek verdi. Soğuk hava ve diz boyunu aşan kara aldırış etmeden hayvanların beslenmesi için doğaya yem bırakan vatandaşlarda, hayvanların doğada zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiği hatırlatarak, bu etkinliğe katılmanın bir insanlık görevi olduğunu söyledi.

Doğadaki vahşi hayvanların yiyecek konusunda ciddi problem yaşadığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, etkinliğe katılarak tüm vatandaşlardan destek istedi. Hayvanların açlıktan ölmemesi için işbirliği yapılmasını isteyen Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, doğaya çıkamayan Sivaslıların da balkonlarına, teraslarına ve mahallelerdeki parklara yiyecek bırakmasını istedi.

?HAYVANLARA SAHİP ÇIKMAK

İNSANLIK VAZİFEMİZ?

İnsan olarak sokak hayvanlarına ve vahşi hayvanlara sahip çıkılması gerektiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun; ?Bütün ülkemizde olduğu gibi Sivas´ta da kış mevsimi ağır geçiyor. Bu zorlu kış şartlarında doğa da kara bürünüyor. Bu da hayvanların beslenme problemine yol açıyor. Bizde hem vahşi hayvanların hem de sokak hayvanlarının beslenme noktasında yaşadığı sıkıntılara ve hayatta kalma mücadelelerine bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla bizde doğaya yem bırakma etkinliğine dahil olduk. Ağır kış şartlarında Minicik serçeler, güvercinler ve kuşlar beslenme noktasında çok ciddi sorun yaşıyor. Sivaslı hemşerilerime, hanım kardeşlerime ve çocuklarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Balkonlara, teraslara ya da pencere önlerine gerekirse onlara en yakın parklere ekmek kırıntısı olabilir, buğday taneleri olabilir ya da bulgur gibi yiyecekler koyarak beslenme sıkıntısına çare olabilirsiniz? şeklinde konuştu.

?SİVAS BELEDİYESİNDEN

EKMEK VE ULAŞIM DESTEĞİ?

Doğaya yem bırakma etkinliğine ulaşım ve ekmek desteğinde bulunduklarını belirten Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun; ?Pulur Mahallesi ve Çiçekli Mahallesi muhtarlığının ortaklaşa düzenlediği etkinliğe Sivas Belediye Başkanlığı olarak destek sağlamaya çalıştık. Doğadaki hayvanların yaşam mücadelesine katkı bulunmak için yapılan bu etkinlik bizleri mutlu etti. Sivas Belediye Başkanlığı olarak etkinliğe ulaşım noktasında otobüs desteği, hayvanların beslenmesi noktasında da yiyecek desteğinde bulunduk. Doğaya yem bırakmak bizim hem insani hem de İslami görevimizdir. Bizde insani ve İslami görevlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Bu etkinlik inşallah gelenekleşir ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızda bu tür programlar düzenler? ifadelerine yer verdi.

?ZOR İŞLERİ EL BİRLİĞİYLE

KOLAYLAŞTIRIYORUZ?

Etkinliğin düzenlenmesine öncülük eden ve doğaya yem bırakılması konusunda kurumları bir araya getiren Pulur Mahallesi Muhtarı Ogün Bekçioğlu, Bin adet ekmek ve 400 kilogram buğdayla hayvanların açlık problemine çözüm olmak için yola çıktıklarını söyledi. Mahallelilerle işbirliği yaparak güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirten Pulur Mahallesi Muhtarı Ogün Bekçioğlu; ?Zor işleri başarmak bize kolay geliyor. Bu zor bir iş ama biz el ele vererek bu işin altından kalktık. Belediye Başkan Yardımcılarımız Mehmet Muaz Uzun ve Ahmet Özaydın´a teşekkür ediyorum. Belediye Başkan Yardımcılarımız ulaşım ve ekmek yardımında bulunarak bizlere çok büyük destek vermiştir. Çiçekli muhtarımız ekmek desteği, Avcılık ve Atıcılık Kulübümüz de buğday desteğinde bulundu. Güzel bir birliktelik kurarak böyle güzel bir etkinlik düzenledik. Bizler Osmanlı torunuyuz. Osmanlı Devleti hükümranlığı boyunca hem vatandaşını hem de sokak hayvanlarını duyormuştur. Sözde Osmanlı torunuyuz demek yerine icraat yapmalıyız. Zor işleri Pulur Mahallesi sakinleriyle birlikte çok kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Şu anda kurt, domuz, keklik, kuş ve daha adını dahi bilmediğib hayvanların açlıktan ölmemesi, yaşamını sürdürmesi için kollara sıvadık. Ben diğer muhtar arkadaşlarımın da birlik ve beraberlik içerisinde doğadaki hayvanlara sahip çıkmasını istiyorum? dedi.

?HAYVANLARIN YAŞAM MÜCADELESİNE

DESTEK OLMAK GURUR VERİCİ?

Çiçekli Mahallesi Muhtarı Doğan Yazıcı da hayvanların yaşam mücadelelerine destek olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Çiçekli Mahallesi Muhtarlığı olarak etkinliğe ekmek desteğinde bulunduklarını ifade eden Doğan Yazıcı; ?Pulur Mahallesi Muhtarlığıyla birlikte böyle bir etkinlik düzenledik. Böyle güzel bir etkinliğin içerisinde olmak bizleri mutlu ediyor. Biz de Çiçekli Mahallesi olarak Belediye Başkan Yardımcılarımız Mehmet Muaz Uzun ve Ahmet Özaydın´a katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz? şeklinde konuştu.

?DOĞAYA YEM BIRAKMA

ETKİNLİKLERİ ARTMALIDIR?

Kış mevsiminde hayvanların yiyecek bulamadığını ve çok zorluk çektiğini hatırlatan Sivas Avcılık ve Atıcılık Kulübü Üyesi Ercan Oğuzluoğlu da bu gibi etkinliklerin daha fazla düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Doğadaki hayvanların beslenmesi noktasında üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını belirten Sivas Avcılık ve Atıcılık Kulübü Üyesi Ercan Oğuzluoğlu; ?Öncelikle muhtarlarıma çok teşekkür ediyorum. Umuyoruz ki Sivas´taki muhtarlarımızın hepsi, odalarımız, cemiyetlerimiz bu gibi etkinliklere destek verir. Sivas´ta kış şartları çok zorlu geçtiği için hayvanlar beslenemiyor ve aç kalıyor. Bizim doğadaki hayvanların beslenmesine destek olmamız gerekiyor. Bu bizim insanlık görevimizdir. Biz yıllardır doğada ağır kış şartlarında doğada yemleme çalışması yapıyoruz. Avcıyız ama aynı zamanda koruyucuyuz. Bu gibi etkinliklerin daha sık ve yaygın olmasını diliyorum. Bu gibi etkinlikler bize insan olduğumuzu hatırlatıyor. Bir hayvanın bu kış şartlarında ayakta kalması mümkün değil. İnsanın fıtratı gereği merhametlidir ve bizler bu merhametimizi aç kalan hayvanlar için kullanmalıyız. Ayrıca kurumuş ekmekleri çöplere atmak yerine sokakların bir kenarlarına bırakırsak sokak hayvanları da aç kalmaz. Bu etkinlik bütün bölge illere de örnek olmalıdır. Katılımcılara da çok teşekkür ediyorum? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!