USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İlk Adım Atıldı--Video

İlk Adım Atıldı--Video

İlk Adım  Atıldı--Video
23-05-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Sivas Merkez Camii ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ankara Kocatepe Modern Mağazacılık İşletmeleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (KOMAŞ) arasında Kızılırmak İlkokulu´nun bulunduğu alana yapılacak olan 2 bin 500 kişilik Sivas Merkez Camii´nin hayata geçirilmesi noktasında  sözleşme imzalandı.

Vali Ahmet Muammer Bey Salonu´nda gerçekleştirilen imza törenine Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, KOMAŞ Genel Müdürü Emre Demiralp, Sivas Merkez Camii ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Beşir Köksal ile dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.

?HAYIRLI OLSUN?

İmza töreninden önce konuşan Sivas Merkez Camii ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Beşir Köksal, Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin´e desteklerinden ötürü teşekkür ederek, ?Hatırlarsınız daha önceki toplantımızda yer konusunda belirsizlikler vardı. Sayın Valimizin ve Belediye Başkanımızın da destekleriyle beraber camimizi yine bizim önceki düşündüğümüz Kızılırmak İlkokulu´nun yerine almış olduk. Uzun bir süreçti. Eski yerle ilgili bazı belirsizlikler vardı, onun için biraz geciktik. Yönetim olarak da üzülüyorduk. Hayırlı olsun? dedi.

?EL BİRLİĞİYLE YAPACAĞIZ?

Projenin bir an önce bitirilmesini temenni eden KOMAŞ Genel Müdürü Emre Demiralp ise şirket hakkında bilgi verdi. Genel Müdür Demiralp, ?Sivas´a biz Ankara´dan geldik. KOMAŞ Anonim Şirketi; Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı´nın her türlü inşaat faaliyetinin destek ve hizmeti için kurulmuş bir firmadır.  36 yıldır dünya ve yurt genelinde yüzlerce caminin yapımına müdahil olmuş bir firmadır. Ticari olarak para kazanma gayesiyle kurulmamış, hizmet için kurulmuş bir şirkettir. Kırgızistan, Moskova, Kıbrıs, Arnavutluk gibi aklınıza gelen birçok ülkenin camisinde hizmet etme şansını Allah bizlere verdi. Camilere müdahil olup hizmet etmek herkese nasip olan bir olay değil. Bu camilerin sahibi Allah´tır. Biz O´na hizmet eden kullarız. İnşallah burada da mahcup olmadan Sivas´ımızın tarihine, önemine yakışır bir mabedi el birliğiyle yapacağız? diye konuştu.

?ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ?

Sivas´ın gündemini uzun süre meşgul eden Sivas Merkez Camii ile ilgili ilk somut adımı attıklarının altını çizen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de  ?İnşallah hep birlikte bu projeyi şehrin hassasiyetlerini de göz önüne alarak şehrimize kazandıracağız. Süreç başladı, inşallah bundan sonra şehrin ortaya koyduğu bu birliktelik ve ortak anlayışla birlikte en kısa zamanda tarihi kent meydanına yakışır bir eseri Sivas´ımıza kazandıracağımıza inanıyorum. Sivaslıların katkısıyla en kısa sürede eserin tamamlanarak hizmete açılacağına inanıyorum. Bu süreçte bugüne kadar katkıda bulunan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Sayın Valim geçmişten beri zaten projenin takipçisiydi. Kamuoyunun ortak görüşüyle proje bu noktaya geldi. İnşallah bundan sonra bize düşen projeyi bir an önce tamamlayarak Sivaslıların hizmetine sunmak? açıklamasında bulundu.

İMAR DURUMU NETLİK KAZANACAK

Projenin Sivas açısından büyük önem arz ettiğine vurgu yapan Vali Salih Ayhan ?Merkez Camii Projesi ile ilgili ilk somut adımı atıyoruz. Son 1-2 yıldır ilimiz kamuoyunda gerek yeri ile ilgili, gerekse boyutuyla ilgili çok konuşulan bir konu olmuştu. Kamuoyunun hassasiyetini dikkate alarak, hukuki durumları da göz önünde bulundurarak caminin yerinde biraz değişiklik yaptık. Boyutunda da biraz küçültmeye gittik. Belediyemiz proje konusunda imarıyla ilgili iyi bir noktaya geldi. İmar durumu da yakın zamanda kesinliğe kavuşacak. Mevcut alandaki diğer yapıları da 2-3 ay içerisinde taşıyarak, alanı açmış olacağız? dedi.

?İŞİN HUKUKİ MUHATABI DERNEĞİMİZDİR?

Caminin temelini en kısa süre içerisinde atmak istediklerinin altını çizen Vali Ayhan, ?Projede Diyanet Vakfı´nın KOMAŞ firması ile çalışacağız. KOMAŞ dünyanın dört bir tarafında cami yapıyor. Hem resmi bir kimliği olması hasebiyle hem de bu konudaki bilgi ve tecrübeleri nedeniyle daha sağlıklı bir yol yürüyeceğimizi düşünüyorum. Bu nedenle beraber çalışmayı uygun gördük. Buradaki işin hukuki muhatabı derneğimizdir. Bu projeyi tüm Sivas halkının sahiplenmesi gerekiyor. Bu yükü hep beraber taşımalıyız. Gerek arsanın tahsisi noktasında gerek projelendirme ve gerekse finans bulma açısından hep beraber bu yükü taşıyacağız. El birliğiyle ve güç birliğiyle Merkez Camimizi Sivaslıların hizmetine sunacağız? değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Sivas Merkez Camii ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Beşir Köksal ile KOMAŞ Genel Müdürü Emre Demiralp arasında sözleşme imzalandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!