USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KARAR YİĞİDOLARIN

KARAR YİĞİDOLARIN

KARAR YİĞİDOLARIN
20-03-2017 06:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Yunus BUDAKTAŞ

Başbakan Binali Yıldırım 16 Nisan tarihinde yapılacak Referandum öncesinde Sivaslılarla buluştu. Dün öğle saatlerinde Erzincan´daki miting programına katılan Başbakan Yıldırım, akabinde de Sivas´a geldi. Hükümet meydanında 10 binlere seslenen Başbakan Binali Yıldırım, Sivaslılara 4 müjde verdi.

Yıldırım, ?Sivas´a 4 tane yeni projemiz var. Yeni Stadyumu yaptık. Eski stadyumun yerini şehir parkı yapıyoruz. Sivas´a çok yakışacak bir park olacak. Kızılırmak sahil düzenlemesi tamamlanacak. Sivas´ın çehresi değişecek. Bir projede Cumhuriyet Üniversitesi´ndeki öğrencilerimize gelsin. Birçok yurt yaptık ama 10 bin öğrenci kapasiteli yeni yurtlar yapma kararı aldık. Hayırlı uğurlu olsun. Cumhuriyet Üniversitesi günden güne büyümeye devam ediyor. Fakülte sayısı artıyor. Şimdi bir de Hukuk Fakültesi kuruyoruz. Hayırlı uğurlu olsun? ifadelerini kullandı.

SİVAS BİZDEN DESTEĞİNİ

HİÇ ESİRGEMEDİ

Sivas halkının her zaman desteğini aldıklarını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, ?Bütün Sivaslı kardeşlerime sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Sivas bizlerden desteğini hiç esirgemedi. Bu toprakların bir evladı olarak Sivas´ın Gölova ilçesinin Günalan köyünde doğan bir evladınız olarak her zaman sizden gördüm, sevgi gördüm, kardeşlik gördüm? dedi.

SİVAS YÜZDE 90´LA

REKORA GİDİYOR

Referandum´da yüzde 90 ?Evet´ oyu beklediğini belirten Yıldırım, ?Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın size selamını getirdim. Siz Cumhurbaşkanımıza karşısındaki adayların toplamından daha fazla destek verdiniz. Allah sizlerden razı olsun. 2010 halk oylamasında yüzde 80,5 evet dediniz. Peki, 16 Nisan´da ne diyeceksiniz? Yüzde 90 olarak aldım kabul ettim. Sivas´a bu yakışır. Yiğidolara da bu yakışır. Sivas rekora gidiyor? dedi.

Yıldırım şöyle devam etti:

?2002-2007 yılları arası Türkiye´nin siyasi tarihinde hiç olmaz denilen şeylerin olduğu bir dönemdi. Cumhurbaşkanımız ve Kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti bu döneme damgasını vurdu. İktidar görevini aldığımızda ekonomi çökmüş, bankalar batmış, Türkiye borç batağındaydı. 15 yılda Türkiye´de Allah´a şükür, istikrar var, kalkınma var. Ekonomide büyüme var. Dünyanın 16. büyük ekonomisi olduk. Avrupa´nın 6. büyük ekonomisi olduk. 15 yıldır kardeşlik temelinde milletin birliği, beraberliği temelinde ilimizi, Türkiye´mizi mahmur hale getirdik. Sizin beklentileriniz, bizim her zaman önceliğimiz oldu.?

