USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kardeşliğimizi Miras Bırakacağız

Kardeşliğimizi Miras Bırakacağız

Kardeşliğimizi Miras Bırakacağız
02-07-2022 07:05
Google News


Fatih TABUR

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci; 2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen Madımak Olayı'nın 29. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda gündem dışı söz aldı.

Sivaslıları derinden yaralayan üzücü olayda hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Milletvekili Ekinci; birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Milletvekili Ekinci; “Tarihimizde hiç kimsenin tasvip etmediği acı bir olayın, bu topraklarda yaşayan her insanın yüreğini yakan Madımak Olayları'nın yıl dönümüne yaklaşmaktayız. Her yıl Yıldızeli'nin Banaz köyünde yapılan etkinliklerin, o yıl, Sivas Valisi Ahmet Karabilgin'in Başkanı olduğu komitede şehir merkezinde düzenlenmesine karar verilmişti. Bundan tam 29 yıl önce, 2 Temmuz 1993 tarihinde ben Sivas'ta yaşıyordum. Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde sahnelenen bu acı verici olay hepimizi derinden yaraladı, acısını hâlâ taptaze yaşıyoruz. 2 Temmuz Madımak olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aile yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bu olayları tezgâhlayan sinsi güçleri şiddetle ve nefretle kınıyorum” dedi.

KARDEŞLİĞİMİZİ GÖZYAŞIYLA SINAMAK İSTEDİLER

 “Sivas'ı ve Sivaslıları sorgulamadan önce tanımak gerekir” diyen Milletvekili Ekinci; “Sivas, Selçuklu'nun kalbi, Osmanlı'nın vicdanı, cumhuriyetimizin aklı, 108 gün boyunca Millî Mücadele'mizin başkentliğini üstlenmiş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ev sahipliği yapan, Peygamber Efendimizin sancaktarı Abdulvahabi Gazi'nin, ozanların piri Pir Sultan Abdal'ın, Âşık Ruhsati'nin, Âşık Veysel'in, Muzaffer Sarısözen'in ve şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğduğu, Anadolu'muzun güzide ve köklü şehirlerinden birisidir. Köyümüzden, kentimizden, neresinden olursak olalım Selçuklu'yu, Osmanlı'yı, cumhuriyeti kavramadan Sivaslı olamayız çünkü Sivas, kadim medeniyetlerimizin tam ortasında, âdeta tarihe köprü olmuş bir şehrimizdir. Dolayısıyla, tarihî hafızası güçlü, kültürü zengin, her türlü birikimi yüksek bir ilimizdir. Sultan şehrimiz Sivas tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Asla Sivas ve Sivaslılara mal edilmesi mümkün olmayan 2 Temmuz 1993'te yaşanan provokasyonlar neticesinde Sultan Şehrimizde meydana gelen Madımak Olayları Türkiye'de tüm kesimlerin üzerinde ittifak ettiği şekliyle, karanlık birtakım odakların planlı provokasyonlarından başka bir şey değildir. Bunun için komplo teorilerine de hiç gerek yok, her şey ortadadır. Bu olaylarda hedef Türkiye'nin iç barışıydı, Anadolu'nun bir arada yaşama dokusunu bozmaktı. Bozulamadığı gün sinsi odaklar karanlık senaryolarını sahneleyerek hain mihraklar tırnağı etten ayırmak istediler, farklılıklarımızı istismar etmek suretiyle, yüzlerce yıllık kardeşliğimizi kanla, gözyaşıyla sınamak istediler” diye konuştu.

SİVASLILAR OLARAK KARDEŞLİKTEN YANAYIZ

Madımak'ın üzerinden 29 yıl geçtiğine dikkat çeken Ekinci, “O günden bugün tam 29 geçti. Anadolu keder ve kader birliğinin adıdır. Bu topraklar birlikte yaşama modellerinin en güzel örneği olmuştur. Sunnisi Alevisi, bizler birlikte yaşamış, kız almış, kız vermişizdir. Bu birlikteliğimizi çekemeyenler bu birlikteliğimizi bozmayı defalarca denediler; Maraş'ta denediler, Çorum'da denediler, Sivas'ta denediler, Gezi olaylarında denediler, en son da 15 Temmuz'da denediler ama başaramadılar, başaramayacaklar. Çünkü bu milletin hamurunu Hazreti Mevlânalar, Yunus Emreler, Hacı Bektaş Veliler yoğurmuştur. Bu hamuru ayrıştırmaya hiçbir karanlık odağın gücü yetmeyecektir. ‘Doğarken farklı doğmadık.' diyen, Madımak Olaylarında hayatını kaybeden Muhlis Akarsu gibi, ‘Ne var ise sende, bende/ Aynı varlık her bedende/ Yarın mezara girende/ Sen toksun da ben aç mıyım' diyen Aşık Veysel gibi, ‘Gel, gel/ Ne olursan ol/ Yine gel' diyen Hazreti Mevlâna gibi. Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm renklerimizle bir bütünüz. Anadolu'nun özeti de Türkiye'nin özeti de budur; aynı dertlerle dertlenmiş, aynı mutlulukları paylaşmışızdır, Kerbelâ'da susuz kalmış, Çanakkale'de yedi düvele karşı omuz omuza mücadele etmişiz, ülkemizin birliği için verdiğimiz şehitlerimizi ay yıldızlı bayrağımıza sarmış, aynı toprağa yan yana defnetmişiz. Hiçbir güç hiçbir acı birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Bu olayı hatırladıkça daima kardeşliğimizi hatırlayacağız, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacağız. Hünkâr Hacı Bektaş Veli'nin dediği gibi ‘Daima bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.' Madımak Olaylarını bize yaşatanlara vereceğimiz en güzel cevap budur. Çocuklarımıza miras olarak kardeşliğimizi bırakacağız. Sultan Şehir Sivas'ımızın bu konudaki duruşu gayet net ve ortadadır. Sivaslılar olarak biz birlikten yanayız, kardeşlikten yanayız, birliğimizi ve beraberliğimizi daha ileri taşımak için hep birlikte çalışacağız ve başaracağız. Bir kez daha 2 Temmuz Madımak Olayları ve 5 Temmuz Başbağlar katliamında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, bu olayları tezgâhlayan sinsi güçleri şiddet ve nefretle kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Ekinci; konuşmasının şu ifadelerle tamamladı:

“Ayrıca, gelecek hafta idrak edeceğimiz Kurban Bayramı'nın da vatanımıza, milletimize, tüm vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Sivas adına 2 güzel sonuç aldık. 2022 LGS sınavında 2 Türkiye 1'inciliği oldu. Birisi, Sivas Zeki Hayran İmam Hatip Ortaokulundan hafız öğrencimiz Reyyan Duman, bir diğer kardeşimiz de Ayşe Zümra Aksu. Her ikisini de tebrik ediyorum, gözlerinden öpüyorum, Öğrencilerin ailelerini tebrik ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!