USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hizmet Siyasetini Tercih Edin--Video

Hizmet Siyasetini Tercih Edin--Video

Hizmet Siyasetini Tercih Edin--Video
04-03-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Geçtiğimiz hafta ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´un Sivaslılara verdiği müjdelerin kamuoyuna duyurulması amacıyla AK Parti İl Başkanlığı tarafından ilimizde faaliyet gösteren bir otelde program düzenlendi.

Programa, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Avukat Hilmi Bilgin ve diğer parti yöneticileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´un 27 Şubat´ta ilimize gerçekleştirdiği ziyaret esnasında verdiği müjdeleri sıraladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Sivas´a büyük önem verdiğini ifade ederek sözlerine başlayan İl Başkanı Aksu, ?Bunun en büyük göstergesi şimdiye kadar yapılan yatırımlar ve hizmetlerdir. Bunun yanı sıra şehrimize gelen bakanlarımız ise müjdeler vererek Sivas´ımızın AK Parti iktidarı için ne kadar önemli olduğunu gözler önüne sermektedir? dedi.

?SİVAS´IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK MÜJDELER VERDİ?

Çevre ve Şehircilik  Bakanı Murat Kurum´un yaklaşık 5 ay önce ilimize geldiğini anımsatan İl Başkanı Aksu, ?Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, 8 müjde vererek bizleri onurlandırmış ve mutlu etmişti. 27 Şubat Çarşamba günü Sultan Şehrimize ikinci ziyaretini gerçekleştiren Sayın Bakanımız Murat Kurum, yine Sivas´ın çehresini değiştirecek, şehrimize değer katacak yatırımların sözünü ve müjdesini vermiştir. Sayın Bakanımız, Sivas´a ikinci Millet Bahçesi´nin kazandırılacağının müjdesini vermiştir. Bu manada eski Numune Hastanesi´nin olduğu 70 bin metrekarelik alanda, içinde Millet Kıraathanesi, yürüme ve bisiklet yolları ile oyun ve park alanlarının yer aldığı ikinci Millet Bahçesi şehrimize kazandırılacaktır. Yıllardır çözüm bekleyen Esentepe ve Eski Sanayi´nin bulunduğu alanlarda halkımızla yapılan mutabakat doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunun yanında yapılacak örnek konutlar isteyen vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. İlk aşamada 600 konutluk örnek konut çalışmasının başlatılacağının altını çizen Sayın Bakanımız; Sivas merkez, Koyulhisar ve Yıldızeli ilçelerimizde şehit ve gazi ailelerimiz, alt gelir grubu ve emekli vatandaşlarımız için 850 adet sosyal konut inşa edileceğinin bilgisini vermiştir? diye konuştu.

İl Başkanı Aksu, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ?Sultan Şehrimize içerisinde kültür merkezi, nikah salonu, altında otopark bulunan bir kompleks kazandırılacağının müjdesini de veren Bakanımız Murat Kurum, bunun için Toplu Konut İdaresi mülkiyetinde olan eski stadyumun yanındaki araziyi belediyemize tahsis etmiştir. Sivas´ta sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarında kullanılmak üzere toplam 4 milyon liranın Belediyemize ve Valiliğimize hibe edildiğini de müjdelerine ekleyen Bakanımız, Selçuklu´nun mirası Sultan Şehrimizi en güzel haliyle gelecek nesillere aktarmak istediklerini kaydetti. Son olarak Sivas´ta yeni Orduevi inşaatının tamamlandığını belirten Bakanımız Murat Kurum, şehrin önemli tarihi eserlerinden olan eski Orduevi´ni 7 gün 24 saat açık olacak bir kütüphaneye çevirerek gençlerimizin hizmetine sunulacağını beyan etmiştir.?

İl Başkanı Aksu´nun ardından konuşan AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Avukat Hilmi Bilgin ise hayata geçirecekleri projelere değinerek seçmenden destek istedi.

?HÜKÜMETİMİZİN DESTEĞİ HER ZAMAN ŞEHRİMİZDE OLACAK?

?27 Şubat´ta ilimizi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum´un Sivas´a vermiş olduğu destekleri paylaşmak için bir araya geldik? diyen Başkan Adayı Bilgin, ?İl Başkanımız, Sayın Bakanımızın Sivas´a verdiği müjdeleri paylaştı. Sivaslı hemşehrilerimiz şundan emin olsun ki hükümetimizin desteği her zaman şehrimizde olacaktır. Projelerimizin içerisinde açıklamış olduğumuz eski stadyumun yerine yapacağımız Selçuklu Millet Bahçesi´nin ihalesi 27 Şubat´ta yapıldı. Sivas´a değer katacak, Sivas´ta yeni bir yaşam alanı oluşturacak Selçuklu Millet Bahçesi şehrimize hayırlı olsun. Yine projelerimiz içerisinde bulunan eski Numune Hastanesi yerine yapmayı planladığımız Millet Bahçesi´nin de Sivas´a kazandırılacağı  sözü Sayın Bakanımız tarafından verilmiştir. İnşallah proje çalışmalarına hızla başlanıp önümüzdeki süreçte Sivas´a değer katacak bir projeyi de şehrimize kazandırmış bulunuyoruz? ifadelerini kullandı.

