USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kangallılar Türkü Gecesinde bir araya geldi

Kangallılar Türkü Gecesinde bir araya geldi

Kangallılar Türkü Gecesinde bir araya geldi
28-02-2017 06:00
Google News


HABER: Yunus BUDAKTAŞ

Kangal ve Köyleri Yardımlaşma Derneği, Sivas´taki Kangallıları buluşturarak birlik ve beraberlik gecesi düzenledi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde gerçekleşen geceye Kangal-Der Sivas Başkanı Mustafa Buğra, Kangal Dernekler Federasyonu Başkanı Bekir Özyurt, Kangal-Der Ankara Şube Başkanı Önder Karakartal, Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, BBP Sivas İl Başkanı Uğur Bulut, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kangal-Der Sivas Şube Başkanı Mustafa Buğra, sözlerine yeni dernek binasının kazandırılmasında katkısı olanlara teşekkür ederek başladı. Buğra, ?Sivil toplum örgütlerinin başarılı olabilmesi için çok fazla detaya gerek yok. Sadece birbirimizi sevmemiz, sevgide kaygılanmamız, ötekileştirmeden kucaklamamız yeterli olacaktır. Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanımızla bir toplantı yapacağız. Kangal´ın sorunlarını ve sıkıntılarını, yapılması gereken hizmetlerle ilgili dernek olarak Kangal´a kadar gideceğiz. Orada bu başarımız, bu mülkiyet kazancımızı siyasi fikir ayırt etmeden, eğer konu Kangal ise geri kalan teferruattır diyerek, Sivas´ta bulunan 45 bin Kangallının kardeşçe kucaklaşarak birlikte hareket ettiğini ileteceğiz.? dedi.

Kangal Dernekler Federasyonu Başkanı Bekir Özyurt, Kangal-Der´in kurulduğu günden bugüne birçok sosyal projelerin içinde bulunarak, önemli sosyal projelere imza attığını dile getirdi. Özyurt, derneğe kazandırılan yeni binanın hayırlara vesile olmasını dileyerek, ?Bu mülkü Kangal derneğimize kazandıran, başta dernek başkanımızı ve yönetimi kurulu üyelerimizi tebrik ediyoruz. Derneğimiz gerçekten o kadar güzel aktiviteler yapıyor ki biz İstanbul´dan burayı izlediğimiz zaman imreniyoruz. Zaman zaman da onları örnek alıyoruz. Derneğimizde o kadar samimi bir birliktelik var ki. Derneğimizde her kesimden insanlar var. Derneğimiz çok güzel bir ahenk içerisinde gidiyorlar.?şeklinde konuştu.

Kangal-Der Ankara Şube Başkanı Önder Karakartal, dernek olarak Ankara´da da güzel faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirterek, ?Öğrencilerimize yönelik projelerimize biraz daha ağırlık vermiş durumdayız. Okullarımıza kırtasiye yardımları yapıyoruz. En son Kangal merkez ve köylerinde bulunan 250 öğrencimize kırtasiye ve giyim malzemesi desteğinde bulunduk. Kangal´daki okullarımızı Ankara´daki bazı okullarla ?kardeş okul´ yaptık. Bunun yanı sıra bir takım sosyal faaliyetlerde gerçekleştirmek istiyoruz. Planladığımız bir Çanakkale gezisi var. Umarım güzel olur. Çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz ve Kangal´a dair projelerimiz hiç bitmeyecek.? ifadelerini kullandı.

CHP Halk Partisi Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, Kangal´ın tarihi süreç içerisinde önemli bir yerleşim yeri olduğunu belirterek, Kangal´ın her zaman önemli bir yerleşim olduğunu söyledi. Karasu, Kangal-Der´in kuruluşu için yola çıkıldığında kimsenin siyasi görüşüne bakılmadığı vurgulayarak, ?Kimseyi ötekileştirmeden Kangal-Der kuruldu. Çünkü Kangal, Türkiye´nin bir mozaiği. Dernekler ve sivil toplum kuruluşları önemlidir. Kangallılar yıllardır bir araya gelememekten, beraber olamamaktan hep yakınmıştır. Sivas´ta bulunan 45 bin Kangallının konserleri, etkinlikleri artık stadyumlarda yapması gerekir. Bu noktada hepimize büyük görevler düşüyor.? dedi.

BBP Sivas İl Başkanı Uğur Bulut ise birlik ve beraberliğin önemini belirterek, ?Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi ?Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır.´ Türkiye Cumhuriyeti son dönemde o kadar yalnızlaştırıldı ki. Türk milletinin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. İşte derneklerde bu birlik ve beraberliği sağlama noktasında büyük önem taşıyorlar. Hemşeri derneklerinin tüzüklerinde, ?herhangi bir siyasi gaye gütmeksizin bölgenin kalkınmışlığına, gelişmişliğine ve o bölgede ki sorunları devlet nezdinde çözmek için mücadele vermek´ yazar. Bu mana da biz 2010 yılından bu yana bunu sağlamaya çalışıyoruz.?şeklinde konuştu.

Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk de konuşmasında birlik ve beraberlik mesajlarına değinerek, ?Farklı siyasi görüşleri bir araya getirerek bir bütün olduk. Dileriz ki bu birlik ve beraberlik devam eder. Diğer yandan yeni dernek binasının kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim?dedi.

 Sakarya ve Çanakkale şiiri

Programda Ruhsati Eroğlu´unun okumuş olduğu Çanakkale şiiri ve derneğin Ankara temsilcisi Önder Karakartal´ın okumuş olduğu Sakarya şiiri salonda bulunanlardan büyük alkış alırken programa ayrı bir renk kattı.

Konuşmaların ardından sahne alan Enver Merallı ve Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu seslendirdiği türkülerle salonu dolduran Kangallıları doyasıya eğlendirdi. Konserin ardından yeni dernek binasının kazandırılmasın da katkısı olanlara teşekkür plaketi takdim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!