USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstikbal Göklerdedir

İstikbal Göklerdedir

İstikbal Göklerdedir
29-03-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Türk Hava Kurumu (THK) Şube Başkanı Sebahattin Erbıyık, kurumlarının yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

THK´nın kuruluşundan amacına kadar birçok konuda gazetemize özel değerlendirmede bulunan Başkan Erbıyık, Sivas´ın Türk havacılık tarihinde önemli bir yerinin olduğunu söyledi.

Gençleri kötü alışkanlıklarından kurtarıp, yeteneklerine uygun olarak bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Erbıyık, yaygın eğitim faaliyetlerinde bulunduklarını dile getirdi.

THK´nın geçtiğimiz yıl Bulgaristan´da gerçekleştirilen model uçak yarışmalarında milli takımı Sivas ekibinin oluşturduğuna vurgu yapan Başkan Erbıyık, ?Altını çizerek söylüyorum. THK´nın milli takımını Sivas ekibi oluşturmuştur. 6 kişi gönderdik biz Bulgaristan´a. Dünyada; Amerika, Fransa, İngiltere, Almanya, Rusya Ukrayna, Bulgaristan gibi isim yapmış ülkeler arasından bizim çocuklarımız müthiş dereceler aldılar. Çocuklarımız dünya klasmanında ilk 4 dereceyi elde ettiler.  Havacılık alanında Sivas Türkiye´nin en önde giden illerinden birisi? dedi.

?HAVACILIK TURİZMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ?

2020 Dünya Havacılık Olimpiyatlarının Türkiye´de yapılmasının Türk havacılık tarihinde bir ilk olduğunu dile getiren Başkan Erbıyık, ?Bunu övünerek söylüyorum. Uluslararası Havacılık Teşkilatı (FAİ) Türkiye´yi seçmiştir. 2020 Olimpiyatlarının Türkiye´de yapılması öngörülmüştür. Bu da gençlerimiz açısından, havacılık açısından ve havacılık turizmi açısından fevkalade önemlidir. İnşallah gençlerimiz bu yarışmalarda iyi dereceler alır. Ülkemiz havacılık tarihinde dünya klasmanındaki en iyi yerini almaya gayret eder diye düşünüyorum? diye konuştu.

?ÇOCUKLARIMIZI YÖNLENDİRMEMİZ LAZIM?

THK Sivas Şubesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivas Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarının altını çizen Başkan Erbıyık,  ?Belirlenen öğrencilere malzemeleri tamamen bizim tarafımızdan verilmek üzere ücretsiz kurs veriyoruz. Günümüzde el becerisi, çocukların ilgilerinin belirli alanlara çekilmesi çok önem arz ediyor. Özellikle eğitici kol çalışmaları çocuklar için vazgeçilmez bir çalışma olarak kabul ediliyor. Çünkü çocuğun boş zamanını iyi değerlendirmediğiniz takdirde o çocuk boş zamanlarında her türlü tehlikeye açık demektir. Onun için çocuklarımızı bu tehlikelerden korumak için, düşünce melekelerini geliştirmek için hayal dünyalarını geliştirmek için mutlak manada yönlendirmemiz lazım. Biz de bunu yapıyoruz. Yani bir ölçüde yaygın eğitim yapıyoruz? açıklamasında bulundu.

?ÜLKEMİZİ GÜÇLENDİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ?

THK Şube Başkanı Erbıyık, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Sivas, Türk havacılık tarihinde önemli şahsiyetler yetiştirmiş bir il. Özellikle Türk havacılık tarihine damgasını vuran Nuri Demirağ gibi bir şahsiyetin ilimizden çıkması bizim için büyük bir motivasyondur. O bizim önderimizdir. Nihayetinde biz onun uçakla ilgili icraatlarına eğer bir nebze olsun sahip çıkabilirsek bugün kendi uçağımızı kendimiz yapabilecek duruma gelebiliriz. Yani sözün özü çocuklarımızı günümüzde geçerli olan havacılığa alıştırmaya çalışıyoruz. Ayağımız yere basıyor, elimiz suya değiyor ama elimizi kaldırdığımız zaman havaya değemiyoruz. Yani tehlike hep alttan, yandan gelmez. Tehlikenin en fazla geleceği yerlerden birisi de havacılıktır. Dolayısıyla biz havacılık alanında ülkemizi güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Özellikle savunma sanayimize destek olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Şu andaki Genel Başkanımız Ahmet Bertan Nogaylaroğlu´nun  anne ve babası Şarkışlalı. Kendisinin hemşehrimiz olması bize güç ve kuvvet veriyor.?

?THK, HALKTAN ALDIĞINI HALKA VEREN BİR KURUM?

Milli Savunma Bakanlığı´nın helikopter bakım ihalesinin THK tarafından alındığını dile getiren Başkan Erbıyık, ?15´in üzerinde helikopter Isparta´daki atölyelerimizde tamir ediliyor. Bu da milletimiz adına büyük bir kıvançtır. THK´nın üniversitesi var. Üniversitede pilotluk eğitimi, uzak ve havacılık eğitimi, elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, işletme mühendisliği ve pilotaj mühendislikleri gibi eğitimler veriliyor. İnanır mısınız dünyanın birçok ülkesinden öğrenci geliyor. Üniversitemiz Ankara´da. Çok başarılı öğrencilere de burs veriyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimiz burslu da okuma imkanına sahipler. THK; halktan aldığını halka veren bir kurum? ifadelerini kullandı.

?ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ?

THK´nın 16 Şubat 1925 tarihinde Atatürk´ün ?İstikbal göklerdedir´ direktifleriyle kurulduğunu hatırlatan Başkan Erbıyık, ?94 yıldır çizgisinden hiç sapmadan  havacılık alanında imkanları ölçüsünde gençliğe hizmet ediyor. Bu güne kadar bizim tesislerimizde 7 bin pilot yetişmiş. Az bir rakam değil. Bizim bazı illerde tesislerimiz var. Bu tesislerde hem yelken kanat, hem yamaç hem paraşüt hem de pilot eğitimleri veriyoruz. Fethiye´de turistik spor eğitimi veriyoruz, turistik havacılık eğitimi veriyoruz. Ülkemize katkı sağlamaya çalışıyoruz.  Hepsinden öte gençleri kötü alışkanlıklarından kurtarıp onları ilgi ve istidatlarına uygun olarak bilgi ve becerilerini geliştirip kaliteli insan gücümüzü artırmayı amaçlıyoruz. Bütün gayemiz bu? ifadelerine yer verdi.

/resimler/2019-3/28/1555091108387.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!