USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?İLÇE KÜÇÜK DİYE HEDEFLERİMİZİ KÜÇÜLTMEDİK?

?İLÇE KÜÇÜK DİYE HEDEFLERİMİZİ KÜÇÜLTMEDİK?

?İLÇE KÜÇÜK DİYE HEDEFLERİMİZİ KÜÇÜLTMEDİK?
16-05-2018 07:00
Google News


Fatih TABUR

Altınyayla Belediye Başkanı Necmettin Mermer, 4 yıl içerisinde ilçede yapılan hizmetlere ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Altınyayla´nın nüfusunu artıran nadir ilçelerden olduğunu ifade eden Başkan Mermer, ilçenin geleceğinin bugünden daha iyi olacağını söyledi.

Altınyayla Belediye Başkanlığı görevinde 4 yılı tamamladığını dile getirerek sözlerine başlayan Mermer, ?Belediyede ilk dönem olmamıza rağmen, tecrübesizlik olmasına rağmen hamd olsun ekibimizle güzel bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Altınyayla´nın eksiklerini tespit ederek tasarladığımız projeleri her türlü zorluğa rağmen gerçekleştirdik? dedi.

TONUS´TA HER TÜRLÜ SOSYAL AKTİVİTE YAPILABİLİYOR

Altınyayla´nın prestij projelerinden olan Tonus Kalesi´nin ilçede önemli bir eksiği giderdiğini söyleyen Mermer, ?Ahırla işgal edilen 15 dönümlük hazine arazisini  belediyeye geçirerek güzel bir tesis yaptık. Geri kalan alanın etrafını çevirdik; ağaçlandırdık, yeşillendirdik. Dışarıdan gelen turistlerimizin daha doğrusu Avrupalı Türklerin içeride de yakın çevrenin sözünü ettiği bir mekan haline getirdik. Her türlü sosyal aktivitemizi burada yapabiliyoruz. Yeme-içme anlamında da önemli bir tesis. Tonus Kalesi tesisleri ile ilçede önemli bir eksiği giderdik? diye konuştu.

?ARAÇ PARKINI YENİLEYEREK ZENGİNLEŞTİRDİK?

Altyapı ve üstyapı çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Başkan Mermer,  ?İlçemizin içme suyu sorununu; bizim gibi 3 ilçeye yetecek şekilde çok kaliteli kaynak suyu getirerek çözdük. Araç parkını bir ilçenin kendine yeterli ve gerekli ne kadar iş makinesi varsa hepsini yenileyerek zenginleştirdik. Hatta zaman zaman çevre ilçelere de yardımcı olduğumuz oluyor. Buradan Akıncılar´a, Ulaş´a, Şarkışla´ya iş makinesi gönderdiğimiz oldu? açıklamasında bulundu.

İŞ MERKEZİ, ÖZEL SEKTÖRE ÖRNEK OLUYOR

Altınyayla İş Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Mermer, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Bir ilçenin sosyal ve bazı zaruri ihtiyaçları oluyor. Eğer ilçenizde o ihtiyaçları karşılayacak bir oteliniz, bir hamamınız, yeme-içme konusunda nezih bir mekanınız yoksa o kişi çok kötü bir imajla ayrılıyor. Bu konudaki eksikleri Altınyayla İş Merkezi´ni hayata geçirerek giderdik. Hatta alternatifler sunduk, güzel oldu. Şu an yaptığımız iş merkezinin belediye bütçesinin çok çok üzerine bir maliyeti var ama biz o binanın dörtte birini satarak tamamını yaptık. Alttaki dükkanların, büroların  birçoğunu sattık. Şu anda sivil toplum kuruluşlarımızın tamamı o binada. Derneklerimiz, vakıflarımız, kooperatiflerimiz, odalarımız o binada. Kaymakamlık binasında tüm resmi kurumlar var bizde de tüm sivil toplum kuruluşları bu iş merkezinde. Banka ve kütüphane de dahil olmak üzere.  Kütüphanemiz bölgenin en büyük ve modern kütüphanelerinden biri. Banka şubesi, bana göre Türkiye´nin en son açılan şubelerinden olduğu için en modern şubelerinden biri. İçerisindeki hamamı, saunası, oteli, çok amaçlı salonu ve lokali ilçenin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılıyor.  Bize bakarak özel sektör de gelişiyor. Bir standardı belirlemeye başladık.?

Park, meydan ve yol çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Mermer, imar konusunda ciddi adımlar atacaklarını söyledi.

?TARIM ARAZİLERİNE KESİNLİKLE İNŞAAT YAPTIRMAYACAĞIZ?

