USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR İHYA HAREKETİDİR

KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR İHYA HAREKETİDİR

KENTSEL DÖNÜŞÜM  BİR İHYA HAREKETİDİR
05-03-2018 07:00
Google News


 

Hayrullah AĞKAŞ

1960´lı yıllarda kurulan ve yaklaşık son 10 yıldır cazibesini yitiren Eski Sanayi Bölgesi atıl görüntüsünden kurtulacak. Sivas Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm kapsamına alınan proje kapsamında hafta sonu ilk adım atıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın da katılımıyla Halfelik mevkiinde oluşturulan Kentsel Dönüşüm Ofisi´nin açılış programı gerçekleştirildi.

Programa Bakan Yılmaz ile birlikte Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin ile diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ?Kentsel dönüşüm ofisinin kentsel dönüşümün Sivas´ta hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu dönüşüm ofisinin açılışında emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum? dedi.

Kentsel dönüşümün bir yıkım hareketi olmadığını, aksine bir ihya hareketi olduğunu belirten Bakan Yılmaz, ?Kentsel dönüşüm mevcut yeri daha güzel yapmaktır. İnsana daha uygun binalar kazandırmaktır. Şehirlerimizin daha yaşanabilir, şehir kültürüne uygun, insanlar huzur verecek şekilde inşa edilmesidir. İnsanımız binaların arasına ezilmesin istiyoruz. Bunun içinde özellikle Anadolu şehirlerinde bizim gibi Selçuklu şehri olan Sivas´ta dikey değil, yatay mimarinin olmasını savunuyoruz? diye konuştu.

KOMŞULUK KÜLTÜRÜ

YATAY YAPILARLA MÜMKÜN

Komşuluk kültürünün ancak yatay yapılarla mümkün olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

?Bu nedenle kültürümüzün korunmasını kentsel dönüşümden de olmazsa olmaz unsuru olarak görüyoruz. Şehirlerimizin çocuklara, gençlere, yaşlılara, kadınlara, engelli, engelsiz bütün vatandaşlarımızın ihtiyacına cevap verecek şekilde yapılmasının planlanmasını istiyoruz. Çevre düzeni planları ülkenin %100´ün de tamamlandı.?

?KONUT SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK?

AK Parti´nin iktidara geldiğinde Türkiye´nin en önemli ihtiyacının konut olduğunu belirten Bakan Yılmaz, ?Herkesin başını sokacak, kar yağdığında yağmur yağdığında ıslanmayacağı kar altında kalmayacağı bir konut bulması için 2 odalı bir yer yeterliydi. Büyük bir konut seferberliği başlattık. Sadece belli şehirlerde değil, Türkiye´nin her köşesinden konut projelerini hayata geçirdik? diye konuştu.

Yılmaz şunları kaydetti:

?Temelini attığımız her eserle insanlarımızın yaşam kalitesini artırdık. Şehirlerimizin standartlarını da yükselttik. İşte bugün burada bu projeyle de Sivas´ın standardını yükseltiyoruz. Küçük Sanayi Sitesi önceden Sivas´a hizmet veriyordu. Ama gördük ki bu artık Sivas´a yakışmıyor. İnşallah dev projelerle ülkemizin yarınlarını inşa ediyoruz. Bu çerçevede birçok eseri Sivas´a da kazandık. Bugün de binaları yeniden yapmak için ihya girişimini başlatıyoruz. Daha sağlıklı alanlar oluşturmak için çalışıyoruz. Sivas sembol projesi hayata geçtiğinde bin 360 konut alacak. 246 işyeri olacak. 3 bin araçlık da otopark olacak.?

?HAYALLERİ GERÇEĞE

DÖNÜŞTÜRÜYORUZ?

Kentsel dönüşümü; bir proje, bir hayal olmaktan çıkartıp gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Yılmaz, ?Şimdiden bu konutların hak sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Güçlü Türkiye´nin mutlu insanları olmasını istiyoruz. Bunun için de ülkemizin ve şehrimizin de yeni bir ruhla yeniden inşa ve ihya edilmesini istiyoruz. İnşallah bunu yapacağız. Yapacağımız hizmet çok, kat edeceğimiz yol çok. Allah yükümüzü taşıyacak güç versin. Birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Sivas´ın sembol projesinin ilimize hayırlı olmasını diliyorum? ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE DEĞİŞİYOR

SİVAS DEĞİŞİYOR

Kentsel Dönüşüm Ofisi açılışında konuşan Sivas Valisi Davut Gül de ?Bugün güzel bir program için bir araya geldik. Sivas değişiyor, Türkiye değişiyor. Bugün bu Kentsel Dönüşüm de bunun göstergelerinden bir tanesi. Biz Kurtuluş Savaşı veren bir milletiz. Dolayısıyla da başta konutlarımız olmak üzere işyerlerimizin önemli bir kısmı sonradan yapılan ve köyden kente göç ederken yaptığımız işlem. Beklentimiz neydi? Başımızı sokacağımız bir ev olsun, ekmeğimizi götürebileceğimiz bir iş yerimiz olsun. O günkü şartlarda yapılan konutlar o günkü şartlarda yapılan işyerleri dünyanın gelişmesiyle Türkiye´nin gelişmesiyle ve Sivas´ın gelişmesiyle haklı olarak bir değişim ihtiyacı ortaya çıktı? dedi.

