USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Her Yıl 15 Milyon Bütçede Kalacak

Her Yıl 15 Milyon Bütçede Kalacak

Her Yıl 15 Milyon  Bütçede Kalacak
10-02-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, mahalle muhtarları ile  istişare toplantısında bir araya geldi. Sıcak Çermik´te düzenlenen programda konuşan Başkan Bilgin, hayata geçirilecek projelerin son durumu hakkında muhtarları bilgilendirdi.

Sivas´ın her mahallesinin birbirinden güzel olduğunu ifade eden Başkan Bilgin, vatandaşların kendi mahallesinde yaşamaktan zevk aldığı, mutlu olduğu, kendini iyi hissettiği bir hizmet anlayışını ortaya koyacaklarının altını çizdi.

?ÇAY PARASI ALMAYACAĞIZ?

Hükümetin her şehre bir Millet Bahçesi yaparken Sivas´a 2 tane kazandırılacağına dikkat çeken Başkan Bilgin, ?Millet Bahçesi´nin içerisinde Millet Kıraathanemiz var. Şunu söyleyeyim: Yapacağımız tüm parkların içerisindeki sosyal tesisleri Millet Kıraathanesi olarak kullanacağız. Belediye işletecek, çay parası almayacağız. Hemşehrilerimiz gelecek orada vaktini geçirecek. Kütüphane olacak. Gazete okuma yeri olacak. Yönetim olarak kanımız bu, bu da kabul görüyor. Çünkü özellikle belli yaşın üstündeki büyüklerimiz mahallede vakit geçirebilecekleri yer olmayınca çarşıya geçmek zorunda kalıyorlar. Bu ihtiyacı ortadan kaldırmak adına yapacağımız tüm bölge parklarında veya uygun yerlere yapacağımız Millet Kıraathanelerinde belediye olarak bu şekilde bir mantık işleteceğiz. Çocuklarımızın da gençlerimizin de kütüphane olarak kullanabilecekleri bir alan oluşturacağız? dedi.

?MEVCUT İTFAİYE BİNAMIZ ŞARTLARA ELVERMİYOR?

Millet Bahçesi´nin üst tarafına nikah salonu inşa edeceklerine dikkat çeken Başkan Bilgin, ?Arsasını TOKİ´den aldık. Bakanımıza teşekkür  ediyoruz. Farklı özellikleri olan, farklı ebatlarda salonları olan nikah salonu yapacağız. Bu sene itfaiye binamızın proje ihalesini yaptık. Mevcut itfaiye binamız şartlara elvermiyor. Allah korusun itfaiye çok önemli. Sivas´ımıza yakışır bir itfaiye binası yapıyoruz. Gençlik merkezlerini projelendirdik. Alibaba ile ilgili çalışmamız var. Şeyhşamil´de, Yenişehir´de çalışmamız var? ifadelerini kullandı.

?AÇIK PAZAR YERLERİNİ BU SENE KAPATIYORUZ?

Başkan Bilgin, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Şehrin en az 4 bölgesine spor kompleksleri planlıyoruz. Yüzme havuzunun olduğu, oyun alanlarının olduğu, basketbol ve futbol sahasının olduğu spor kompleksleri planlıyoruz. Şehrin doğu, batı, kuzey, güney ve bir tane de merkeze olacak şekilde.  Otoparkları bu sene planladık. 2020´de bir kısmını hayata geçireceğiz. Selçuk Ortaokulu´nun alt katını otopark yapacağız.  Tüm açık pazar yerlerini bu sene kapatıyoruz. Mehmet Akif Ersoy´a açık yapıyoruz. Onun dışındaki tüm pazar yerlerinin proje ihalelerini yaptık. İnşallah 2020 yılı içerisinde kapatıyoruz. Şehrimizde imara açık olup da 18´i geçmeyen yerlerle ilgili bir çalışma başlattık. İmarlı alanların tüm 18´lerini yapalım vatandaş, müteahhit veya mülk sahibi önünü görsün ona göre plan yapsın dedik.?

