USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HIZLI TREN 2019´DA HİZMETE GİRECEK

HIZLI TREN 2019´DA HİZMETE GİRECEK

HIZLI TREN 2019´DA  HİZMETE GİRECEK
27-03-2018 07:00
Google News


Ankara ? Sivas Hızlı Tren Projesi´nde ilk ray serimi Yozgat´ta yapıldı. Hafta sonu düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile diğer yetkililer katıldı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ?Bölünmüş yolların şu anda medeniyetin en önemli nimetlerinden biri olan bu yolların bizim hayatımızdaki konforunu, seyahatin kolaylığını, kalitesini, can ve mal güvenliği bakımından bize sağladığı katkı ve ekonomimize sağladığı yarar tartışılmaz? dedi.

Projenin ülke için son derece anlamlı ve önemli olduğunu belirten Bozdağ, projenin planlandığı gibi süresinde kazasız ve belasız tamamlanması temennisinde bulunarak, ?Türkiye son 15 yılda çok büyük değişimi yaşadı, her alanda büyük hizmetlerin altına imzalar atıldı. Olmaz denilen şeyler olduruldu, akıllarda olmayanlar akla getirildi, sonra projeye dönüştürüldü, sonra da hayata geçirildi? diye konuştu.

AK Parti hükümet olduğu zaman "bölünmüş yolları biz yapacağız, şunu yapacağız, bunu yapacağız" dediğinde bazı siyasetçilerin buna inanmadığını anımsatan Bozdağ, şöyle konuştu:

"O dönemin siyasetçileri hiç unutmam, ´bunlar atıyorlar nasıl yapacaklar, olsa imkân biz yapmaz mıydık, olsa biz bunları halletmez miydik, şöyle yapmaz mıydık, böyle yapmaz mıydık´ diyerek o dönem hükümetimizi, Başbakanımızı, şimdi Cumhurbaşkanımızı, bakanlarımızı hayalcilikle suçluyorlardı. Onun için şimdi biz ne dedik, bölünmüş yol dedik. Yozgat bölünmüş yoluna kavuştu mu? Türkiye bölünmüş yollarla birbirine bağlandı mı? Hani hayaldi, onlara göre hayaldi, ama şimdi AK Parti ile bunlar gerçek oldu. Hayırlı, uğurlu olsun."

SİVASLI İSTANBUL´A

5,5 SAATTE GİDECEK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise Ankara - Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının tamamlanmasıyla Ankara´dan Yozgat´a bir saat, Yozgat´tan Sivas´a bir saat olmak üzere Sivas-Yozgat-Ankara arası seyahat süresinin iki saate ineceğini ifade ederek, ?Ankara´dan da İstanbul´a 3,5 saat olmak üzere 5,5 saatte Sivaslı İstanbul´a gidebilecek. 4,5 saatte Yozgatlı İstanbul´a gidebilecek? dedi.

Bakan Arslan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı ilk ray serimi töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarları olarak göreve geldiklerinde Ulaştırma Ana Plan Stratejisi´ni oluşturduklarını, bu kapsamda 2023´te, 2053´te ve 2071´de nerede olunmak istendiğine ilişkin yol haritası çizdiklerini bildirdi.

Arslan, Türkiye´nin yollarını bölünmüş yol haline getirdiklerini ve getirmeye devam ettiklerini ifade ederek, kaderine terk edilen demiryollarının devlet politikası haline getirildiğini ve ülkenin bir baştan bir başa demiryolları ağlarıyla örülmesi için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Yüksek hızlı tren olarak Ankara, Eskişehir, Konya, İstanbul arası çalışıldığını ifade eden Arslan, bu sene Konya-Karaman´ı bitirip, hizmete sunacaklarını, devamında ise Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas´ı bir sene içinde projedeki çalışmaları bitirip, gelecek yıl testlerine başlayacaklarını ve 2,5-3 ay içinde testleri tamamlayıp, 2019´da hizmete açmayı hedeflediklerini bildirdi.

