USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?KİMSE BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAK?

?KİMSE BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAK?

?KİMSE BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAK?
30-06-2017 09:35
Google News


Ahmet TIRPAN

Ramazan Bayramı sonrasında bazı temaslar kapsamında ilimize gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hak-İş Sendikasını ziyaret etti. Sendika yönetimi ve üyeleri ile bir araya gelen Bakan Yılmaz sendika faaliyetleri hakkında Şube Başkanı Nihat Şimşek´ten bilgi aldı.

Burada yaptığı konuşmada 2 Temmuz Madımak olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Yılmaz, ülkenin birlik ve beraberliğine kimsenin zarar veremeyeceğini söyledi.

Türkiye´nin ancak birlik ve beraberlikle aydınlık yarınlara ulaşabileceğini belirten Bakan Yılmaz; ?Allah bu millete 2 Temmuz´u bir daha göstermesin. Ama Türkiye´nin gücü birliğinden, beraberliğinden geçer. Bu coğrafyada yaşayan, Türkiye´nin dört bir yanında yaşayan yaklaşık 7 milyon Sivaslının, hatta 80 milyon Türkiye´nin birlik beraberlik içerisinde olduğu zaman bu ülke üzerinde plan yapmak isteyenlerin hiçbirisinin amacına ulaşamayacağını düşünüyorum. 2 Temmuz´da hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet diliyorum, bu olayda mağdur olanlara da Allah yardımcıları olsun diyorum. Biz bir olursak, kardeş olursak Türkiye´yi daha aydınlık yarınlara ulaştıracağız´´ dedi.

?NE SÖZ VERDİYSEK YAPARIZ?

Kadro müjdesi bekleyen taşeron çalışanlarının durumuna ilişkin açıklama yapan Bakan Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım´ın konuyla ilgili talimatı bulunduğunu söyledi. ?Ne söz verdiysek yerine getireceğiz? diyerek taşeronların en nihayetinde kadro sevincini yaşayacağını belirten Bakan Yılmaz; ?Taşeronla ilgili hükümetin görüşü nedir? Bu ana kadar gerek Sayın Başbakanımız gerek Sayın Cumhurbaşkanımız her ne dediyse yerine getirmiştir. Muhakkak bu taşeronla ilgili de Başbakanımızın talimatı var. Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve Gelir Personel Başkanlığı üzerinde çalışıyor. Bir çalışmanın tamamlanması doğrultusunda bir talimat var. İnşallah o tamamlandığında milletimizin huzuruna gelecek. Dolayısıyla da bu ana kadar halka ne söz verdiysek mutlaka yerine gelmiştir. Ama orada bir zamanlama problemi vardır. Onu da inşallah Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığının ortak çalışması ile birlikte çözümlenecektir diye düşünüyoruz? ifadelerine yer verdi.

?İDDİALAR ASILSIZ?

Öğretmen alımında mülakatların kaldırılacağı yönündeki iddialara netlik kazandıran Bakan Yılmaz, söz konusu açıklamanın kendisine ait olmadığını söyledi. Ortaya atılan iddiaların Milli Eğitim Bakanlığıyla alakalı olmadığını ifade eden Bakan Yılmaz; ?Ben böyle bir açıklama yapmadım, Bakanlığımız da yapmadı. Ama birileri kalksın diyor. Söylüyorlar ama söyledikleri bizim görüşümüzü yansıtmıyor. Sağlık Bakanlığında da sözleşmeli sağlık personeli alımı uygulaması başlatıldı. Dolayısıyla da böyle bir şeyi kaldırmayı düşünmüyoruz, aksine bunun daha objektif kriterlerle, nasıl herkesi ikna eder şekilde yapılıp, o doğrultuda da Başbakanlığın talimatı var ona çalışıyoruz. Sözleşmeli öğretmen uygulaması devam edecektir. Üzerinde durduğumuz konu bu sözleşmelinin daha objektif kriterler içerisinde mülakat bölümünün yapılması Başbakanlığımızın talimatı. Onu yapacağız´´ şeklinde konuştu.

?MİLLETLE BİRLİKTE

DÜŞÜNEN KAYBETMEZ?

?Milletle birlikte düşünürsen yol alırsın? diyerek Hak-İş sendikasının doğru zamanda doğru yerde durduğunu söyleyen Bakan Yılmaz; ?Hak-İş Türkiye´nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından ve her zaman milletin değerlerinin yanında durmuş en büyük sendikalardan biridir. Dolayısıyla Hak-İş´e bu doğru yerde, doğru zamanda duruşu ve dile getirişi için teşekkür ediyoruz. Doğruyu söyleyenin en büyük faydası kendisinedir. Biz de onu söylüyoruz.  Abdurrahim Karakoç´tan alaraktan ?Burdayım de ararlarsa, doğru söyle sorarlarsa tabutuna sararlarsa, bayrak senden incinmesin..´ Bizim de istediğimiz o. Toprak incinmesin, bayrak incinmesin, milletin senden incinmesin. Bunu sağlayabilmek için de millete hizmet etmek lazım. Millet gibi düşünmek, milletten farklı olmamak lazım. Milletten farklı olaraktan bir yere gidilmez. Milletinle yolda yürürsen mesafe alırsın. Dolayısıyla millete bakacaksın. Bu konuda ne düşünüyorsa millet, ben milletim gibi düşünüyorum dediğinde hiç kimse kaybetmez? dedi.

?STK´LAR ÖNEMLİ

BİR YERE SAHİPTİR?

Sivil Toplum Kuruluşlarının toplum içerisinde önemli bir yeri olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

?Biz sivil toplum kuruluşları ile iç içe olmayı bu milleti en doğru ve en iyi şekilde yönetmenin unsuru olarak görüyoruz. Her şeyi istişare ile yapacaksınız. Kendi başınıza doğruyu bile yapsanız istişareden uzakta yapmışsanız mutlaka hata yapma ihtimaliniz artıyor. O bakımdan AK Parti bu güne kadar diğerlerine kıyasla en az hatayla bugüne kadar gelmişse ve yine milletin desteğini, teveccühünü alıyorsa bundan en büyük pay milletle beraber yürümesidir. İstişareden hiçbir zaman ayrılmamasıdır. Genel kural şu: Onlar işlerini istişare ile yaparlar. İstişare ile işini yapan da en az hata yapar. Biz istişare ile işimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu istişare yapacağımız kuruluşlar arasında da Hak-İş Konfederasyonu da vardır. Türkiye´nin bugünü kesinlikle dünden daha iyi. Problemlerimiz var, sıkıntılarımız var ama problemi olmayan ülke var mı? İtalya´nın, İngiltere´nin, İspanya´nın bir problemi olmadığı mı düşünülüyor? Almanya´nın bir problemi yok denebilir mi? Hemen yanımızda Yunanistan var. Yunanistan´ın problemi yok denebilir mi? Dolayısıyla problemlerimiz var ama bizler de o problemleri çözmek için varız. Ne zaman problem biter? Mezarlıkta problem biter.. Dolayısıyla toplumlar yaşadığı sürece, milletler var olduğu sürece problemler olacak ama o milletin yöneticileri de bu sorunları çözmek için var. İnşallah Türkiye´nin yarını daha aydınlık olacaktır diye düşünüyorum.?

Bakan Yılmaz, Hak-İş Sendikası ziyaretinin ardından Türk-İş sendikasını da ziyaret ederek sendika üyeleri ve yönetimiyle bayramlaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!