ÜST GEÇİT BU YIL BAŞLAYACAK

Numune Hastanesi´nin bulunduğu bölgeye yapılacak olan üst geçit  ile alakalı olarak Ankara´da gerekli girişimlerde bulunduklarını belirten Başkan Bilgin, ?Sayın Bakanımızla görüştük. Proje ihalesi yapıldı. Numune Hastanesi´nin Erzincan yolundaki üst geçit de 2020 yılında başlayacak inşallah. Karayolları yapacak. Altını dolgu yapmayacağız. Halil Rıfat Paşa Köprüsü gibi dolgu olmasın dedik. Altı açık olsun istedik? dedi.

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Eski Numune Hastanesi ve 27 Haziran Parkı´nın bulunduğu bölgeye de ikinci Millet Bahçesi´ni yapacaklarını hatırlatan Başkan Bilgin, ?Numune Hastanesi ile 27 Haziran Öğretmenler Parkı´nın bulunduğu bölgede 57 bin metrekare alan var. Eski stadyum alanından 2 bin metrekare daha büyük. Millet Bahçesi  yapacağız oraya da. Altını otopark yapacağız. Meydandaki otopark sorununu o şekilde çözeceğiz. Kızılırmak İlkokulu´nun yerine yapacağımız caminin  altı da 200 araçlık otopark olacak. Onun üzerine kitap kafe, el sanatları çarşısı, sağlık ocağı  ve Cumhuriyet dönemini simgelen estetik mini bir cami yapıyoruz. Mart ayı gibi inşallah temelini atacağız. Onun dışında 27 Haziran Parkı ile Numune Hastanesi´ni birleştirerek de yüzde 98´i yeşil alan olacak şekilde içerisinde bir gençlik merkezi, kütüphane ve mutabık kalırsak aile sağlığı merkezi veya semt polikliniği olacak şekilde bir projelendirme yapıyoruz. İnşallah onu da tamamlamış oluyoruz? şeklinde konuştu.

PARA, BÜTÇEDE KALACAK

Sivas Belediyesi olarak kendi enerjilerini üretmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Başkan Bilgin, bu doğrultuda çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: ?Kendi enerjisini üreten bir belediye olalım dedik. Bu proje görünmüyor ama çok çok önemli. 1 MW´lik Güneş Enerjisi Santrali (GES) ihalesini yaptık. GES kuracağız. İnşallah ikinciyi de Enerji Bakanlığı´nın hibesiyle yapacağız. Onu da yaptıktan sonra Sivas Belediyesi´nin tüm enerji ihtiyacını karşılayacak potansiyele ulaşacağız. Kendi enerjimizi üreten bir sistemi kuracağız. Yıllık yaklaşık 15 milyon liraya yakın elektrik ödememiz var. İnşallah yaptığımız projeyle bu parayı ödemeyeceğiz, para bütçemizde kalacak. Bunun çalışmalarını yaptık kredisini de bulduk.?

?65 MAHALLEYİ BİR GÖRÜYORUZ?

Engelliler yaşam merkezi ve yaşlılar yaşam merkezi projelerinde yer tespit çalışmalarının sürdüğünün altını çizen Başkan Bilgin, ?Bu projelerimizi de inşallah 2020´de projelendireceğiz ve 2021´de başlayacağız. Planladığımız şekilde gidersek biz seçim öncesi hemşehrilerimize açıklamış olduğumuz projeleri 2023 sonuna kadar tamamlamış olacağız. Şunun altını çizmek istiyorum: Siyaseten geliyoruz, seçimle geliyoruz. Yüzde 50 ile seçildik ama yüzde 100´e hizmet etmek tek gayemiz. Biz 353 bin hemşehrimizi bir, beraber ve bütün olarak görüyoruz. 65 mahalleyi bir ve beraber görüyoruz? değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!