USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KANGAL İLÇESİ YATIRIMA DOYACAK

KANGAL İLÇESİ YATIRIMA DOYACAK

KANGAL İLÇESİ  YATIRIMA DOYACAK
23-04-2018 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, ilçede yapılan ve yapılması planlanan projelerle ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. İlçede ilk hedeflerinin sorunsuz bir alt yapı olduğunu belirten Öztürk, bu konuda çalışmaların start aldığını belirterek, bu yıl sonuna kadar yüzde 90 oranında çalışmaların tamamlanacağını belirtti.

İlçedeki yaşam standartlarının yükseltilmesi için yoğun gayret sarf ettiklerini belirten Öztürk, bu kapsamda ilçede devam eden ve planlanan çalışmalarla birlikte yaklaşık 150 milyon liralık yatırım yapılacağını ifade etti.

ALT YAPIYA

60 MİLYON LİRA

İlçede 60 milyon lira tutarında alt yapı yatırımı yaptıklarını aktaran Kangal Belediye Başkanı Öztürk, ?Kangal ilçesine kentsel dönüşümün girmesi lazım. Sorunsuz alt yapısı olması lazım. Sağlık hizmetini kaliteli alabilmesi lazım. Eğitimi kaliteli alabilmesi lazım. Sosyal alanları mükemmel bir hale getirmek lazım. Sonrasından gençlerimize ciddi spor tesisleriyle birlikte destek olmak gerekiyor. Sen bunları yaptığında bir de ulaşımın sağlıklı olursa, zamanında dışarıya gönderdiğin insanlar yeniden bu ilçeye gelir? dedi.

Son dönemlerde dışarıdan ilçeye gelenlerin sayısının arttığını kaydeden Öztürk, ?Bizde yapılan işleri görme körlüğü olabiliyor. Yani bazen yaptığımız işleri bile unutabiliyoruz. Ama dışarıdan gelen insanlar ilçenin çehresinin değiştiğini söylüyorlar. Kangal 100 yıllık ilçe ama alt yapısı yok. 60 milyonluk alt yapı işine bismillah diyerek 1 Nisan tarihinde başladık. Bu çalışmalar tamamlandığında sorunsuz bir alt yapıya kavuşacağız? ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

60 dönüm alanda Kentsel dönüşüm uygulayacaklarını belirten Öztürk, ?Bu konuda tüm yasal prosedürler tamamlandı. Riskli alan ilanımızı yaptık. Bu bölgede kentsel dönüşüme gireceğiz. Yani bu sahil kasabaları gibi turistlerin yoğun olduğu bir bölge gibi yerler oluşturacağız. Oturup yemeğini yiyebilecek, eğlence yerleri yapacağız. Ona göre konutlar yapacağız. Meydanda etkinliklerin yapılabileceği amfi tiyatro alanı yapacağız? diye konuştu.

İLÇENİN TAMAMI

DOĞAL GAZA KAVUŞACAK

Kangal ilçesinde halkın yüzde 40´ının doğalgazdan faydalandığını belirten Öztürk, ?İlçemizin doğalgaz konusunda da bir sıkıntısı yok. Şuanda ilçenin yüzde 40´ı doğalgaz kullanıyor. İnşallah bu yılsonuna kadar da ilçenin tamamı doğalgazdan yararlanabilecek? dedi.

EĞİTİMDE MÜKEMMEL

BİR SEVİYEYE ULAŞTIK

Eğitim alanında önceki dönemde bir Meslek Yüksekokulu yaptıklarını belirten Öztürk, ?Şimdi hedefimiz onu Fakülteye çevirmek. Yine KYK Yurdunun da oluru çıktı. İlköğretimde derslik sayısı mükemmel bir seviyeye ulaştı. Liselerle ilgili bir sanat okulumuz var. 20 milyonluk bir proje. 3 tane atölyesi olacak. Bu ara eleman sıkıntısını burada çözeceğiz inşallah. Bugünkü rakamlarla söyleyecek olursak, bizim şuandaki eğitim alt yapımız 60 bin nüfusa yetebilecek bir alt yapımız var? şeklinde konuştu.

YENİ BÖLGE HASTANESİ İLE

HEKİM SORUNU ÇÖZÜLECEK

Sağlıkla ilgili ilçelerin genelinde uzman hekim konusunda bir problemler olduğunu belirten Öztürk, ?Belediyemizin mülkiyetinde olan 200 bin metrekare bir alan vardı. Biz Sağlık Bakanlığı´na buradan 30 bin metrekare yer verdik. Yeni bir bölge hastanesi yapılacak. Bu Gürün´e, Divriği´ye ve Kangal´a hitap edecek. Burası bölge hastanesi olunsa uzman hekim problemini de çözmüş olacağız? diye konuştu.

ALT YAPI

2018´DE BİTECEK

Alt yapının önemine değinen Öztürk, ?Bizim alt yapıdan kastımız kanalizasyon, içme suyu hattı, isale hattı, terfi hattı, yeni depolar, arıtma tesisleri gibi işleri kapsıyor. Proje süresi bin 100 gün kadar ama biz bunu 500 günde falan bitirmeyi hedefliyoruz. İşi alan firma 3 ekip kurulması gereken yerde 6 ekip olabilir mi dedik. Onalar 8 ekip kurdular. Yani ilçenin her alanında alt yapıyla ilgili çalışmalar devam ediyor? ifadelerini kullandı.

