USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kent Konseyi´nden Belediye´ye tam not

Kent Konseyi´nden Belediye´ye tam not

Kent Konseyi´nden Belediye´ye tam not
04-11-2017 05:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ
Sivas Belediyesi tarafından yapımı devam eden projelerin bir bölümünü Belediye Başkanı Sami Aydın, Belediye Meclis Üyeleri ve Kent Konseyi Yönetimi ile birlikte inceledi.
Başkan Aydın heyetle ilk olarak Sıcak Çermik Aqua Park olmak üzere Rent A Car Toplama Merkezi, Hayvan Oteli, Çöp Ayrıştırma Merkezi, Belediye Makine İkmal Tesisleri, Vefa Konutları, Ayyıldız Camii, Yukarı Tekke Altgeçit, Paşabahçe 5. etap çalışmaları içerisinde yer alan sosyal tesis alanı ve Paşabahçe Yamaç Evleri´ni birlikte inceledi.
Yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Sami Aydın´dan bilgi alan heyet memnuniyetlerini dile getirdi.
Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce, "Belediyeciliğin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede belediye birçok projeye imza atmış, bunların bir kısmını gezdik. Bu projelerin mali boyutunun 100 milyar lira olduğunu öğrendim. Bunun 6 etap olduğunu düşünürsek 600 milyar liralık proje çalışması olduğunu gördüm. Sivas Belediyesi´nin ne kadar geliştiğini, büyüdüğünü anladık. Yatırımlar sürecinde illerin büyüdüğünü düşünebiliriz. Bu çalışmaları yapan Belediye Başkanımız ve personeline teşekkür ederim" ifadesini kullandı.
Muhtarlar Derneği Başkanı aynı zamanda Kent Konseyi üyesi Turan Koç ise,  "Ben belediye içerisinde olduğumu, çalışmaları bildiğimizi zannediyordum. Bugünkü gezide gördüm ki Belediyenin yaptığı işlerin sadece yüzde 10´unu biliyormuşum. Bu hizmetlerin kalıcı olmasını ve yüzyıla damga vurduğunu görüyor, gelecek nesillere bu hizmetleri miras bırakan Sami Aydın´a teşekkür ediyoruz. Projeler gelecek yıl tamamlandığında Sivas´ımız; Sivas olacak, 81 ilde Sivas örnek oldu" şeklinde konuştu.
Etkin Anadolu Kadınlar Derneği Başkanı aynı zamanda Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Emine Binnur Karaca da Sivas´ta büyük bir değişim olduğuna vurgu yaparak, "Sokak Hayvanları için inşa edilen barınağı gördüğümde büyük şehirlerde bile böyle bir yapının olmadığını biliyorum. Hayvanların rahatı, sağlığı için her şey düşünülmüş. Çöp ayrıştırma merkezini görmek de bizleri çok mutlu etti. Kent Konseyi üyesi olarak bu çalışmaları yerinde görme fırsatı sunan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum." ifadesini kulandı.
"Sivas Belediye Başkanımız ve ekibinin Sivas için çok büyük emekler sarf ettiğini gördüm." diyerek sözlerine başlayan Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı aynı zamanda Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Hızal, "Belediyemiz kendi bütçesini zorlayarak Sivas halkına güzel ve önemli hizmet vermeyi amaçladığını gördük. Bu anlamda bazı aksaklıklar olabilir yolların, viyadüklerin, altgeçitlerin yapılmasında sıkıntı yaşanabiliyor ama bu yapılan çalışmalar 3-4 aylık çalışmalar? Bu projeleri gördükçe Sami Aydın ve ekibine teşekkür ediyoruz"  dedi.
"Yapılan çalışmalardan gurur duydum." diyerek sözlerine başlayan Esnaf Odaları Genel Sekreteri aynı zamanda Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Özfidan ise, "Özellikle hayvan barınağı ve hayvan hastanesi, çöp ayrıştırma merkezi ve Aqua park hem Sivas ekonomisine ciddi katkı sunacak, hem de turizmi artıracak. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği Başkanı aynı zamanda Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Susamış ise "Biz Paşabahçe´ye giremezdik. Şu anda burası yalancı cennet gibi olmuş. Belediye Başkanımız Sami Aydın bu şehrin gelişimi için çok çalışıyor, vatandaşlarımızın bunları görmesi lazım. Görüp de görmeyenler var. Yapılan çalışmalar Sivas için gurur vesilesi? Sami Aydın´ın bu şehre kazandırdığı eserler insanlık durduğu sürece duracak eserlerdir" ifadelerini kullandı.
MÜSİAD Başkanı ve aynı zamanda Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Coşkun da, "Belediye Başkanımızla birlikte Sivas´ta yapılan çalışmaların bir kısmını yerinde inceledik.  Sivas´ı adeta gezmiş olduk. Sivas´ın gelişmekte olan bir il olarak daha da güzel olacağını, önümüzdeki yıllarda Kızılırmak Projesinin de gerçekleşmesiyle Sivas´ın iller yarışında çıtayı yükseklere taşıyacağına inanıyorum. Sivas´ın gelişimi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu çalışmaları yapan Belediye Başkanı Sami Aydın ve ekibine de teşekkür ediyorum" dedi.
Ahmet Turan Gazi Mahalle Muhtarı Asım Boyuneğmez ise "Belediyemizin başlatmış olduğu projeler son 50 yılın Sivas tarihinde başlatmış olduğu projelerdir. Biz muhtarlar ve bölge halkı olarak bu projeleri destekliyoruz. Her konuda yanındayız. Sivas halkından da bir isteğim var. Bu projelerin bir an önce tamamlanması için Belediye ekiplerine yardımcı olalım" dedi.
Belediye Meclis Üyelerinden Seyfi Baş da, "Belediye olarak birçok çalışma yapıyoruz. Sıcak Çermik´te İç Anadolu Bölgesi´nin en güzel aqua parkı ilimizde olacak. Bu projeyi Sıcak Çermik´in eski canlı günlerine kavuşturmak için belediye başkanımız başlatmıştı. Rent A Car Toplanma Merkezi de belediye başkanımızın özel bir projesi? Başkanımıza teşekkür ediyorum. Öte yandan hayvan hastanesi ve hayvan oteli oldukça güzel bir proje? Sokak hayvanlarına verilen değerin göstergesi. Vefa Konutları Belediye Başkanımızın ´halkıma vefa borçluyum´ diyerek dar gelirli ailelerin de bir ev sahibi olması için yapılan çok güzel bir proje. Ay yıldız camimiz Sivas´a ve bölgeye büyük bir değer katacak. Bu konuda hem hayırseverlere, hem de başkanımıza teşekkür ediyorum. Camiye bağış yapmak isteyenler Vakıfbank, Mezarlıklar Müdürlüğü ve Sivas Belediyesi´ne başvurabilir. Diğer yandan 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Yukarı Tekke Altgeçidi? Eskiden bir Belediye Başkanı seçilir 5 yıl gibi bir sürede bu projeyi bitiremezdi. Şimdi bir dönemde Yukarı Tekke, Gazi Lisesi Altgeçidi Mevlana Tüneli gibi çalışmalar gerçekleştiriliyor. Her şey halkımız için bu çalışmalarda emeği olan herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.
Belediye Meclis Üyesi Cihan Erdiç ise "Belediye Başkanımız söz verdiği projeleri bir bir hayata geçiriyor. Bu projeler vatandaş odaklı? Çalışmalar için Belediye Başkanımız Sami Aydın ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

/resimler/2017-11/3/2006062593886.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!