USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Karamollaoğlu, hemşehrilerinden destek istedi

Karamollaoğlu, hemşehrilerinden destek istedi

Karamollaoğlu, hemşehrilerinden destek istedi
14-05-2018 07:00
Google News


Fatih TABUR

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, 24 Haziran seçimleri kapsamında ilk mitingini memleketi Sivas´tan başlattı. ?Bilge Başkan hemşerileriyle buluşuyor? programı kapsamında kent meydanında Sivaslılara seslenen Karamollaoğlu, ilimizin sürekli geriye gittiğini söyledi.

?Gelecek günlerimizin bu günden daha güzel, daha müreffeh, daha huzurlu olmasını temenni ediyorum? diyerek sözlerine başlayan Genel Başkan Karamollaoğlu, ?Bugün hepimiz için önemli bir gün. Bu yarışa Sivas´tan başlamak benim üzerime düşen bir vecibe idi diye görüyorum. Sizlere geçmişte hem milletvekili hem de belediye başkanınız olarak hizmet etme gayreti içerisinde bulundum. Sivas Yiğidolar´ın, mert insanların diyarı. Ben bunu belediye başkanı adayı gösterildiğim zaman gittiğim illerde özellikle de İstanbul´da gördüm. Birçok tüccarla, esnafla görüştüğüm zaman Anadolu´da başkalarını tenzih ederim ama en güvendikleri, borcuna en sadık olan esnafın Sivas esnafı olduğunu söylemişlerdi. Bu da beni gururlandırdı. Biz hakikaten Sivaslılar olarak biraz daha farklı bir yapıya sahibiz. Sivas çilekeş insanların diyarı? dedi.

?SİVAS, BÜTÜN İLLERE EMSAL TEŞKİL EDECEK?

Sivas´ın yetiştirdiği önemli insanlardan Büyük Birlik Partisi´nin (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve eski Belediye Başkanı Osman Seçilmiş´e rahmet dileyen Genel Başkan Karamollaoğlu, ?Ben Yazıcıoğlu´nu ilk defa 1991 yılında ittifakla seçime giderken tanımıştım. Onunla beraber Sivas´a gelmiştik. İlk miting Sivas´ta olmuştu ve 1991 yılı bizim aynı zamanda siyasette müthiş bir hamle yaptığımız yıl olmuştu. İnşallah bu seçimlerde de Sivas´ımız bu hamleye öncülük yapacak, önderlik yapacak. Diğer bütün illere emsal teşkil edecek bir neticeyi bizlere bahşedecektir? dedi.

?CER ATÖLYESİ KÜÇÜLDÜ?

Milli Mücadele yıllarında Sivas´ın önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Genel Başkan Karamollaoğlu, ?Sivas dediğiniz zaman bizim Milli Mücadele yıllarının  unutulması mümkün değil. Sivas´ımız aynı zamanda Milli Mücadele´ye önderlik yapan ilimiz oldu. Sivas Kongresi büyük önem taşıdı. Bundan dolayı da Sivas, Cumhuriyet tarihimizde de önemli bir yer işgal etti. O zamanlar Sivas´ta henüz demiryolu yoktu. Sivas´ta binlerce insana iş imkanı veren Cer Atölyesi kuruldu. Adı atölye idi ama Türkiye´nin en büyük fabrikalarından birisiydi. Bugün ne yazık ki küçüldü, birkaç bin insan çalışabiliyor. Ben bu küçülmeyi de garipsemiyorum ama yan sanayinin elbette Sivas´ımızda kurulup geliştirilmesi için çok ciddi bir gayrete ihtiyaç vardı. Bunun tam olarak sağlandığını söyleyemeyeceğim? açıklamasında bulundu.

?EN BÜYÜK DERT GEÇİM SIKINTISI?