?İSTİHDAM KAZANDIRACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ?

31 Mart´tan sonra hükümetin sağlayacağı desteklerle açıklamış oldukları projelerin şehre kazandırılacağını dile getiren Başkan Adayı Bilgin, ?Açıklamış olduğumuz projelerin büyük bir kısmını inşallah görev süremizde tamamlayıp şehrimize kazandıracağız.  Doğal olarak bazı projeler yıllara sari projelerdir. O projeleri de inşallah somutlaştırıp en azından belli bir noktaya getirmeyi hedefliyoruz. Bu noktada Kızılırmak Projesi  Sivas´ın çok çok önemli projelerinden birisidir. İnşallah Kızılırmak Projesinin bu dönem en azından belli bir etabını şehre kazandırarak Sivas´a değer katacak bir projenin hemşehrilerimiz tarafından görünür olmasını sağlayacağız. Sivas´ın istihdamına yönelik en büyük projemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın da Sivas´a kısa zamanda kazandırılacağını müjdelediği Demirağ Organize Sanayi Bölgesi. Oranın milli yük vagonu noktasında bir üretim merkezi haline getirilmesini Sayın Bakanlarımızın, milletvekillerimizin Ankara´da takibiyle birlikte sağlayacağız. Onun dışında yine açıklamış olduğumuz Kadın El Sanatları Projemiz, Özbelsan´ın Geliştirilmesi Projesi ile de inşallah şehrimize  istihdam kazandıracak projeleri önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz? açıklamasında bulundu.

?ŞEHRİMİZE DEĞER KATACAĞIZ?

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Bilgin, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Bizler bugüne kadar AK Parti siyaseti olarak Allah´a şükürler olsun vermiş olduğumuz her sözü yerine getirmenin mutluluğu ve alnı açıklığı ile toplumun karşısına çıkıyoruz. Bu dönemde de inşallah 31 Mart´tan itibaren açıklamış olduğumuz projelerle veya önümüzdeki süreçte Sivas´ın ihtiyacı olan projeleri de kazandırarak şehrimize değer katacağız. Hep birlikte Sivas´ımızı daha ileriye taşıyacağız. İl Başkanımız da bahsetti. Sivas´ın gündeminde olan Eski Sanayi Kentsel Dönüşümü ile ilgili olarak yine oradaki mülk sahiplerinin rızasını alarak, onlarla mutabık kalarak çözüm üreteceğiz. İnşallah bizim dönemimizde yapacağımız tüm işlerde ortak akıl ve istişare ortak noktamız olacak. Ortak akıl ve istişare kültürünü uyguladığımız zaman Sivas´ın çözülmeyecek hiçbir sorunu olmadığına inanıyoruz. Eski Sanayi Sitesi´nde hak sahiplerimizi mağdur etmeden bu sorunu Sivas´ın gündeminden çıkartacağız. Sivas´ımıza kazandırdığımız hizmetleri anlatarak, kazandıracağımız projeleri anlatarak, eser siyasetini ortaya koyarak kalan süreyi değerlendirip milletimizden yetki talep edeceğiz. Milletimizin yetkiyi vereceğini açık ve net olarak görüyoruz. Hemşehrilerimiz hükümetimizin, belediyemizin yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorlar. Sivas´a kazandırılması gereken projelerin de yine AK Parti kadroları tarafından kazandırılacağını beyan ediyorlar. Biz dün olduğu gibi bugün de eserler üretmeye, sorun çözmeye, şehri güzelleştirmeye devam edeceğiz. Bizim işimiz hizmet, gücümüzü de milletten alıyoruz.?

MİLLET BAHÇESİ´NİN 8 AYDA

TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´un Sivas´a ilk ziyaretini Ekim ayında gerçekleştirdiğini anımsatan Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz da ?O dönemde söz verdiklerinin hepsini birer birer yerine getirdi ve birçok proje de devam ediyor. Sokak sağlıklaştırması ve şehir aydınlatması bunlardan birkaçıdır. Bakanımız bu yoğun seçim döneminde Hilmi Bey´e destek için ilimize geldi. Bildiğiniz üzere her şehre bir Millet Bahçesi yapılıyor. Selçuklu Millet Bahçesi´nin ihalesi yapıldı. Bu projeye ne İl Özel İdaresi´nden ne de Belediyemizden tek kuruş çıkmayacak. Selçuklu Millet Bahçesi´nin yeri TOKİ´ye aitti. Ancak sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle bu alana Millet Bahçesi yapılması kararlaştırıldı. Mart ayında yer teslimi yapılacak ve 8 ay sonunda bu alandaki çalışmanın tamamlanması hedefleniyor. Selçuklu Millet Bahçesi´nin yanına ikinci bir Millet Bahçesi de gelecek. Eski Numune Hastanesi´nin bulunduğu yere yapılacak. Burada da 70 dönümün üzerinde bir alana Millet Bahçesi yapılacak. İlimizdeki yeşil alanları artırmak için Millet Bahçelerini ve mesire alanlarını artırmak lazım, şehir ormanlarını artırmak lazım. Bu anlamda sadece belediyenin imkanlarıyla bunları başarmak çok zor? dedi.

