USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

KARATE YAZ OKULU BAŞLIYOR

KARATE YAZ OKULU BAŞLIYOR

KARATE YAZ OKULU BAŞLIYOR
28-06-2018 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Birçok farklı branşlarda Sivas´taki spora büyük katkı sağlayan Sivas Belediyespor, çocukların erken yaşta sporla tanışmaları ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları amacıyla futbol yaz okulunun ardından şimdi de karate yaz okulunu açıyor.

Alibaba Semt Evi´nde Sivas Belediyespor´a ait spor salonunda tecrübeli antrenörler Seher Kehci Sungur ve Mahmut Gümüşsay nezaretinde önümüzdeki günlerde start alacak olan Karate yaz okulunun kayıtlarının ücretsiz olduğu öğrenildi.

Yaz okulu müracaatın bizzat yapılacağı da öğrenilirken, Karate yaz okulu kayıtları için Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksine veya Alibaba Semt Evi´ndeki Sivas Belediyespor´a ait spor salonuna kayıtların yapılması istendi.

YAZ OKULU HAFTADA

3 GÜN OLACAK

Karate kursuna 6 ile 11 yaş arası kız ve erkek çocuklar başvurabileceği de açıklanırken, 9 Temmuz´a kadar devam edecek olan kayıtların ardından yaz okulu start alacak. Haftada üç gün olacak kurslar, 15.00 ile 16.30 saatleri arasında düzenlenecek.

ANTRENÖR KEHCİ: ?AMACIMIZ

SPORU SEVDİRMEK?

Sivas Belediyespor Kulübü Karate antrenörlerinden Seher Kehci Sungur yaptığı açıklamasında, amaçlarının çocuklara sporu sevdirmek olduğunu belirterek; ?Bizim için önemli olan tek şey çocuklarımıza sporu sevdirmek ve Karate´yi öğretmek. Buradan ailelere çocuklarını Karate sporuna yönlendirmelerini istiyoruz. Başarı için spor şart. Yaz aylarının gelmesiyle de beraber çocuklarımıza Karate öğrenme imkanı sunacağız. Tüm çocukları başlayacak yaz okulumuza bekliyoruz. Yaz boyunca dolu dolu antrenmanlar yaparak yaz okulumuzu gerçekleştireceğiz. Tüm antrenörlerin de dediği gibi sporsuz hayat olmaz? dedi.

?KARATE´NİN BİRÇOK

YARARI VAR?

Karate´nin birçok yararı olduğunu da belirten Kehci; ?Karate´nin kamuoyunda bilinen en başta gelen faydası, bireylerin kendilerine yönelmiş bir fiziksel saldırı karşısında kendilerini silahsız olarak savunabilme yollarını öğretiyor olmasıdır. Karate teknikleri kişiye, vücudun tüm bölgelerini en etkin şekilde kullanarak kendisini savunma imkanı sağlar. Fakat Karate´nin yararları bunun çok ötesine uzanmaktadır. Her yaş grubundan insanlar için Karate-do, günlük uğraşıları dışında kişilere yaratıcı, eğitici, güvenli ve üretken zaman harcama imkanını sağlar. Özellikle genç yaştakiler için Karate doğru çalışıldığında, vücut duruşunu geliştirmenin dışında, düşünme sürecine ilişkin becerileri de geliştirirler. Kişi, zihinsel ve bedensel becerileri konusunda daha bilinçli olur ve kendine olan güveni artar. Karate dikkati toplama yetisinin geliştirmesi ile bireyin bağımsızlığını ve kişisel bütünlüğünü fark etmesine yardımcı olur. Kişinin kendisine ve yaşıtlarına olan güvenini ve saygısını arttırır. Bedensel ve zihinsel disiplin, sorumluluk duygusu gibi yeteneklerinin gelişmesini sağlar. Yetişkinler için özellikle Karate-do çalışmaları stres azaltıcı hareketlerle bedensel ve zihinsel rahatlama imkanı sağlar. Dayanıklılık, kas gücü ve bedensel kuvvetin azalmasına mani olur? ifadelerini kullandı.

ANTRENÖR GÜMÜŞSAY: ?TÜM

ÇOCUKLARIMIZI KARATE´YE BEKLİYORUZ?

Sivas Belediyespor Kulübü Karate antrenörü Mahmut Gümüşsay ise, yaptığı açıklamasında çocukların yaz tatilini dolu dolu geçirmesini isteyerek; ?Yaz aylarının gelmesiyle beraber çocuklarımızın dolu dolu bir tatil geçirmesini istiyoruz. Bu yüzden Sivas Belediyespor Kulübü olarak Karate yaz okulu açmaya karar verdik. Karate kursuna 6 ile 11 yaş arası kız ve erkek çocuklar başvurabilecek. 9 Temmuz´a kadar devam edecek olan kayıtların ardından yaz okulumuz start alacak. Haftada üç gün olacak kurslar, 15.00 ile 16.30 saatleri arasında düzenlenecek. Tüm çocuklarımızı Karate´ye bekliyoruz? dedi.

?KARATE´NİN RUHSAL VE

BEDENSEL GELİŞİME FAYDASI VARDIR?

Karate sporunun ruhsal ve bedensel gelişime faydası olduğunun altını çizen Gümüşsay; ?Karate´nin ruhsal ve bedensel gelişime yönelik amaçları; doğru, ciddi ve disiplinli çalışmayı öğrenmek; zihinsel ve bedensel eğitim vasıtası ile güçlü ve canlı bir ruhsal enerjiye sahip olmak; saygınlık, nezaket, içtenlik ve samimiyeti geliştirmektir. Karate-do takım sporlarından farklı olarak bireyin, kendi kendisini geliştirmesine odaklanmıştır. Yarışma maçlarının amacı, kişinin kendi açıklarını kapatması ve gerçekte başkalarına karşı değil kendisine karşı yarıştığının farkına varabilmesini sağlamaktır. Kazanmak kadar kaybetmenin de öğrenilmesi gerekir, çünkü kazanmak da kaybetmek de aynı ölçüde önemlidir? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!