SP Genel Başkan Karamollaoğlu, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Sizlere hasbihal ederken ?Sivas´ımızın dertleri nedir?´ diye sorduğumuzda gördüğüm şu ki en büyük dertlerin başında maalesef işsizlik geliyor, geçim sıkıntısı geliyor. Ben ilk defa 1977 yılında milletvekili seçilmiştim. O zaman mecliste 450 milletvekili vardı bunun 9´u Sivas´tan gidiyordu. Şimdi milletvekili adedi 600´e çıktı, bunun sadece 5´i Sivas´tan gidiyor. Türkiye´nin arazi itibariyle ikinci büyük şehri Sivas. Bu hale düşürülmemeliydi. Neden böyle oldu? Çünkü Sivas´a bir ihtimam gösterilmiyor. Ne yazık ki hükümetin bu güne kadar uyguladığı ekonomi politikaları Sivas´ımızı en mağdur olan illerden birisi haline getirdi. Ben lisede tahsil görürken Sivas´ımız Türkiye´nin  8. büyük vilayetiydi. Bugün 30´ların gerisine düştük. Bu kabul edilebilir bir gelişme değil. Biz buna rıza gösteremeyiz. Burada okuyan gençlerimiz var, liselerimiz var ama bakın kimse okuduğu okulu bitirdiği zaman Sivas´ta iş bulma ümidini taşımıyor. Nereye gidecek, hangi fabrikada çalışacak bilemiyor. Kendi işini kurmak ise onun için sadece bir hayal. Çünkü esnaf kepenk kapatıyor. Bütün bunlar bu güne kadar iktidar partisinin uyguladığı yanlış ekonomi politikalarının bir neticesidir, tesadüf değildir. Sivas aslında müteşebbis insanların şehridir. Nuri Demirağ Sivaslıdır. 1930´larda ilk uçak imalatına girerken Divriği´ye uçağın bir kısmının üretilmesi için harekete geçmiş hem İstanbul Yeşilköy hem de Eskişehir´i seçmiştir ama ne yazık ki Demirağ´ın önü kesildi. Aslında tarihe imza atan bir müteşebbisti. Daha nice Demirağlar Sivas´tan çıkabilirdi ama bu tip insanların ortaya çıkması içinde bulunulan ortamla yakından ilgilidir.?

?1989 YILINA KADAR BİR ÇİVİ ÇAKILMAMIŞTI?

Organize Sanayi Bölgesi´nin (OSB) Sivas için çok önemli olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, ?Bendeniz 1970´lerde Yaygın Sanayiden Sorumlu Müsteşar Muavini olarak görev yaparken Sivas´ta 1976´da bir OSB kurulmasına karar verilmiş ama ne yazık ki ta 1989 yılına kadar bir çivi çakılmamıştı.  Ancak Belediye Başkanlığı görevi benim omuzlarıma yüklendikten sonra ilk işimiz OSB´yi harekete geçirmek oldu. Üzülerek söylüyorum. OSB sadece yatırımcıya mekan hazırlar ama onun üzerine kurulacak tesisler hükümetlerin üretime, sanayiye verecekleri desteğe bağlıdır. Bu hükümet hiç bir zaman ciddi manada sanayiye, üretime destek vermedi. En açık delili çiftçinin, besicinin hali. Sivas´ta özellikle küçükbaş hayvan yetiştirilmesi çok büyük önem taşıyordu. Eskiden küçükbaş hayvanlar Türkiye´den kaçak yollarla yurtdışına götürülür daha yüksek fiyatlarla satılırdı. Şimdi işler tersine döndü. Biz sadece küçükbaş hayvanı değil, büyükbaş hayvanı da hatta yetmedi onların etini de ithal etmeye başladık. ?Tarımda mesafeler katettik´ diyorlar ama bizim çiftçimiz, besicimiz tarlaları terk etti. İktidarda bulunan arkadaşlarımız görün bu gerçeği. Seçim sırası geldiği zaman sadece seçim rüşveti diye emekliye şu kadar vereceğiz, esnafa can suyu ikram edeceğiz demek problemleri çözmüyor, daha da büyütüyor. Türkiye öyle bir hale geldi ki borçlarımız trilyon sınırına dayandı. Yolsuzluklar ve israf önlensin Türkiye´de tahmin edemeyeceğiniz kadar bol nakit imkanınızın olduğunu göreceksiniz? değerlendirmesinde bulundu.

"SİVAS´I, ÜLKEMİZİ YENİDEN BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ?

Genel Başkan Karamollaoğlu, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: ?Kutuplaştırıcı değil kucaklayıcıyı olacağız. Ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız. Ötekileştirici değil uzlaştırıcı olacağız. Partizanlığı değil hizmeti esas alacağız. Her şart altında gücü değil kuvveti üstün tutacağız. Biz bu maksatla yola çıktık. Dedikoduya veya başka türlü zıtlaşmaya girmek istemiyorum ama yaptıkları yanlışları da ısrarla gündeme getireceğim. Ta ki bu yanlışlardan dönene kadar. Biz 24 Haziran´da sadece Türkiye´mizi değil Sivas´ımızı değiştirmek, Sivas´ımızı bir cazibe merkezi haline getirmek, tarihteki mümtaz mevkiine yeniden kavuşmasını sağlamak için bir mücadele veriyoruz. 24 Haziran bu mücadelenin sandıkta verileceği gündür. İşte bu günde sizlerden destek bekliyorum. Bizim çok büyük imkanlarımız yok ama bizim 5´imiz onların 5 milyonundan daha da bereketlidir. Allah hepinizden razı olsun. Sivas´ı, ülkemizi yeniden birlikte inşa edeceğiz. İnşallah bu noktada eğer benim omuzlarıma bir yük yüklenirse en son noktaya kadar size hizmet etmeyi şeref bileceğim.?  

Genel Başkan Karamollaoğlu´na konuşmasının ardından günün anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!