SİVAS 15 YILDA

18 MİLYAR TL

YATIRIM ALDI

Başbakan Yıldırım AK Parti iktidarı döneminde Sivas´a yapılan yatırımları anlatarak, milletvekillerinin Sivas´a daha fazla yatırım yapabilmek için çalıştığını söyledi

Yıldım, Sivas´a bu dönemde 18 Milyar Türk Lirası yatırım yapıldığını belirterek, ?Sivas nereden nereye geldi. Bunu en iyi siz biliyorsunuz. Sivas´a 15 yıl da tam 18 milyar yatırım yaptık. Helali hoş olsun. Sivas her şeyin en iyisine layık. Sivas´ta ihracatı 8,5 milyondan 200 milyon doların üzerine çıkardık. 6 bin 400 konut yaptık. 2 bin 355 derslik yaptık. Sivas´ın evladı İsmet Yılmaz´ı milli eğitimin başına getirdik. Sivas´ın evladı benim müsteşarım Ulaştırma Bakanlığı yapan Habib Soluk´u Ulaştırma Komisyonu Başkanı yaptık. Benimle yıllardır çalışan Selim Dursun da sizin vekiliniz oldu. Hilmi Bilgin de aynı şekilde. Bütün milletvekillerimiz Sivas´ın işleri için gece demeden gündüz demeden çalışıyorlar. Sizin için Ankara´da Sivas´a daha fazla nasıl yatırım yapabiliriz, daha fazla nasıl katkımız olur diye beraber çalışıyorlar? dedi.

EĞİTİM, SAĞLIK VE SPOR

ALANLARINDA CİDDİ

YATIRIMLAR YAPILDI

Başbakan Yıldırım Sivas´ın eğitimden sağlığa, tarımdan spora pek çok alanda ciddi yatımlar aldığını dile getirdi. Yıldırım, ?Sivas´ta ki okullara 14 bin tane tablet bilgisayar öğrencilerimize öğretmenlerimize verdik. 350 bilişim sınıfı kurduk. Üniversite gençlerimizin yurt kapasitesini tam 5 kat artırdık. 600 yataklı merkez devlet hastanesi başta olmak üzere ilçelere 12 tane hastane, 3 tane de ek blok yaptık. İmranlı, Ulaş, Pusat Özen Barajları başta olmak üzere 10 barajın yapımını tamamladık ve birçok taşkın koruma, fidan dikme projelerini tamamladık. Köylümüzün, çiftçimizin her zaman yanında olduk. Bugüne kadar köylüye 1 milyar 700 milyon destek yaptık. Tarım ve hayvancılık desteği yaptık. Sivas doğalgazla buluştu mu? 25 bin kişilik Yiğidolara yakışır bir stat yaptık mı? 4 Eylül´ün yapımını tamamladık. Çokta güzel bir stadyum olmuş. Sivasspor´a üstün başarılar diliyorum. Yıldızdağı Kayak Merkezi´ne çok güzel tesisler yaptık. 102 milyon helali hoş olsun? şeklinde konuştu.

YOLLARI BÖLDÜK

GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRDİK

2002 yılında Sivas´ta sadece 24 km bölünmüş yol olduğunu hatırlatan Yıldırım, Ak Parti döneminde tüm ülke de olduğu gibi Sivas´ta da bölünüş yolların artırıldığını kaydetti. Yıldırım, ?2002 yılında Sivas´ta sadece 24 km bölünmüş yol vardı. Şimdi ne kadar var bir tahmin edin bakalım. Tam 754 kilometre. İşte hizmet bu. İşte eser bu. Yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Bu yolları sizin evlatlarınıza yaptık. İsmet Yılmaz, benim müsteşarımdı. Habib Soluk benim müsteşarımdı. Habib Soluk´un bu yolların yapımında çok büyük gayreti oldu. Sizin için, Türkiye için güzel işler yaptı. İsmet Bey hem savunma bakanlığında, hem denizcilikte hem de şimdi Milli Eğitim Bakanlığı´nda memleketimize güzel işler yapıyor. Bütün vekillerimize Sivaslılar adına, siz hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum? ifadelerini kullandı.

?TÜRK MİLLETİNE DÜŞMANLIĞIN

BEDELİ ÇOK AĞIR OLACAK?

