USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hedeflerine Ulaştılar

Hedeflerine Ulaştılar

Hedeflerine Ulaştılar
07-12-2020 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Memur-Sen Engelliler Komisyon Başkanı Selman Devecioğlu, Sivas Sağırlar Spor Kulüp Başkanı Mustafa Epik, Engelli Şair ve Yazar Muhammet Gökkaya, Prof. Dr. Recep Toparlı, İbrahim Yasak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nevzat Öztürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Belediye Başkanı Hilmi Bilgin´i ziyaret etti. Ziyarette belediyenin destekleriyle Selman Devecioğlu ve Muhammet Gökkaya´nın çıkarmış oldukları kitaplar tanıtıldı.

Ziyarette konuşan Prof. Dr. Recep Toparlı, ?Engellerini her koşulda aşan arkadaşlarımızla birlikte bugüne kadar bizlere destek olan siz başkanımızı ziyaret etmek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nde farkındalık oluşturmak için bir araya geldik. Ayrıca Memur-Sen Engelliler Komisyon Başkanı Selman Devecioğlu ile şair ve yazar Muhammet Gökkaya´nın belediyemiz destekleriyle çıkarmış olduğu 2 güzel kitabın da tanıtımını yapmak, aynı zamanda asıl engelin akıllarda olduğunu kanıtlayan kitaplarımızı kamuoyuyla paylaşmak için buradayız. Tabi bu konuda sizin de emeğiniz, desteğiniz var sizlere de teşekkür ediyoruz? ifadelerini kullandı.

?ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR?

Memur-Sen Engelliler Komisyon Başkanı Selman Devecioğlu, ?Bugün Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi gerçekten de ?AK Parti varsa engel yoktur´ Burada sizin şahsınızda ve bütün kurumlarımızda engelleri kaldırmak için çalışmalar yapılıyor. Ben bugüne kadar birçok şehri gezdim. Sivas´ta yapılan çalışmalar birçok şehirden ileride. Belediyemiz bu anlamda ihtiyaç duyulan her noktada imdadımıza yetişiyor. Engellerimizi aşmak için bir birliktelik örneği sergiliyor, bu anlamda sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Bir kitap çıkarmak istedik; engellilerin hayatlarını anlatan, yaşadığı zorlukları dile getiren, farkındalık oluşturan, dikkat çeken bir eser ortaya koymaya gayret gösterdik. 1993´te yatılı bir okulda okuyan görme engelli bir kardeşimizin hayatını anlatmaya çalıştık. Kendi hayatımızdan örnekler sunduk. Türkiye´de bizler için 2000 yılından sonra neler değişti bunu anlatmaya çalıştık. Tabi o zamanlar bir valinin, bir belediye başkanının yanına gitmek ne kadar zorken şimdi bir telefonla ulaşabildiğimizi, nereden nereye geldiğimizi anlatmaya çalıştık. Bu anlamda bizlerden desteklerini esirgemeyen siz Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin´e çok teşekkür ediyoruz? dedi.

ENGELLİ RAMPASI İÇİN DESTEK İSTEDİ

Şair ve Yazar Muhammet Gökkaya ise ?Gönlümüzden geçen kelimeleri kâğıda dökerek yıllardır şiir yazıyordum ve şiirlerimi bir kitapta toplamak en büyük hayalimdi. Bu hayalimi gerçekleştirmede başkanımız büyük bir dayanışma örneği sergiledi ve bizlere destek oldu, kendisine teşekkürlerimiz iletiyorum. Bir konuya dikkat çekmek istiyorum; bazı alışveriş merkezleri ve kafelerde engelli rampası bulunmamakta. Kaldırımlar ne kadar düzgün yapılmış olsa da girişleri ya yüksekte ya merdivenli bu da bizleri zor durumda bırakmakta. Bu konuda sizlerden ve işyeri sahiplerimizden destek istiyoruz? açıklamasında bulundu.

?Sivas Belediyesinin bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum? diyerek sözlerine başlayan Sivas Sağırlar Spor Kulüp Başkanı Mustafa Epik de ?Bu anlamlı günde; anlamlı çalışmalara, anlamlı projelere imza attığı için başkanımızı tebrik ediyorum. Engelli deyince akla sadece kaldırım, yol çalışmaları geliyor ama sosyal, kültürel etkinlikler de bizler için oldukça önemli. Tabi kültürel manada bu kitapların basılması ve dağıtılmasını da çok önemsiyoruz. İnşallah pandemi sürecinden sonra sosyal etkinliklerin artırılması noktasında çalışmalar yapacağınıza inancımız tamdır? dedi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek ?Bu anlamlı günde bir araya gelmemiz oldukça önemli. Farkındalık oluşturabilmek, bazı noktalara dikkat çekebilmek varsa eksiğimizi görebilmek adına sizlerle bir araya gelmeyi çok önemsiyoruz. Yola çıkarken şu hedefi koyduk: Sadece fiziki açıdan değil, her açıdan başta zihinler olmak üzere ?Engelli dostu, engelsiz bir şehir oluşturacağız´ dedik. Bugün belki de en çok takıldığımız nokta proje yaparken de hizmet yaparken de caddeleri, sokakları engelli vatandaşlarımıza uygun olarak düzenlemek. Bugün bir engelli vatandaşımızın çarşıya çıktığı zaman hayatını tek başına idame ettireceği fiziki şartları, altyapıyı oluşturmamız lazım. Bu açıdan Recep hocamız ve İbrahim Yasak hocamız zihinlerdeki engeli kaldırarak engelli kardeşlerimizin her açıdan hayata entegre olması noktasında ciddi manada uzun yıllar sonra da hatırlanacak eserler ortaya koyuyor. Bu çok önemli. Bundan dolayı hocalarımıza çok teşekkür ederim.? dedi.

 ?Bu sene pandemiden dolayı birçok projemizi ötelediğimiz gibi engellilere yönelik hizmetlerimizi de maalesef yapamadık? diyen Başkan Bilgin, ?Ancak inşallah dünya bu sıkıntıyı atlattığı zaman bu açığı önümüzdeki süreçte yapacağımız projelerle kapatacağız. Selman Hocamızın ve Muhammet kardeşimizin iki güzel eseri Sivaslı hemşehrilerimizin istifadesine sunacağız. Kültürel anlamda bu eserleri, bu tür çalışmaları çok önemsediğimizi bilmenizi istiyorum. Bunlar hem gelecek nesillere aktarabileceğimiz eserler hem de farkındalık oluşturabilmek adına güzel fırsatlar. Selman Hocam kitabında görme engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunları, sıkıntıları bazı bölümlerinde paylaşmış. Muhammed kardeşimizin şiirleri oldukça anlamlı, manidar. Kendilerini tebrik ediyorum, başarıları daim kalemleri kuvvetli olsun? dedi.

Konuşmaların sonunda ziyaretin anısına Başkan Bilgin misafirlere çeşitli hediyeler takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!