USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HEDEF OLMA HEDEFSİZ KALMA

HEDEF OLMA HEDEFSİZ KALMA

HEDEF OLMA HEDEFSİZ KALMA
24-10-2017 05:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve tüm illeri gezen Narkotik Eğitim Tır´ı Sivas´a geldi. Bir hafta boyunca ilimizde kalarak halkı ve özellikle de gençleri uyuşturucuyla ilgili bilinçlendirmesi amaçlanan tırı Sivas Valisi Davut Gül gezdi.

Tarihi Jandarma binası önüne konuşlandırılan Narkotik Eğitim Tırında dün bir tanıtım programı düzenlendi. Programa Vali Davut Gül´ün yanı sıra Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile diğer kurum ve kuruluşların yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Sivas Valisi Davut Gül, ?Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde başlatılan ve halen kendi himayelerinde devam eden bir projedir. Bununla istediğimiz ve yapılmak istenilen gençlerimizi ve çocuklarımızı uyuşturucudan kurtarmak, bu tür tehditlerden bir şekilde muhafaza etmektir? dedi.

Türkiye´nin içte ve dışta terörle mücadele etmesine dikkat çeken Vali Gül, ?Terörle mücadele silahla olduğu gibi narkotik suçlarla da oluyor. Bütün terör örgütlerinin finans kaynaklarının önemli bir kısmı uyuşturucu ve buna benzer illegal işlerden geliyor. Bu açıdan bu mücadele gençlerimizi korumak olduğu gibi aynı zamanda geleceğimizi, vatanımızı, milletimizi de bir anlamda terörle mücadelede güçlendiren bir çalışmadır. Bunu yaparken yerel yönetimlerde, Milli Eğitim Müdürlüğü´nde, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünde ve kamunun her kesiminden destek alınıyor? diye konuştu.

Vali Gül şöyle devam etti:

?Bugünkü tırda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü´nün hazırladığı ve Türkiye´nin her bölgesini gezen bir tırımız. 1 hafta boyunca ilimizde doğru bilinen yanlışları gençlerimize ve çocuklarımıza anlatacaklar. Onun ötesinde de bir farkındalık oluşturulacak. Milli Eğitim Bakanlığımızın ana sınıfından yetişkinlere kadar her kademede uyuşturucuyla ilgili verdiği eğitimler var. Bunun da bir modülü var. Çok güzel de kitapçıkları var. Bunu ilimizde yaklaşık 105 bin öğrencimize verdik. İnşallah bu yıl kaydı yapılan öğrencilerimize de verip bütün öğrencilerimizin bu eğitimden geçmesini hedefliyoruz. Yine Sağlık Müdürlüğümüzün her kademesi bu tür çalışmaları yapıyor. Belediye Başkanlığımız okullarımızın etrafındaki metruk binaları yıkıyor. Yine okullara kamera sistemi de koyarak, hem okul içerisinde hem de okul dışında bunun güvenliğini almaya çalışıyoruz. Ben Narkotik Eğitim Tırını ilimize gönderen İstanbul Valiliğimize ve Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.?

NAKROTİK EĞİTİM TIRI İLE

160 BİN KİŞİYE ULAŞILDI

Programda bir konuşma yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü´nde görevli Komiser Yardımcısı Firdevs Özarslan, ?Uyuşturucu sorunuyla etkin mücadelede arz ve talep azaltılması çalışmalarının önemi büyüktür. Bu çerçevede hazırlanan Ulusal Uyuşturucuyla mücadele Strateji Belgeleri eylem planları e Avrupa Birliği ilerleme raporlarında Emniyet teşkilatımızın başarılı arz ve mücadelesine önemli vurgular yapılmaktadır? dedi.

Uyuşturucuyla mücadelede talep azatlım çalışmalarının önemli bir yeri olduğunu belirten Özarslan şöyle devam etti:

?Bunun sağlanmasında birçok farklı kurumla koordineli bir şekilde çalışma ihtiyacı ön plana çıkmaktadır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yaptığı başarılı operasyonlara ek olarak halkımız ve kurumlarımızla işbirliği içerisinde hazırladığı önleme çalışmalarla uyuşturucuyla mücadeledeki etkinliği artırarak devam ettirmektedir. Madde kullanımı ve bağımlılıklarla ilgili doğru zannedilen yanlışlara dikkat çekmek, gençlere, ebeveynlere, eğitimcilere ve kamuoyuna sorunun farklı boyutları hakkında doğru şekilde bilinçlendirmek amacıyla ?Hedef olma, Hedefsiz kalma´ projesi hazırlanmıştır. Narkotik Eğitim tırı projenin bir parçası olarak planlanmıştır. Narkotik Eğitim Tırı ile İstanbul genelinde nüfus yoğunluğunun fazla olduğu alan ve bölgelerde gençlere, ailelere ve toplumun diğer fertlerine hizmet sunabilmek amacıyla hazırlanmıştır. Projenin amacı çocuklar ve gençlerin maruz kaldığı virüslerden korunmaları, mutlu, üretken ve yaratıcı bireyler olarak var olabilmeleri için bilişsel, fiziksel, psikolojik sosyal gelişmelerinin desteklenmesi, madde kullanımında devamlılıklarla ilgili doğru zannedilen yanlışlara dikkat çekerek, halkı bilgilendirmektir.

Projenin hedefleri hakkında da bilgi veren Komiser Yardımcısı Özarslan, ?Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı´nın desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında ?Gerçekleri Öğrenin´ konseptiyle hazırlanan Dünya´da ve Türkiye´de alanında bir ilk olma özelliği taşıyan Narkotik Eğitim Tırı ile 2015 yılında faaliyetlere başlanarak, 62 etkinlik ve toplamda yaklaşık 160 bin kişiye ulaşılmıştır. Narkotik Eğitim Tırı içerisinde oluşturulan eğitim modelleri ile Madde bağımlılığı konusu farklı boyutlarıyla görsel, işitsel ve dokunsal olarak işlenerek, gençler ve aileler üzerinde daha etkili ve kalıcı etkiler bırakılması hedeflenmektedir. Yapılan çalışma alanında bir ilk olma özelliği taşıdığından hem halkımızın hem de kullanım ve zararlar konusunda daha duyarlı ve bilgi sahibi olmaları, hem de polis ? halk ilişkilerinde halkımızın desteği sağlanarak, suç ve suçlularla daha etkili bir mücadele sürdürülmesi hedeflenmektedir? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Davut Gül ve beraberindeki protokol üyeleri Narkotik Eğitim Tır´ını gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

/resimler/2017-10/23/2210175944748.jpg

/resimler/2017-10/23/2210321882360.jpg

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!