Başbakan Yıldırım, Türk milletine düşmanlık edenlerin bir sefer değil, yüz sefer düşünmesi gerektiğini, çünkü bedelinin çok ağır olacağını vurgulayarak, "15 Temmuz´da uçaklarla tanklarla istiklalimize kastedenler, gençlerimizi şehit edenler, kadınlarımızı şehit eden FETÖ´cülere geçit vermedi Sivas. Sivas´ta halkın gücü, tankın gücünü yendi. Darbecilere darbeyi vurdu Sivas." şeklinde konuştu.

Milletin 15 Temmuz gecesi Türkiye´nin üzerine kâbus gibi çöken, karanlık ihanet şebekesine meydanları dar ettiğini, Türkiye´nin istiklali, istikbali mevzubahis olunca her vatandaşın bir nefer olarak canını vermeye hazır olduğunu bütün dünyaya gösterildiğini ifade eden Yıldırım, şehitlere Allah´tan rahmet diledi.

Hiçbir ihanet şebekesinin, terör örgütünün, Türk milletinin birliğini, kardeşliğini bozamayacağını vurgulayan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Sizler bu meydanda gür sesinizle hainlerin yüreğine korku düşürdünüz, ezana, bayrağa sahip çıktınız. Bizler bu topraklarda daima uyanık olmalıyız. Bugün de şer güçler tam bir işbirliği içinde Türkiye´nin kutlu yürüyüşünü durdurmaya çalışıyorlar. Onların ´hayır´ dedikleri nedir biliyor musunuz? Onlar güçlü, kalkınmış, ekonomisi büyümüş bir Türkiye´ye ´hayır´ diyorlar. FETÖ, PKK, YPG, PYD bütün bölücüler, bütün teröristler kol kola girmişler ´hayır´ kampanyası yapıyorlar. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmemizi engellemeye çalışıyorlar. Biliyorlar ki bu sistem gelince artık rahatça cirit atamayacaklar. Bu koroya dost bildiğimiz Avrupa ülkeleri de katıldı, itleriyle atlarıyla ırkçılarıyla hayırcılara destek verdiler. Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre teröristlere her türlü izni, desteği verirken bizim bakanlarımızın, milletvekillerimizin vatandaşlarımızla memleket sevdalılarıyla buluşmalarını engellediler. 16 Nisan´da öyle bir gür sesle ´evet´ diyeceksiniz ki sesiniz Rotterdam´dan duyulacak, sesiniz Berlin´de işitilecek, sesiniz Pensilvanya´ya kadar ulaşacak, sesiniz Kandil´e gidecek."

Başbakan Yıldırım, AK Parti´nin iktidarda bulunduğu 15 yıl boyunca Türkiye´yi bir bütün olarak kucakladığını, ülkenin batısını doğudan, kuzeyini güneyden ayırmadığını söyledi.

Yıldırım, başta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz olmak üzere Sivas milletvekilleri Habib Soluk, Selim Dursun, Hilmi Bilgin´in Ankara´da gece, gündüz demeden Sivas için çalıştıklarını kaydetti. Başbakan Yıldırım, Sivasspor için de 25 bin kişilik yeni stat yaptıklarını anımsatarak, Sivasspor´a başarılar diledi.

?YOLLARI BÖLERİZ AMA

TÜRKİYE´Yİ BÖLDÜRTMEYİZ?

Sivas´a yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Yıldırım, kayak merkezine yeni tesisler yapıldığını, 2002 yılında 24 kilometre olan bölünmüş yolun 754 kilometreye ulaştığını söyledi. Hizmet ve eserin ancak bu şekilde ortaya konulabileceğini vurgulayan Yıldırım, "Yolları böldük, gönülleri birleştirdik, yolları böldük, milleti birleştirdik, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye´yi böldürtmeyiz." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU

KADIRLARI YOK SAYIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun seçilme yaşının 18´e indirilmesine ilişkin eleştirileri olduğunu hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Zat-ı muhterem diyor ki ´18 yaşında da siyaset mi olur? Bunların, hakikaten ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor. Bunların seçim beyannamesine bak, diyorlar ki ´Gençleri siyasete sokacağız. Onun için düzenleme yapacağız ve seçilme yaşını indireceğiz.´ O gün öyleydi, bugün böyle. 18 yaş değil mesele, mesele zihniyet, mesele statüko, mesele geleceğe güvenmeme, gençlere güvenmeme. Şimdi diyor ki ´18 yaşında vekil yapacaksınız, askerlikten muaf edeceksiniz.´ Bunu söylerken, 18-25 yaş arasındaki vatandaşlarımızın 9 milyonunun 5 milyonunun genç kızlardan, genç hanımlardan oluştuğunu hatırlamıyor, sizi yok sayıyor. Bu CHP´nin insandan anladığı budur. Askerliği erkekler yapıyor, kadınlarımız ne olacak, onlar da mı siyasete girmesin?

Atatürk´ün partisi, Atatürk, kadınlara seçilme hakkını 1934´te bütün Avrupa ülkelerinden daha önce verdi ama onun mirasını yiyenler bugün kadınlarımıza siyasete girmeyi çok görüyorlar, ´olmasın´ diyorlar. Bunun cevabını, kadınlarımız, kızlarımız, hanımefendiler 16 Nisan´da vermeye hazır mısınız?"

?KILIÇDAROĞLU´NUN

KEYFİ İÇİN İKİ TANE Mİ

CUMHURBAŞKANI SEÇECEĞİZ?

Yeni sisteme göre, seçim olunca mutlaka tek başına güçlü bir hükümetin ortaya çıkacağını anlatan Yıldırım, hükümete vatandaşın sandıkta karar vereceğini söyledi.

Yıldırım, "tek adam, diktatörlük" ifadelerini de eleştirerek, şöyle konuştu:

"Beş yılda sandıkla gelen, sandıkla giden bir iktidar olduğunda diktatörlük olur mu? Şimdi, Kılıçdaroğlu´nun keyfi için iki tane mi cumhurbaşkanı seçeceğiz. Olur mu öyle şey? Bunlar pusulayı şaşırmışlar. Efendim iki tane cumhurbaşkanı seç, olmadı iki vali, olmadı iki muhtar, olmadı iki belediye başkanı. Bunlar artık her şeyi çift görmeye başladı. Bunlar pusulayı şaşırdı. Niye böyle biliyor musunuz? Bugünlerde HDP ile fazla düşüp kalkıyorlar, onlar gibi eş başkanlığa kafayı takmış vaziyetteler. Kardeşim, Türkiye´de böyle işlere yer yok. Tek cumhurbaşkanı olacak ama patron 80 milyon millet olacak. Patron siz olacaksınız. Çalışırsa yürü diyeceksiniz, çalışmazsa alaşağı edeceksiniz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın "Bu sistemi kendi için getiriyor" dendiğini de ifade eden Yıldırım, "Bütün dünyaya ilan ediyorum. Bu sistem Erdoğan için değil, her doğan içindir." dedi.

Yıldırım, yeni sistemle başlanan işlerin yarıda kalmayacağını, hükümet kuramama gibi bir sorunun olmayacağını, hükümete güvenoyunu vatandaşın vereceğini, işlerin daha hızlı sonuca ulaştırılacağını kaydetti.

?BİR TÜRKİYE

ÜÇ TÜRKİYE OLACAK?

"Bir Türkiye, üç Türkiye olacak" diyen Yıldırım, 2023´te Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye´yi yeni sistemle dünyanın iki elin parmaklarıyla sayılan ülkeleri arasına sokacaklarını söyledi.

Yıldırım, etkin bir hükümet sisteminin devreye gireceğinin altını çizerek, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların uyumlu ve hızlı çalışmasını sağlayan bir sisteme sahip olunacağını belirtti.

Başbakan Yıldırım, 2023, 2053, 2071 hedeflerini daha hızlı gerçekleştireceklerini dile getirerek, mahkemelerin daha güçlü hale geleceğini, askeri ve sivil mahkeme yerine herkes için tek mahkeme olacağını ifade etti.

