USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İkra Kitap projesi hayata geçti

İkra Kitap projesi hayata geçti

İkra Kitap projesi hayata geçti
30-10-2017 05:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın ´Gençlik Projeleri Destek Programı´ kapsamında desteklediği, Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından hazırlanan ´İkra Kitap´ adlı projenin açılış konuşmasını yapan İmam Hatipliler Derneği Başkanı Samet Şimşek, davetlilere proje hakkında bilgi verdi.
Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Ali Kılıç ise kitaba,  kütüphaneye ve bilgiye yapılan her yatırım güzel ve kutsal olduğunu dile getirerek bu anlamda derneğin yapmış olduğu bu çalışmaların bütün illere örnek olmasını temenni etti.
Vali Davut Gül de Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın ailelere ve gençlere yönelik önemli çalışmaları olduğunu, bu projenin de bu çalışmalardan bir tanesini teşkil ettiğini söyledi. STK´ların önemine değinen Vali Gül, "İmam Hatipliler Derneği´nin açmış olduğu ´İkra Kitap´ projesinin devam edecek olması ve gençlerin kitapla tanıştırılması da çok önemlidir. Bu proje ile gençlerin aileleri üzerindeki yükü kaldırması bizleri mutlu etti" diye konuştu.
STK´lar olarak İmam Hatipliler Derneği´nin de kendi ayakları üzerinde durmasının önemine vurgu yapan Valimiz Gül, binanın yapımına katkı sağlayan hayır sahiplerine, yönetim kuruluna ve kütüphanenin açılışında yönetimi yalnız bırakmayanlara da teşekkür etti.
Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin tarafından okunan duanın akabinde kütüphane olarak faaliyet gösterecek olan ´İkra Kitap´ projesinin açılış kurdelesi kesildi.
Düzenlenen programa Vali Gül´ün yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Ali Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, resmi kurum müdürleri ile İmam Hatipliler katıldı.

/resimler/2017-10/29/1812132955288.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!