USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

İLAHİYAT FAKÜLTESİ 19. MEZUNLARINI VERDİ

İLAHİYAT FAKÜLTESİ 19. MEZUNLARINI VERDİ

İLAHİYAT FAKÜLTESİ  19. MEZUNLARINI VERDİ
07-07-2018 07:00
Google News


İlahiyat Fakültesi 19. Dönem Mezuniyet Töreni Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu´nda gerçekleştirildi.

Törene Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra İlahiyat Fakültesi Uygulama Cami´si İmam-Hatibi ve İlahiyat Fakültesi 19. Dönem mezunu Ahmet Karaduman´ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, mezun olan genç ilahiyatçıların sadece ülkemiz coğrafyasında hizmet vermeyeceklerinin, tüm islam coğrafyasında insanlığa hizmet edeceklerini ifade ederek mezunları kutladı. 28 Şubat sürecinde İlahiyat Fakültesi´nin ne gibi zorluklar yaşadığını belirten Prof. Dr. Doğan, bu zorlukların Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından tarihin karanlık çöplüğüne atıldığını belirtti.

İlahiyat Fakültesi´nin iyi bir eğitim alan ve şuan da farklı bir çok kurumda üst düzey görevler üstlenen bürokratların olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin üçüncü nesil bir İlahiyat Fakültesi olmasına rağmen ilk kurulan fakülteler kadar başarılı olduğunu hatta bir çoğundan daha ilerinde olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Yıldız ?Örneğin İlahiyat Fakültesi Dergisi şu an dünyada tanınan nadir İlahiyat Fakültesi Dergisi. DİMER merkezini kurduk. Orada da Türkiye´de dini anlamda yapılan bütün çalışmaların merkezi olmuştur. 1994´den bu yana bir çok hocamız farklı yerlere gitti. Gelecek hafta o arkadaşlarımızı Sivas2ta misafir edeceğiz. 25 yılda 30 civarında hocamız farklı üniversitelere gitti. Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültemizden yetişip hocalık yapıp rektörlük yapan üç kişi var. .Rektör Yardımcısı ona yakın. Dekan bir o kadar. İl müftülerimiz var. Belki balık suda yaşar ama suyun farkında değildir. Öğrencilerimizin bunun farkında olduğunu düşünüyoruz.? dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Tıraşçı´nın ilahi dinletisinin ardından dönem birincisi Sümeyye Duman, dönem ikincisi Zehra Akkuş ve dönem üçüncüsü Hatice Çakmak´ın diploma ve ödüllerini Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız´ın vermesinden sonra mezun öğrenciler diplomalarını aldı.

Diploma dağıtımın ardından tüm öğrenciler hep bir ağızdan mezuniyet andı okunmasının ardından tören sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!