USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
08-01-2018 06:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ
Cumartesi akşamı Konferans Salonu´nda basın mensupları ve aileleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Aydın, Belediye´nin hizmetleri ile ilgili bir sunum yaptı. Sivas Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda yapımı tamamlanan ve şuanda devam eden projelerle ilgili detaylı bilgiler veren Başkan Aydın, önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
Programa katılan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ederek, sözlerine başlayan Başkan Aydın, "Sizlerin bu özel gününüzde bizlerinde sizin yanınızda olduğunuzu bilmenizi isteriz. Bu programda sizlerin ve ailelerinizin daha yakın bağlar kurarak, kaynaşmanıza vesile olacağına inanıyoruz. Sizler her zaman bizlerle berabersiniz, her konuya vakıfsınız ama zaman içerisinde birçok unutulabiliyor. Bizim dönemimizde AK Parti Belediyeciliğiyle beraber şehrimizde neler değişti, bu zamana kadar neler yaptık bu konularda sizlere bilgi vermek istiyorum" dedi.
Şehit Gazeteci İsmail Güneş ile ilgili konuşan Aydın, "Benim için sadece bir gazeteci değil, özel bir arkadaş olarak, yanımızda olan, destekçimiz olan, çoğu zaman önerileriyle tavsiyeleriyle, özel bir arkadaşımızdı. Takdiri ilahinin önüne geçilmez, öyle bir elim şekilde veda etti ki, benim kanaatim, Sivas yaşadıkça İsmail Güneş anılacaktır. Onun; şahsiyeti, kişiliği, gazeteciliğin ötesindeki vasıflarıyla çok şey hak etmiş olmalı ki, her dönemde İsmail Güneşi biz anıyoruz. Rabbim rahmeti ile muamele eylesin. Başta çok değerli eşi olmak üzere çocuklarına, bütün eş dost, akrabalarına, siz değerli sevenlerine ve çalışma arkadaşlarına sabır versin" diye konuştu.
Ardından eski ve yeni dönem çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Aydın şunları kaydetti:
DOĞALGAZ İLE TEMİZ HAVAYA KAVUŞTUK
"Geçmişte Sivas en fazla hava kirliliğine sahip olan illerden bir tanesiydi. Hava o kadar önemli bir konu ki temiz de olsa kirli de olsa ciğerlerimize çekmek zorunda kalıyoruz. Bu bakımdan hava kirliliği görüntüsünün yanı sıra sağlığımız için çözülmesi gereken bir sorundu. Allah´a çok şükür 2014 yılının başlarında başlattığımız çalışmalar neticesinde yılsonunda Sivas doğalgaz ile buluştu ve kirli görüntü ortadan kalktı. Bu belki basit bir konu gibi görünebilir ama Sivas´ta ortalama 800 km hat uzunluğu var. Bu kazı demek, yağmur yağınca çamur demek, trafiğin aksaması demek, insanların rahatsız olması demek? Ama çok kısa zamanda bu sorunu çözüme kavuşturduk. Bu çalışmalar neticesinde Sivas´ımız temiz bir havaya kavuşmuş oldu."
İÇME SUYU HATTINDA SORUN KALMADI
"Diğer taraftan çok ciddi bir su problemimiz vardı. Sularımız sürekli kesilir, özellikle kış aylarında kalorifer olmayan evlerde buz tutma olayları yaşanırdı. Bu sıkıntılar Mayıs aylarına kadar devam edebilirdi. O yüzden eski dönemlerde Sivas´ın her tarafında mahalle çeşmeleri akıtılırdı. Bunu da vatandaş hem tatlı su olarak ifade etmişlerdi. Hâlbuki bu çeşmelerin yüzde 80´i tatlı su değildi. Bu kış mevsiminde sorunları çözmek için yapılan bir çözümdü. O dönemde Paşabahçe´den verilen yaklaşık bin 500 litre suyun yüzde 65´i şebekede kaybolurdu. Yani kayıp ve kaçak dediğimiz oran yüzde 65´lerdeydi. Neden?  Çok yıpranmış bir alt yapı vardı. Birçok yerde çalışmalar yaparken, bu borular kırılmıştı ve su da yerin altında kaybolup gidiyordu. Bu boruların kırılması aynı zamanda asbest boru olduğu için oradan çıkan lifler insan sağlığına da ciddi bir tehdit oluşturuyordu. 2014 yılının Kasım ayında ilimizde planlı su kesintisine son verdik. Ondan sonraki içme suyu hattının değiştirilmesi devam etti. O dönemde yağmur yağdığı zaman birçok yolumuz adeta göle dönerdi. Zemin katta oturan vatandaşlarımızın evlerini su basardı. Çünkü o dönemde bir metreküp yağmur hattı yoktu. İlk dönemimizde 7,5 Milyon Euro´luk ödenekle yağmur hattı çalışmalarımıza start verdik. Bugün geldiğimiz noktada hemen hemen her bölgesinde yağmur hattımızı tamamladık."
