USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Her Türlü İhtiyacınızı Karşılayacak?

?Her Türlü İhtiyacınızı Karşılayacak?

?Her Türlü İhtiyacınızı Karşılayacak?
14-12-2018 07:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Şehir içerisinde kalan küçük sanayi sitelerinin şehir dışına çıkarılması için Sivas Belediyesi öncülüğünde Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği´nin (SESOB) desteğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında devlet projesine dönüşen Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi´nin projesi sanayi esnafına tanıtıldı.

Madeni Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen programda sanayi esnaflarına Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi hakkında bilgi verildi. Paşabahçe Düğün Sarayı´nda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Sami Aydın, STSO Başkanı Mustafa Eken, SESOB Başkanı Beşir Köksal, Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Hakan Demirgil ve çok sayıda sanayi esnafı katıldı.

?ŞEHİR HUZUR BULURSA ÜLKE KALKINIR?

Programda konuşan Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Demirgil, ?Esnafımıza ve Sivas´ımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Yardımlaşma, dayanışma içerisinde hiçbir ayırım gözetmeden yolumuza devam edeceğiz. Esnaf rahat olursa; şehir huzur bulur, şehir huzur bulursa ülke kalkınır ve büyür. İnsanlar mutlu olur, yarınlar mutlu olur? ifadesini kullandı.

?İLK MÜRACAAT EDEN İL BİZİZ?

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Sami Aydın, ?Yeni Seyfebeli Sanayi Sitesi Projesi 12 ilde benzeri uygulama olan projelerden bir tanesi. Gördüğünüz gibi biz Sivas olarak şu an hazır il konumundayız. İlk müracaat eden il biziz. Projelerimizi hazırladık, bakanlığın istediği bütün kriterleri sağladık. Şu an son aşamada da bu projeleri sizlerle paylaşarak sizlerin de son görüşlerini aldıktan sonra kesin uygulama projelerine geçeceğiz. Bildiğiniz gibi bu projenin temel hedefi şehir içerisinde kalan sanayi sitelerinin şehir dışında belirli bir yerde toplanması. Bunun sebebi 60 yıl önce yapılan sanayi sitelerinin hem şehir içerisinde kalması hem de artık günün gereklerini karşılamıyor olması? dedi.

?KOMPLEKS OLARAK PLANLADIK?

Sanayi dükkanı denildiği vakit geniş düşünülmesi gerektiğini dile getiren Başkan Aydın,  ?Bu alan içerisinde bankaya da ihtiyacımız var. Bu alan içerisinde camisinden tutun spor alanlarına varana kadar her türlü sosyal donatının bir arada olduğu, sanayinin bir bütün olarak birleştiği bir kompleks olarak planladık. Planlarken küçük esnafla organize sanayinin bir birbirine entegre olması halinde daha verimli olacağını düşündük. Çünkü Organize Sanayi Bölgesi´ndeki birçok firmaların küçük sanayiyle bağlantısı var. Dolayısıyla bu bağlantıyı ne kadar güçlü tutarsak ticari verimlilik o oranda artacak diye düşündük. Bu alan yaklaşık 7 milyon metrekare bir alan. Şu anda çalıştığımız bölgeye bütün küçük sanayi sitelerini toplamayı planlıyoruz? dedi.

?KİRA ÖDER GİBİ DÜKKAN SAHİBİ OLACAKSINIZ?

Bu projenin esnaflar için maliyetine de değinen Başkan Aydın, ?Şu an hepiniz ticaretin içindesiniz. Herhangi bir bankadan bir kredi ihtiyacınız olduğu takdirde şu anki faiz oranları yüzde 25 yüzde 30´lar civarında. Size buradan sağlanan kredinin faiz oranı yüzde 1 ve 2 yıl ödemesiz, 15 yıl vadeli. Emin olun kira öder gibi dükkan sahibi olacaksınız ve bu dükkanlar sizin her türlü ihtiyacınızı karşılayacak.? ifadesini kullandı.

/resimler/2018-12/13/1600417691544.jpg

/resimler/2018-12/13/1600538316506.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!