Arslan, İstanbul-Avrupa arası yani Halkalı-Kapıkule hattının ihale süreçlerinin devam ettiğine işaret ederek, "Onu da yaptığımızda Yozgatlı, Sivaslı, Kırıkkaleli Avrupa´ya kadar buradan hızlı trenle gidebilir hale gelecek." diye konuştu.

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-İzmir hattını çalıştıklarını ve 2020´de de bu hattın bitirileceğini anlatan Arslan, Erzincan, Erzurum ve Kars´a kadar hızlı trenin gideceğini, biten Bakü-Tiflis-Kars hattını da kullanarak, Orta Asya´ya, Çin´e kadar trenle gidilebilir hale gelineceğini kaydetti.

?ANKARA-SİVAS ARASI

2 SAAT OLACAK?

Bakan Arslan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattındaki 29 milyon metreküp dolgunun 25 milyon metreküpünün tamamlandığını, Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas´ta yüksek hızlı tren istasyonlarının bulunacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Seyahat süreleri ise Ankara´dan Yozgat´a bir saat, Yozgat´tan Sivas´a bir saat yani Sivas-Yozgat-Ankara iki saat, Ankara´dan da İstanbul´a 3,5 saat olmak üzere 5,5 saatte Sivaslı, İstanbul´a gidebilecek. 4,5 saatte Yozgatlı İstanbul´a gidebilecek. Eskiden bunlar hayal edilmezdi. Yozgat´tan Ankara´ya biz 5 saatte gidiyorduk, şimdi Yozgat´tan İstanbul´a 4,5 saatte gidilecek. Projenin bedeli yaklaşık 9 milyar lira." 

Projenin uzunluğunun 393 kilometre olduğunu belirten Arslan, Başkentray´ın da dahil edilmesiyle Ankara´dan Sivas´a projenin toplam uzunluğunun 405 kilometre olduğunu söyledi.

Arslan, bu hattaki 66 kilometre uzunluğundaki 49 tünelin, 54 kilometresinin tamamlandığını anlatarak, 28 kilometre uzunluğunu 52 viyadük, 609 köprü-menfez, 216 alt-üst geçit, 108 milyon metreküp kazının 100 milyon metreküplük kısmının tamamlandığını kaydetti.

GÜZERGÂHI

HELİKOPTERLE İNCELEDİK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Ankara-Sivas Hızlı Tren hattının Ankara Yozgat arasının üstünü helikopterle gördük. Kervan geçmez, kuş uçmaz yerlerde nice destanların yazıldığını gördük." dedi.

Yozgat´ın Yerköy ilçesinde düzenlenen "Ankara-Sivas YHT Hattı İlk Ray Serim Töreni"nde konuşan Bakan Yılmaz, bu proje ile Ankara, Yozgat ve Sivas arasının adeta komşu kapısı olacağını, mesafeleri ve zamanı kısaltacağını belirtti.

"Ulaştırma Bakanımız ile geldik. Ankara-Sivas Hızlı Tren hattının Ankara-Yozgat arasının üstünü helikopterle gördük. Kervan geçmez, kuş uçmaz yerlerde nice destanların yazıldığını gördük." diyen Bakan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu kahramanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini açık eylesin. Bazı hizmetler görülür, bazıları ancak bittikten sonra görülür. İşte, bittikten sonra görülecek hizmetlerden biri de bu. Ankara - Yozgat hızlı trenidir. Gerçekten bir destan yazılıyor. Türkiye´nin en uzun viyadüğü, en yüksek viyadüğü, tünel arkasına tünel, viyadük arkasına viyadükler, insanımız Ankara´dan Yozgat´a daha huzurlu gelsin, insanımız huzurla, konforlu bir şekilde Ankara´dan Sivas´a gelsin. Ondan sonra da inşallah Erzincan´a, Erzurum´a, Kars´a, Bakü´ye ve Pekin´e kadar gitsin. Bu ülkenin insanın dünyanın öbür ucuna da en rahat şekilde ulaşabilsin, aynı şekilde ürettiği varsa da yurt dışına satabilsin, yurt dışında kendi ihtiyacı varsa onu da en kısa zamanda alabilsin diye." //AA//

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!