USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kadınlardan Güç Birliği

Kadınlardan Güç Birliği

Kadınlardan  Güç Birliği
10-03-2021 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Toprağın bereketini üretime dönüştüren, alın teriyle ekmeğini kazanan, emeği ile hayata sevgi ve merhamet veren, şehir ekonomisinde “Benim de katkım var” diyen kadınlar, kurdukları kooperatiflerle iş gücüne büyük katkı sağlıyor.

Sivas Valiliği öncülüğünde, her biri kendi alanında örnek teşkil edecek şekilde üretime geçmeyi başaran kadın kooperatifleri, gücüne güç katmaya başladı.

Bu kapsamda, merkez ve ilçelerde kurulan kadın kooperatiflerinin önemine dikkat çekmek amacıyla Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde ‘Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi’ tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Program öncesi, Vali Salih Ayhan ve katılımcılar, kadın kooperatifi ürünlerinin yer aldığı stantları gezdi.

Daha sonra tanıtım toplantısına geçilerek, Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kooperatifleşme sürecinin anlatıldığı tanıtım video izlenildi.

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Kooperatifler adına; Gemerek Kadın Kooperatif Başkanı Aslı Öztoprak, Gürün Kadın Kooperatifi Başkanı Sinem Akarsu ve Zara Kadın Kooperatifi Başkanı Tülay Karakuş konuşma yaptı. Kadın kooperatiflerinin yaygınlaşmasına katkı sağlayan herkese teşekkür eden kooperatif başkanları, "Bizler azimle çalışarak ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz." dedi. 

KADINLARIMIZA DESTEK VERECEĞİZ

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, kadınların toplumdaki gücüne dikkat çekerek, "Bugün anlamlı bir programın tanıtımını yapmış bulunuyoruz. Sivas Belediyesi olarak kooperatifleşmeyi başarıyla sağlayan kadınlarımızı tebrik ediyorum. Sizlerin her zaman yanında olacağız." şeklinde konuştu.

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDILAR

Vali Salih Ayhan ise, Sivas'ta 126 kadının bir araya gelerek kurduğu ikisi merkezde, diğerleri de ilçelerde olmak üzere 20 adet Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifinin tek çatı altında güçlerini birleştirerek üretime başladığını söyledi. 

Kadın kooperatifleri ile gurur duyduklarını kaydeden Vali Ayhan, "Ortak hareket etme kültürünün ve birlikte üretmenin bir parçası olan kooperatifleşmede başarıya ulaştık. Kadınlarımız yine kendinden beklenenden fazlasını gösterdi. Bu başarının devamının geleceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ HER ÜRÜNÜN GÜVENİLİR OLACAĞINA İNANIYORUZ

Vali Ayhan, “İlimizde kooperatifçiliğin yaygınlaştırılması, kadınların ekonomik hayata katılımlarının artırılması ve özellikle tarımsal alanda üretimin örgütlü olarak yapılması amacıyla bir süredir kadın kooperatifleri üzerinde çalışıyoruz. Bu projemizle kadınların yaşamlarını, toplumlarını ve dünyayı dönüştürmeleri için güçlendirilmesini sağlayacağız. Biz, kadının elinin değdiği her ürünün güvenilir olacağına inanıyor, kadınlarımızın güvenle üretebilmesi için de onlara gerekli destekleri sağlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda, kadınların, ailelerinin ve içinde yaşadıkları toplumların sosyal, ekonomik ve politik imkânlarını geliştiren ve dönüştüren yerel kalkınma inisiyatiflerine liderlik etmelerini destekleyeceğiz." diye konuştu.

ÜRÜNLER, ORGANİK MARKETLERDE SATIŞA SUNULACAK

Kooperatiflerdeki ürün yelpazesi hakkında bilgi veren Vali Ayhan, "Kooperatiflerimizde reçel, marmelat, pekmez, sac katmeri, mantı, erişte, yumurta, nane, kekik, pancar, bal, kuşburnu, kilim, halı, bebek üretimi, peyzaj bitki üretimi yapılacak ve SİVTAŞ Organik/Yöresel Market'te satışa sunulacak. Ayrıca Hamidiye Kültür Parkı içerisinde kuracağımız organik pazarda da bu ürünlerin satışı yapılacaktır. Kadınlarımızın üretim sürecine doğrudan katkı sunacakları, örgütlü yapıları desteklemenin yanı sıra özellikle eğitim-satış-pazarlama gibi alanlarda yetkinliklerin artırılmasına yönelik bir çatı yapı oluşturduk. “Üreten Kadınlar Akademisi” adını verdiğimiz bu çatı yapıda Eğitim Merkezi, Online Akademi, Danışmanlık Birimi ve Pazarlama Birimleri yer alacak." dedi.

Programın sonunda Vali Ayhan, eşi Zeynep Akkiraz Ayhan ve davetliler tarafından; merkez ve ilçelerden gelen cesur, özgüveni yüksek ve üretmeyi hedef edinen Kadın Girişim ve Üretim Kooperatiflerinin temsilcilerine teşekkür belgesi takdim edildi.

Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ve diğer davetliler de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!