?YAPARSA HİLMİ BEY YAPAR?

Sivas´ın tek ihtiyacının park ve bahçe olmadığına vurgu yapan Milletvekili Yılmaz, ?Sivas´a hizmet gelsin diyenin öncelikle şuna karar vermesi lazım: Sivas´taki sorunları Ankara´da hangi bakanlık çözebilir? Hangi adayın hangi bakanlıklarla ilişkisi var? Yani Hilmi Bey´in dışında hangi aday bunu yapabilir? Diğer aday Ankara´dan 3 hizmet getiriyorsa, Hilmi Bey 10 hizmet getirir. Dolayısıyla tercih şu: Sivas 3 hizmetle yetinecek mi, yoksa 10 eser veya daha fazlasıyla mı yetinecek? Onun için biz diyoruz ki hizmet siyasetini tercih edin. Tahminlerinde üzerinde bir oyla emaneti Hilmi Bilgin´e teslim edeceğiz. 31 Mart´ta kimi seçeceğiz? Şehrül emini seçeceğiz. Yani şehri emanet edeceğimiz kişiyi seçeceğiz. Kendisine emanet verilecek kadar güven duyulacak kimse. Emin olacak, güvenilir olacak ve yetenekli olacak. Kendisine emanet edilen bayrağı daha yükseğe taşıyacak. Bunu yaparsa Hilmi Bey yapar, bunu yaparsa Ak Parti kadroları yapar? ifadelerini kullandı.

?SİVAS´I DAHA İYİ BİR NOKTALARA GETİRECEĞİZ?

Kongre ve fuar alanının Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin rektörlük ve hazırlık sınıflarının oluşturulması için tahsis edildiğini dile getiren Milletvekili Yılmaz, ?Kurt Deresi mevkiine yapılacak üniversite kampüsü tamamlanana kadar bu alan merkez olarak kullanılacak. Bu da hükümetimizin Hilmi Bey´e vermiş olduğu desteğin göstergesidir. Allah nasip ederse Sivas´ı aldığımız noktadan çok daha noktalara  getireceğiz? diye konuştu.

?SİVAS´IN ÖNCELİKLİ SORUNU İŞSİZLİK?

Sivas´ın bu ay içerisinde 4 bakan ağırlayacağını dile getiren Milletvekili Yılmaz, ?Adalet Bakanımız 4 Mart tarihinde ilimize gelecek. Kesinlikle müjdesi de vardır. Açık Cezaevini bildiğiniz gibi taşıyacaktık. Hafik´e giderken TANAP´ın yeri vardı. Oradaki çalışmalar hemen hemen tamamlandı. İnşallah cezaevi seçimden önce taşınacak. Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu gelecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank gelecek. Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül gelecek ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu gelecek. Ancak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´ın, Hilmi Bey´e destek için geleceğini açıkça söyleyebilirim. DOKAP ile ilgili bir çalışma vardı. Oraya katıldığımızda Sivas 2. Organize Sanayi Bölgesi´nin Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi özel bir teşvik kapsamına alınaraktan tahsislerin yapılarak doldurulması gerekiyor. Çünkü Sivas´ın öncelikli sorunu işsizlik. Yani vatandaşa sorduğumuzda birinci sıradaki sorun ekonomi, ikinci öncelikli sorun ise işsizlik. Bunu çözmek için de bizim için olmazsa olmazımız 2. OSB´nin özel bir teşvik kapsamına alınarak, tahsislerin başlatılmasıdır. Bunu yaparsak, bırakın göç vermeyi, Sivas´a dışarıdan göç de gelecektir. Gençlik ve Spor Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanımız gelecek. Bakanlarımız müjdelerle gelecek ama bilin ki esas gayeleri Hilmi Bilgin´e destektir? açıklamasında bulundu.

İMAR BARIŞINA 53 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Sivas´ta ?imar barışına´ yapılan başvuru sayısını 53 bin 146 olarak açıklayan Milletvekili Yılmaz, ?Devlet vatandaşıyla kavga etmez dedik. Bu nedenle bir sulh süreci başlatıldı. Bu kapsamda ilimizde 53 binin üzerinde insan imar barışına başvuru yaptı. Bunu 4´le çarparsak hemen hemen Sivas´ın 3´te 1´i demektir. Yani her 3 aileden 1´i bu yasadan faydalandı. Bu yasa ile birlikte Sivas´taki büyük bir sorunu da çözmüş oluyoruz? ifadelerini kullandı.

 /resimler/2019-3/2/1622120135255.jpg

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!