USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İŞGEM Eylül´de açılıyor

İŞGEM Eylül´de açılıyor

İŞGEM Eylül´de açılıyor
14-03-2017 06:00
Google News


YUNUS BUDAKTAŞ

Sivas ekonomisinin rekabet gücünü artırmayı hedefleyen Sivas İş Geliştirme Merkezi Projesi´nin tanıtım toplantısı Büyük Otel´de gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, ORAN Genel Sekteri Ahmet Emin Kilci, yatırımcılar ile iş adamları katıldı.

BİRLİKTE İŞ YAPMA KÜLTÜRÜNE ÖNEM VERMELİYİZ

Programda konuşan Vali Davut Gül, projenin bu noktalara gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Projenin birlikte iş yapma kültürünün gelişmesine olanak sağladığını belirten Gül, ?Burada İl Özel İdaresi var, belediyemiz var, ticaret odamız var, organize sanayi bölgemizin müdürlüğü var. Ve bunları koordine eden ORAN Kalkınma Ajansımız var. Bunlara finans sağlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Avrupa Birliğinin hibe fonları var. Bunların bir araya gelmesi çok önemli. Bunları bir araya getiren Orta Anadolu Kalkınma Ajansımızın uzmanlarının gayreti, desteği çok önemli. Bu proje hayata geçtiğinde 35 tane işletme olacak. Biliyorsunuz yeni işletmeler kurulduğunda en önemli sıkıntı şu oluyor: sermaye eksik olduğu için, tecrübe eksik olduğu için ve iş bağlantıları ilk yıllarda çok oluşmadığı için maalesef yeni kurulan işletmelerin önemli bir kısmı başarısızlıkla sonuçlanıyor. Proje kapsamında işyeriyle beraber bunların konferans salonunun olduğu, sekretarya hizmetlerinin ortak yürütüldüğü, hazır binalarının olduğu, iş bağlantılarının bu proje kapsamında geliştiği bir sistem olmuş olacak.?dedi.

DÜNYA PAZARINA AÇILMAK GEREKİYOR

Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas´ta ticaret anlamında çok ciddi bir istek ve arzunun olduğunu söyledi. Çok sayıda firmanın kendi çapında üretimler yaptığını kaydeden Aydın, ?Dünya artık küçük bir Pazar değil. Bizler ürettiğimizi sadece Sivas´a, sadece Türkiye´ye değil dünyanın dört bir köşesine ulaştırabilmemiz lazım. Bu vizyonu ortaya koyabilmemiz lazım. Pazarımızı bu anlayışla planlamamız lazım. Bunu yapabildiğimiz ve başarabildiğimiz zaman kurmuş olduğumuz işletmelerin kısa dönemli değil, asırlık şirketler olacağı bir gerçek. Tabi bunun için bilgi gerekiyor, deneyim gerekiyor, birikim gerekiyor. İşini bilerek yapan, işini kendi dalındaki firmalarla rekabet yapabilecek şekilde organize eden firmaların ticarette başarısız olma şansı çok düşüktür. Sivas´ta İŞGEM vasıtasıyla inanıyorum ki gerek mevcut firmalarımız, gerekse iş hayatına yeni atılacak olan şirketlerimiz bu anlamda büyük bir avantaja, büyük bir şansa sahip. Geçmişte belki olumsuz deneyimler, iş kurmuş ama belli bir dönem sonra işini kapatmak zorunda kalmış çok sayıda örnek firmalarımız olmuştur. Bunu ana nedeni kurumsallaşamamak, her konuda kendi bilgisinin yeterli olduğunu düşünmek ve profesyonel anlayış ve ekiple çalışma kültürünün yeterli düzeyde olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Burada biz o kültürü kazanacağız, burada biz işimizi yaparken en ideal ve rekabetçi nasıl olabiliriz bunları öğreneceğiz.?ifadelerini kullandı.

Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım da İŞGEM´in Sivas ekonomisi için oldukça önemli olduğunu kaydetti. Yıldırım, ?İŞGEM´de 35 tane işyerimiz olacak. Burayı iş yeri kurmak isteyen veya kurulmuş iş yerini geliştirmek isteyenlere vereceğiz. ileri teknoloji ve özellikle ilimizde potansiyeli olan sektörleri ağırlık vereceğiz. Bu projenin başarılı olabilmesi için bu sektörleri çok iyi seçmemiz lazım. Hem geleceği olan sektörleri hem de yatırımcıları çok iyi seçmemiz lazım. Bunları tespit ettikten sonra beş yıla kadar burada işlerini geliştirip daha büyük yerlere geçebilme imkanı sağlanıyor. 5 yıl içerisinde de bir takım hizmetler veriliyor. Bizde inşallah Eylül ayında faaliyete geçmesiyle birlikte çalışmaya başlayacağız.?dedi.

ORAN Genel Sekreteri Ahmet Kilci ise İŞGEM´in Sivas´ta işletmelerin gelişmesi için İŞGEM´in oldukça önemli olduğunu söyledi. Kilci, ?ORAN kurulduğu günden itibaren çeşitli alanlarda bölge illerimize çeşitli yollarda destekler sağlıyor. Bunların için en önemlisi tabi ki mali destek. Mali destek yoluyla Sivas ilimize 30 milyon Türk lirasının üzerinde bir hine aktarımı oldu. 70 Milyon TL civarında da bir yatırım harekete geçirilmiş oldu. Ajansın görev sahasıyla birlikte tarım, sanayi, turizm, sosyal alanlar derken bunların yanı sıra başka alanlara fonları çekmeye çalışıyoruz. Sivas İŞGEM projemizde bu çeşitte bir projenin Sivas ilimize çekilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. İŞGEM projesi Sivas´ın sosyo-ekonomik alanına katkıda bulunulmasını ve Sivas ekonomisinin rekabet gücünün arttırılmasını hedefliyor. Proje kapsamında organize sanayi bölgesinde 21 bin metrekarelik bir alan üzerinde 10 bin metre karelik bir alan oluşturuyoruz. Binanın içerisinde iş merkezleri, ticari alanlar, konferans salonu, bilgisayar salonu gibi ortak kullanım alanları olacak. İŞGEM girişimcilerin iş kurmasını, geliştirmesi destekleyecek ve kolaylaştıracak. Dolayısıyla da işletmelerin hayatta kalma ve büyüme stratejilerini devam ettirmesini sağlayacak.?şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sivas İŞGEM Projesi Takım Lideri Leif Grahm, projenin detayları hakkında bir sunum yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!