Şu anda ilçenin yarıya yakınında imar dışı bir yapılaşma olduğunu aktaran Mermer, ?Eski imar planımız çok yetersiz. Yeni bir çalışmamız var. Tüm yapılaşmayı imarın içine alarak bundan sonra tarım arazilerine kesinlikle inşaat yaptırmayacağız. İlçenin plansız, programsız yayılmasını engelleyeceğiz. Tarım arazilerini  koruyacağız. Avrupa Birliği  desteğiyle yapılmış kapalı devre sulama sistemleri var. Devlet Su İşleri´nin kuyuları kapalı devre sulama sistemine alındı. Bunlar büyük maliyetlerle yapıldı. Siz kapalı devre sulama şebekesini ve sulu  tarıma geçmiş tarlanızı inşaat alanına çevirirseniz bunun bir anlamı yok o zaman dağ başına toprak taşıyıp oralara ekin ekmeniz lazım. Biz tarım ve hayvancılık ilçesiyiz. Hayvancılığımızı da tarımı da koruyacağız. Burada ağır sanayiden kimse bahsedemez. Elbette sanayi sistemiz olacak. Küçük sanayi sitemiz yoktu onu da kurduk. Hayvan pazarımız olacak. İlçenin kaynakları ve geçim standartları belli. Bizim bunları topyekun değiştirmek gibi bir gücümüz yok. Mevcut kaynakları genişletmeyi ve vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmeyi amaçlıyoruz? değerlendirmesinde bulundu.

?BELEDİYENİN İŞİ ÇÖP TOPLAMAKTAN İBARET DEĞİL?

Belediye başkanı görevini yapan kişilerde olması gereken özelliklere değinen Mermer, ?Belediye başkanları bir ilçenin, bir şehrin suç oranını bile takip etmeli. Yaşam standartlarını bilmeli. Kültürel hadiseleri takip etmeli. Vergi mükelleflerinin sayısını bilmeli. Yani bir belediyenin işi altyapı, üstyapı ve çöp toplamaktan ibaret değil. Belediye başkanı yaşadığı şehrin, ilçenin, beldenin her şeyiyle ilgilenmeli. Bizim belediyecilik anlayışımız bunu emrediyor. Buradaki değişim ve dönüşümü belediye kontrolünde düzenli bir şehirleşmeye dönüştürebilirsek kendi kendine yetebilir bir ilçe haline getirip burada yaşayanları mutlu etmek kadar büyük bir hedef olamaz. Bunun ötesinde yeni bir şey ilave etmeye gerek yoktur. Böyle bir anlayışa sahip olamayan ilçelerimizde bunları yerleştirmek daha önemli. Biz bunu hedefledik? açıklamasında bulundu.

?BİR DÖNEM DAHA HİZMET ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ?

Belediye Başkanı Mermer, konuşmasını şu ifadelerle sona erdirdi: ?Temel hedefimiz Allah rızası. Küçük yerlerde bu kadar sıkıntının içerisinde Allah rızasını hedeflemediyseniz çekilecek kahır değil bu iş. Hiç bir nimet bu külfeti çekmeye karşılık değil ama Allah rızasını hedeflediyseniz gözünüzü kapatıp hatta gözünüzü karartıp hizmete devam ediyorsunuz. Her açtığınız yol, her açtığınız cadde birilerini  rahatsız ediyor. Neden? Alışmamış. Su parası ödemiyormuş şimdi su parası ödüyor, emlak vergisi ödemiyormuş şimdi emlak vergisi ödüyor, inşaat harç ve ruhsatı ödemiyormuş şimdi bunları yasal zemine oturtmaya çalışıyoruz. ?Bu da nereden çıktı?´ diye bir tepki de oluyor. Hizmetlerimizin yanında bir de bu tür işlerle memnun olmayan bir kesim oluşuyor haliyle ama bu memnuniyetsizlik gelişen şartları gördükçe daha olumlu düşünmeye doğru gidiyor. Vatandaş memnun. Bu memnuniyet oranını ezbere söylemiyoruz. Halkın içinde birileri bu işin nabzını tutuyor bizi de haberdar ediyor. Partimiz yeni dönemde adaylık süreci olursa bunu elbette ki değerlendirip takdir edecektir ama biz belki bir dönem daha burada hizmete talip olacağımızı duyurduk vatandaşa. Vatandaş isterse, partimiz tercih ederse, en önemlisi de Allah nasip ederse bir dönem daha hizmet etmeyi düşünüyoruz. Altınyayla küçük ilçelerin içerisinde nüfusunu artıran ve en çok değişimin, dönüşümün yaşandığı ilçe. Biz nüfusu 3 bin 100 ile teslim aldık şu an 4 bin 500 nüfusumuz var.  3 tane mahallemiz varken 6 mahalle olduk. Hizmet alanımız genişledi. Altınyayla´nın bugünü dününden çok çok iyi. Bunu dışarıdakiler fark ediyor. Yarını bugünden çok daha iyi olacak. Çünkü hedeflerimiz büyük. İlçe küçük diye hedeflerimizi küçültmedik. Bizim insanımız her şeyin en iyisine layık. Dünyanın gelişmiş 20 ülkesini gördüm. Türkiye´yi olabildiği kadar biliyorum. Elin gavuru dünyanın en iyi nimetlerinden yararlanıyor. Bizim insanlarımız neden yararlanmasın? İşimiz zor ama meclis üyelerimizle, halkımızla,  sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle el ele vererek çalışacağız.?

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!