Yasamanın ve yürütmenin de daha güçlü hale geleceğini, hepsinin ayrı ayrı işini yapacağını bildiren Yıldırım, Meclis ve hükümeti milletin seçeceğini, denetlemeyi de Meclisle birlikte milletin yapacağını anlattı.

Yıldırım, yönetimde çift başlılığın ortadan kalkacağını dile getirerek, "Çatal kazık toprağa gider mi? Gitmez. Onun için iki kaptan nasıl gemiyi batırırsa, bir yerde de iki baş olursa o ülke felakete sürüklenir." dedi.

Vatandaşın kulağının 5 yıl boyunca rahat olacağını ve "zırt pırt" seçim yapılmayacağını anlatan Yıldırım, seçilen hükümetin iş yapacağını, güçlü Meclis, güçlü temsilin olacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanının bütün faaliyetlerinin, çalışmalarının Meclis tarafından denetime tabi tutulacağını, eğer icap ederse cumhurbaşkanını, bakanlarını, yardımcılarını yargıya göndereceğini, cezalandırması için faaliyet göstereceğini anlatan Yıldırım, milletvekillerinin kendi bölgelerine daha fazla vakit ayırabileceklerini de söyledi.

Yıldırım, "Daha güvenli, daha huzurlu, daha hızlı kalkınmış bir Türkiye´ye inşallah birlikte erişeceğiz." dedi.

Terörle mücadelenin daha kararlı hale geleceğini, terörü Türkiye´nin gündeminden çıkaracaklarını dile getiren Yıldırım, "Birlik ve uzlaşma çok daha kolay sağlanacak. Cumhurbaşkanı, unutmayın yüzde 50 artı 1 ile seçiliyor. Öyle yüzde 30-yüzde 35 ile iktidar olup ülkeyi yönetmek yok, en az yüzde 50 alacaksınız. Dolayısıyla daha çok temsilde adalet, yönetimde istikrar sağlanacak." diye konuştu.

?TÜRKİYE´Yİ DÜNYADA DAHA

ETKİN KONUMA GETİRECEK?

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte cumhurbaşkanı ve meclise karşılıklı seçim yenileme yetkisi geldiğini ifade eden Yıldırım, "Cumhurbaşkanı seçimi yenilemek isterse yapabilir ama unutmayın böyle bir karar verirse kendi hakkından da vazgeçmiş oluyor. Aynı zamanda Meclisi de seçime götürmüş oluyor veya Meclis seçim kararı alırsa, onlar da daha dönem tamamlanmadan seçime gitmek zorunda kalacak. Cumhurbaşkanını da seçime gönderecek." diye konuştu.

Yıldırım, mecbur kalmadıkça ne cumhurbaşkanı ne de Meclisin seçim kararı almayacağını ifade ederek, seçim kararı almanın bir faturası ve bedeli olduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uzlaşı ve sorunlara çözüm getirdiğine işaret eden Yıldırım, yeni sistemle ortaya çıkan güçlü hükümet sisteminin Türkiye´yi bölgede ve dünyada daha etkin konuma getireceğini dile getirdi.

/resimler/2017-3/19/1907061669529.jpg

AYİNESİ İŞTİR

LAFA BAKILMAZ

Yıldırım, yeni sistemle küresel barışa daha çok katkı sağlanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Korkularla, dedikodularla toplumu, milleti esir almaya çalışanlara söylenecek bir çift laf vardır, ´Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.´ Şartlar ne olursa olsu bu millet kendi kaderine her zaman sahip çıkmıştır. Darbeyle, vesayetle zulümle millet idaresini yok sayanlar artık bundan sonra böyle bir işin içinde olamayacaklar. Unutmayın, Türkiye artık eski Türkiye değil. Artık, herkes şunu bilecektir ki, söz de karar da milletindir. Öyle inanıyorum ki 16 Nisan´da millet evet mührünü vuracak, geleceğimiz önündeki tüm engelleri kaldıracak."

/resimler/2017-3/19/1907262790968.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!