60 MİLYON TL´LİK YATIRIMLA SU KALİTESİ ARTTI
Su sorunun yanı sıra su kalitesini de artırmamız gerekiyordu. Bu konuda içme suyuyla ilgili arıtma tesisimizi yaptık. Bu tesis bugünkü rakamlarla 50-60 Milyon TL´lik bir yatırımdı. Allah´a çok şükür Sivas´ın suyu burada arıtılarak evlerimize ulaşıyor. Eskiden şehrin atık suları direk Kızılırmak´a boşaltılıyordu. Yaklaşık 16,5 Milyon Euro´luk bir yatırımla biyolojik arıtma tesisini kurduk. Bu tesisle birlikte Kızılırmak´ın kirletilmesinin önledik.
VAHŞİ DEPOLAMAYI SONA ERDİRDİK
Eski dönemde yine çöp depolama alanında vahşi depolama yapılıyordu. Çöpler mahallelerden toplanıp, kamyonlarla bu alana dökülüyordu. Burada sürekli yangınlar meydana geliyor, çok kötü kokulara neden oluyor ve buradaki pis sular yer altı sularına karışıyordu. Dünyadaki en tehlikeli atık türü kimyasal atıklardır. Bu atıklar içindeki zehirlerde yine dolaylı olarak bizim sofralarımıza geliyordu. İlk dönemimizde bu çalışmayı başlatarak, o dönemde yüzde 80 seviyesine ulaşmıştık. Daha sonra görev değişikliği yaşandı. Bu dönem tekrar göreve geldiğimizde buradaki çalışmaları yüzde 30 seviyesinde tekrar aldık. Çünkü bizim bu dönemimizden önce yine vahşi depolamaya devam edilmişti. Yanlış hatırlamıyorsam buradan 5 bir 350 kamyon tekrar çöp boşalttık. Akabinde burayı tertemiz bir görünüme kavuşturduk. Yine çöp depolama alanının ekonomiye katkı sağlaması amacıyla yap işlet devret modeliyle buraya bir santral kurdurduk. Şuanda burada elektrik üretiliyor. Eskiden bu vahşi depolama için 3 Milyon TL para harcıyorduk. Şimdi gelinen noktada bu harcamadan kurtulduğumuz gibi çok daha üstünde biz bu yatırımdan pay alıyoruz.
YENİ DÖNEM PROJELERİ
Geçmiş dönemde yapılan çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Sami Aydın daha sonra ikinci döneminde Sivas´ta yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. İlimizdeki en büyük sorunun trafik ve otopark olduğunu belirten Aydın, bu kapsamda şehrimizin birçok bölümünde yeni bulvar projeleri hazırlandığını belirtti. Yapımı tamamlanan ve bu yıl yapılacak olan çalışmaları aktaran Başkan Aydın, düne kadar Sivas´ta hiçbir alt geçit yokken, bu dönemde ilimize 4 ayrı bölgede alt geçit çalışması yapıldığını kaydetti.
Trafik aksında önemli çalışmalar yapıldığını ve bu yıl içerisinde birçok projenin tamamlanacağını kaydeden Aydın, özellikle kent merkezindeki otopark sorununu da yeni yapılan meydan projelerinin altındaki kapalı otoparklarla gidereceklerini ifade etti. 15 Temmuz Meydanındaki çalışmaların şuan için tamamlandığını belirten Aydın, çalışma kapsamında yapılan dolguların tamamıyla oturması için kış mevsiminde çalışma yapmayacaklarını, ilkbahar aylarıyla birlikte peyzaj çalışmalarını tamamlayacaklarını belirtti.
Başkan Aydın, konuşmalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sonrasında söz alan bazı basın mensupları da organizasyon için Başkan Aydın´a teşekkürlerini iletti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!