Konutlar ve işyerlerinin yanı sıra kamu binalarının da yenilendiğini belirten Vali Gül, ?Baktığınızda kamu kurumlarının birçoğu, çevre şehirciliğin kendi binası, İşkur´un kendi binası, hastane binaları, okul binaları, hükümet konağının ek binası? Neredeyse kamu kurum ve kuruluşlarının yüzde 90´ının binaları son 15 yılda 20 yılda yeniden yapılıyor. Çünkü beklenti değişiyor? diye konuştu.

Vali Gül şöyle devam etti:

?Sivas´ta bunu en iyi ayak uyduran yerlerden bir tanesi. Önemli olan kamunun bu değişimi yaparken olabildiğince vatandaşın lehine hareket etmesidir. Özellikle belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Emsalleri düşürürken Belediye hissesini de düşürmesi çok önemli. Aynı şekilde Sivas´ın diğer yerlerinde şehir merkezini gördünüz. İnşallah Sayın Bakanımızın desteğiyle mevcut Orduevi, Jandarma binasının arka tarafı, Halk Eğitim Merkezi´nin olduğu bölge, Eski Numune Hastanesi´nin olduğu yer, Meslek Lisesi´nin olduğu yer, Selçuk Anadolu´nun olduğu yer olmak üzere toplam 170 bin metre karelik alanda tarihi binalar muhafaza edilecek ve şehrin nefes aldığı bir alan çıkacak. Bu şu anlama geliyor. Cebinizde paranız olsa 1 milyar TL´ye yani eski parayla bir katrilyon olan yerler Sivas´ın hizmetine sunulacak. Bunların yanı sıra Sivas Belediyesi tarafından da Eski Sanayi bölgesinde kentsel dönüşüm uygulanarak bu alan şehre kazandırılmış olacak. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum.?

?MİLLETİMİZİ HİÇ BİR

ZAMAN MAHCUP ETMEDİK?

AK Parti Milletvekili Hilmi Bilgin ise ?Bizler hem yerel yönetimler hem de genel yönetim olarak son 15 yıldır ülkenin ve şehirlerin kaderlerini değiştirmek, şehirlerimizi daha yaşanılabilir bir hale getirmek, ülkemizi kalkındırmak, milletimizin güçlü ve istikrarlı bir yönetimle yarınlara emin adımlarla bakabilmesi için milletimizden aldığımız destek ve dua ile çalışmaya devam ediyoruz? dedi.

?O günden bugüne kadar milletimiz her an bize destek oldu? diyen Bilgin, ?Bizde bu desteği hiçbir zaman milletimizi mahcup edecek hiçbir icraata imza atmadık. Bugün olduğu gibi yarında aynı azimle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sivas´ın bugünü dünden nasıl daha güzelse yarını da bugünden daha güzel olacak. Bu duygu ve düşüncelerle Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesinin şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum? ifadelerini kullandı.

YAŞANILABİLİR

BİR SİVAS İÇİN?

Daha yaşanılabilir bir Sivas için tüm gayretleriyle çalıştıklarını belirten AK Parti Milletvekili Selim Dursun ise ?Şehircilik çok önemli bir konu. Biz insanımızı medeniyetlerin beşiği olan bu şehirde daha ileri daha yaşanılabilir bir şehir olması adına yapılacak bütün çalışmalarda varız diyoruz. Bugüne kadar yapılan tüm çalışmalara dünden bugüne emeği geçen tüm insanımıza da saygılarımızı sunarız. Şehirde yaşanılabilir mekânların çoğalması şehre olan ilgi ve alakayı da artırır. Eski sanayi bölgesinin dönüşümü kapsayan projenin şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu.

ESKİ SANAYİ SİVAS´IN

FARKLI BİR YÜZÜ OLACAK

Projenin detayları hakkında bilgiler veren Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ?Kentsel dönüşümler şehirlerin yeniden yapılanması için büyük bir fırsattır. Ama burada bir dezavantajımız var. Bu güzelliği yaparken, yoğunluğu artırmamak gerekir. Biz Sivas´ta başlatmış olduğumuz gerek Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm projesinde, gerek Kale Kentsel Dönüşüm projesinde ve gerekse Esentepe Kentsel Dönüşüm projesinde bırakın yoğunluk artışını, yoğunluğu aşağıya çekerek, bu dönüşümü sağlamaya çalışıyoruz? dedi.

Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm projesinin Sivas´ın farklı bir yüzü olacağını belirten Başkan Aydın, ?Bu kapsamda yaklaşık 81 bin metrekare alanı kentsel dönüşüm kapsamına aldık. Bugün bunun startını veriyoruz. Proje ofisimizin açılmasının daha bir hafta olmasına rağmen ön anlaşmayı yapan mülk sahiplerinin toplam oranı yüzde 75´i aştı. 26 Mart tarihine kadar buradaki mülk sahipleri konut alanında ise konut alanı tercih edecek. Mülkiyeti ticari alanda olan ticari alandan tercih yapacak. Bu projenin Sivas´ımıza yeni bir ivme kazandırmasını diliyorum. Projenin yatırım bedeli 400 milyon lira. Projenin komple değeri ise yaklaşık 900 Milyon lira civarında. Sivas tarihindeki tek kalemde yapılan en büyük proje olacak. Sivas´ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum? diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Yılmaz, Vali Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ile Selim Dursun, Belediye Başkanı ve diğer ilgililer kurdele keserek ofisin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, ofis içerisinde yer alan kentsel dönüşüm alanına yapılacak konutların maketini inceledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!