USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KADINLAR GÜNÜ´NDE ?KADIN´ OLMAYI ANLATTILAR

KADINLAR GÜNÜ´NDE ?KADIN´ OLMAYI ANLATTILAR

KADINLAR GÜNÜ´NDE  ?KADIN´ OLMAYI ANLATTILAR
10-03-2018 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilimizde görev yapan kadın basın mensuplarının konuşmacı olarak katıldığı panel düzenlendi. Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen panelde Hadiselerle Hakikat Gazetesi´nden Beste Kurt, Memleket Sivas Gazetesi´nden Sümeyra Deniz ve Bizim Sivas Gazetesi´nden Gülşah Yarlı konuşmacı olarak söz aldı.

Öğretim görevlilerinin de katıldığı programa Sosyoloji ve Psikoloji bölümü öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi. Moderatörlüğünü Sosyoloji Kulübü Başkanı Melike Albayrak´ın yaptığı panelde kadın gazeteciler başlarından geçen olayları, günümüzde kadın çalışan olmanın getirdiği avantaj ve dezavantajları anlattı.

Gazetecilik meslekleriyle ilgili merak ettikleri soruları yönelten öğrencilere, gazetecilik mesleğinin zorlukları olduğu aşikâr ancak bu mesleği isteyerek ve zorluklarını göz önünde bulundurarak seçtiklerini belirten gazetemiz muhabirlerinden Beste Kurt, ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada kutlanan özel bir gün. Bizler basın camiasının çalışan bir ferdi olarak mesleğin zorluklarından çok günlük yaşantımızda kadın kimliğimizin getirdiği zorluklarla karşılaşıyoruz. Gazetecilik benim isteyerek seçtiğim bir meslek. Bu mesleğe kadınların bir şeyleri başarabileceğini göstermek için girmedim, erkeklerin yaptığını bizlerde yaparız diye bir sloganımda olmadı. Hayatımda sadece bu mesleği sevdim ve yapıyorum. Kadınlarımız ne olursa olsun kendilerine saygı duymalı, kendilerini geliştirmeli, yetiştirmeli ve üretmelidir. Ancak bu şekilde medeni ve gelişmiş bir toplum olabiliriz? dedi.

TÜRK KADINLARI TARİHE

DAMGA VURMUŞTUR

?Kadının ne kadar başarılı ve güçlü olduğu yıllar önce Nene Hatun, Fatma Aliye, Remziye Hisar, Safiye Ali, Sabiha Gökçen gibi isimler sayesinde zaten ispatlanmıştır? diyen Kurt, ?Dünya tarihinde her alanda başarılı yakalamış birçok kadının adını bulabiliriz. Bunların başında yer alan Türk kadınları da tarihe damga vurmuştur. Çocuklarımızı kadın-erkek ayrımı üzerine değil de bu toplumun birer ferdi bu zincirin birer halkası olarak yetiştirirsek daha sağlıklı bir yaşam oluşturabiliriz kendimize? diye konuştu.

MESAİ MEFHUMU

OLMAYAN BİR MESLEK

Gazeteciliğin özünde zor bir meslek olduğunu söyleyen Memleket Gazetesi Muhabiri Sümeyra Deniz ise ?Kadın olmak zor, çalışan kadın olmak daha zor, gazeteci olmak biraz daha zor? dedi.

Deniz, ?Bu başlıklara ayırdığımızda şöyle ifade edebilir; gazetecilik kendi özünde zor bir meslek, fedakârlık isteyen bir meslek, mesai mefhumu olmayan bir meslek, hal böyle olunca bu mesleği yapan kadınların biraz daha yıprandığını sorumluluklarının biraz daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Bizler gazeteci olarak toplum yararını gözetmek zorundayız, sorumluluğumuz 2 kat artıyor topluma karşı sorumluluklarımız var, çalıştığımız kuruma karşı sorumluluklarımız var aynı anda birçok şeyle mücadele etmek durumunda kalıyoruz? ifadelerini kullandı.

KADIN KENDİNİ

GERİDE TUTMAMALI

Gazetecilik mesleğini kadın olarak icra etmenin zor olduğunu kaydeden Bizim Sivas Gazetesi Editörü Gülşah Yarlı, ?Genelde bu mesleği yaparken, daha yırtıcı ve daha sert bir tavra bürünüyoruz. Öyle olmak zorundayız. Kadın kendini geri planda tutmazsa erkeklerle yapılan ayrımcılık kalkar diye düşünüyorum. Kadına biraz cinsiyetçi yaklaşılıyor. Zaten küçük yerlerde erkek egemen alanda kadın başınıza gazetecilik yapıyorsanız rahat yaşantınız varmış gibi algılanıyor. Kadınlara daha naif ve kibar baktıkları için gazeteci olarak düşünemiyorlar? diye konuştu.

Haber kaynaklarına daha kolay ulaşabildiklerini anlatan Yarlı, ?Mikrofonu tuttuğunuz zaman halkın yarısı kaçar. Kimi cevaplamak istemez, kimi heyecanlıdır belki. Kadınlara cevap verme oranı daha fazladır tabi ki. Kadın muhabir yaklaşımından dolayı daha çok cevap alabiliyor karşı taraftan. Haber kaynaklarına ulaşabilme açısından kadın muhabir olmak bir avantaj olarak söylenebilir? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!