MADDİ SIKINTIMIZ YOK

Kangal Belediyesi´nin maddi konuda hiçbir sıkıntısının olmadığını belirten Belediye Başkanı Öztürk, şunları kaydetti:

?Kangal Belediyesi´ni devraldığımızda 24-25 tane icrası vardı. 20 milyon civarında borcu vardı ve Belediye´ye ait bir avuç dahi tapulu malı yoktu. Şuanda bizim yaklaşık 2 bin dönüm mülkümüz var. Geçmişteki 20 milyonluk borcun tamamını ödedik. Bu mülkümün olduğu yerlerin imarları yapıldı. Bazı firmalara değerini öğrenmek için çalışma yaptırdık. 220 ile 260 Milyon lira arasında mülk değerimizin olduğunu öğrendik. Yani maddi yönden hiçbir sıkıntımız yok.?

KANGAL SICAK

ASFALTLA TANIŞACAK

Geçmişte ilçenin tamamında hiçbir şey yokken 600 bin metrekare kilitli parke taşı uygulaması yaptıklarını belirten Öztürk, yeni dönemde de sıcak asfalt uygulaması yapacaklarını belirtti. Öztürk, ?O günkü şartlar bunu gerektiriyordu ama bugün alt yapı çalışmalarımızı tamamladıktan sonra ana caddelerimizi sıcak asfalta kavuşturmak istiyoruz. Bu kapsamda iki yolumuzun genişliği el veriyor. Bu caddelerimizi bisiklet yolu ve yürüyüş yolları da yapacağız. Bunların projeleri de hazır. Ancak alt yapı bittikten sonra bu çalışmalara geçeceğiz? dedi.

12 MİLYON FİDAN

TOPRAKLA BULUŞTU

Ağaçlandırma konusunda da ciddi çalışmaları olduğunu belirten Öztürk, ?Geniş bir alanda 7 milyon civarında ağaç diktik. Bu bölgenin kuzeyindeki bölgede 3 milyon ve daha iç taraflarda yaptığımız 1 milyon ağaçlandırma çalışmamız var. Yani 11-12 milyon civarında ağaç diktik ve bunların şuan itibariyle yüzde 99´ı da tuttu. İlçede yaklaşık 1 milyona yakın fidan dağıtımı yaptık. Bunlarda da bir problemimiz olmadı. Yine Kocakurt barajının bulunduğu bölgede de marjinal tarım arazileri var. Bu bölgede de Kangal Belediyesi, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ve Sivas İl Müdürlüğü ile birlikte bir çalışmamız olacak. Bu bölgede de 20 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Toprak numuneleri alındı. Bu toprağa hangi fidan uygun olursa, o fidanlarla bölgeyi ağaçlandıracağız? diye konuştu.

SOSYAL PROJELER

Sosyal projelerle ilgili 3 tane 6-7 bin metrekarelik aile çay bahçeleri yaptıklarını kaydeden Öztürk, ?İhale aşamasına getirdiğimiz bir de sosyal tesisimiz var. Özellikle kış mevsiminde hemşerilerimiz bu alanlarda vakit geçirebilecekler. Bu projenin taslağında bedeli 8 milyon lira civarında gözüküyor. Sinema, tiyatro salonu, kütüphanesi, kafeteryaları, lunapark, olimpik yüzme havuzu, spor salonlarının da yer alacağı mükemmel bir proje olacak. Kış mevsiminde vatandaşlarımız nereye gideceğiz diye düşünmeyecekler. Bu projeyi de inşallah 1 yıl gibi bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz? dedi.

DEDE-TORUN

GENÇLİK MERKEZİ

İlçede herkesin spor yapmasını istediklerini belirten Öztürk, ?Mevcutta bayanlara pozitif ayrımcılık yaptık. Bir spor salonu yaptık. Bayanlar burada spor yapabiliyor. Bir de dede ? torun ve gençlik merkezi projemiz var. Orası da bitmek üzere. Yakın zamanda hizmete açılacak. Dedeler torunlarını alıp bu merkeze getirecek. Oturup gazetesini kitabını okuyacak. Çocuklarımız için de zekâ geliştirici oyunlar oynayabilecekler. Bu alana televizyon falan koymayacağız. Muhabbet edecekler. Köylerini, ilçelerini konuşacaklar. Vatanını bayrağını konuşacaklar? diye konuştu.

İŞ VER KONUT EDİNDİR

Gelecek dönemde ?İş ver konut edindir´ isminde bir projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Öztürk, ?Örneğin ben bir kişiyi 2 bin liraya belediyeye işe aldım. Bin lirasını yaptıracağım konut için keseceğiz. Bu kişinin hem bir işi olacak, hem de evi olacak. Gurbetteki vatandaşlarımız için arsa ver konut edindir projesini hayata geçireceğiz. Belediyemizin gayrimenkul konusunda sıkıntısı yok. Gurbetteki hemşerilerimizin bir ayağının ilçede olmasını istiyoruz? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!