USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İKİ YILLIK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

İKİ YILLIK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

İKİ YILLIK TOPLU İŞ  SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
05-04-2018 07:00
Google News


AHMET TIRPAN

Sivas Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında belediye işçilerini kapsayan iki yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Başkanlık makamında düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Sami Aydın´ın yanı sıra, Hizmet-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Nihat Şimşek, Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı birim müdürleriyle sendika yetkilileri katıldı.

İmza öncesinde konuşan Sendika Başkanı Şimşek, "Yaptığımız görüşmeler neticesinde iki yıllık sözleşme üzerinde anlaşmaya vardık. İlk yıl %6+6, ikinci yıl da %7+7 olarak belirledik. Bu zamlar bütün sosyal haklar ve yevmiyelere gelmiştir. Yıl bazında ilk sene için ortalama 400 lira civarında bir artış olacak. İkinci sene için biraz daha fazla olacak. Belediye Başkanımıza ve komisyon üyelerimize çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"Başkanımız bize altın çağımızı yaşattı." diyen Şimşek sözlerine şöyle devam etti; "Geçmişte işçilerin eski rakamla 3 trilyon, sendikanın ise 850 milyar alacağı vardı. ÖZBELSAN aylarca maaş verememişti. Biz o günlerden bu duruma geldik. Bize bu imkânları sağlayan Başkanımızla her zaman onur ve gurur duyuyorum. Kendisiyle çalışmaktan şeref duyuyorum. Allah razı olsun. Arkadaşlarımız için de sözleşmemiz hayırlı olsun."

"Hem belediye hem de işçi kardeşlerimizin durumunu göz önüne alarak adaletli ve makul bir sözleşme üzerinde uzlaşma sağladık." diyen Başkan Aydın ise, "Biz ilk göreve geldiğimiz zaman başarılı olabilmemiz için çalışanlarımızın mutlu olması gerektiğini söyledik. Bu yüzden maaşlarının zamanında ödenmesi, özlük haklarının karşılanması ve belediyenin artık kurumsal bir yapıya kavuşması gerektiğini ifade ettik. Rabbime şükürler olsun ki çok kısa zamanda bunu başardık. O günden bugüne kadar belediyemizin kurumsal çizgisi artarak devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Sözleşme hakkında da bilgi veren Başkan Aydın, "Bu yıl itibarıyla ilk altı ay için %6, ikinci altı ay için %6 olmak üzere uzlaştık. 2019 yılı için de %7+%7 şeklinde son noktayı koyduk. Hem işçilerimiz için hem de belediyemiz için hayırlı olsun. Sendikamıza ve komisyondaki görevli arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sendika Başkanı Şimşek, Başkan Aydın´a günün anısına seramik ibrik hediye etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!