USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Koltukların Hakkını Verin--Video

Koltukların Hakkını Verin--Video

Koltukların Hakkını Verin--Video
29-01-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

2019 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı dün gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu´nda Vali Salih Ayhan koordinesinde yapılan toplantıda koordinasyonu gerektiren hususlar masaya yatırıldı.

Kaymakamlar ve yatırımcı kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Vali Ayhan, kurum müdürlerine önemli uyarılarda bulundu.

Toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Vali Ayhan, Sivas´ın kamu yatırımlarından en fazla pay alan illerin başında olduğunun altını çizerek ?Sivas´ta toplam yatırımcı kuruluş sayımız 33. Toplam proje bedeli 9,6 milyar lira. Toplam proje sayısı 507. Bu rakamlara yüksek hızlı tren ve bazı projeler dahil değil? dedi.

?SÜRECE TAM OLARAK ADAPTE OLUNAMADI?

Türkiye´nin vatandaş odaklı bir anlayışı benimseyen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´ne geçtiğini anımsatan Vali Ayhan, ?Taşradaki dinamiklerin kendini yeniden konumlandırması gerekiyor. Bu sürece tam olarak adapte olunamadığını müşahede etmiş durumdayız. Bunu söylemek zorundayım. Yeni dönem biraz daha pratik, çözüm odaklı olan kişilerin ayakta durduğu bir dönem olacaktır. Bunu çok sık söylüyorum. Çünkü bunun etkisini çok kısa zamanda göreceksiniz. Bu değişim ve dönüşümün olduğu dönemde bunu bizzat yaşayan birisi olarak söylüyorum. Herkesin yeni dönemin  kodlarını okuması ve buna hazırlanması gerekiyor. Tabiri caizse artık kendisini yeniden formatlaması gerekir. Bu değişim ve dönüşümü hazmedemeyen, okuyamayan kişilerin bu sistemin dışında kalacağını çok net bir şekilde söyleyebilirim? diye konuştu. 

?KOORDİNE MAKAMININ SAHADA AKSADIĞINI GÖRMEKTEYİZ?

Sivas´ın bu sene yoğun bir kış geçirdiğinin altını çizen Vali Ayhan, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: 112´nin koordinesinde acil afet müdahale bünyesinde bir kriz masamız var ama biz yukarda iyi bir koordinasyon merkezi kurarken bu koordine makamının sahada aksadığını görmekteyiz. Bazı birimler kendisini il sistemi dışında görmektedir. Bir direk yıkılıyor, hemen 112, valilik aranıyor. ÇEDAŞ´ın sistemi farklı ama hizmet etme modelinin hiçbir şekilde değişmemesi gerekmektir. Yani kendisini farklı bir konumlandırmaya sokmaması gerekmektedir veya Karayolları´nın ?Burası benim yolum değildir´ şeklinde bir cümleyi asla ve asla kullanmaması gerekiyor. Bu kış karla mücadelede bunlara şahit olduk. Asla kimse hizmet alma anlayışı olarak kendisini sistemin dışında görmesin.?

?MAALESEF SORUNLAR YAŞAMAKTAYIZ?

Yeni dönemde denetim ve koordinasyon kavramlarının ön plana çıktığının altını çizen Vali Ayhan, ?Kitle iletişim araçları vasıtasıyla herkes işini anlatıyor. Burası hizmetin anlatılacağı yer değil. İşin özü koordinasyonu gerektiren hususları paylaşmak ve çözüm bulmaktır. Yıllardır bu toplantılara katıldım ve bunları söyleme gereksinimi gördüm ama görüyoruz ki burada konuştuğumuz şeylerin sahadaki yansımalarında maalesef sorunlar yaşamaktayız. Dolayısıyla 2 husus olan denetim ve koordinasyona yeni dönemde çok ağırlık vereceğiz. ?Ben Ankara´ya bağlıyım´, ?Ben bölge kuruluşum´ gibi kelimeler asla Sivas´ta duymak istemiyoruz. Bunun herkes bilincinde olmalı. Kriz merkezinin ?Hasta var, sıkıntılı bir durum var´ talimatına ?Orası bizim yol ağımızda değil´ anlayışını reddediyoruz. Gerekli yaptırımı mutlaka yapacağımızı söylemek istiyorum? şeklinde konuştu.

?MAZERETİN ESİRİ OLMAMALIYIZ?

Bütün kurumların temel amacının millete hizmet etmek olduğunu dile getiren Vali Ayhan, ?Ama şöyle bir anlayış var: Bir talep geldiğinde kurum amiri sorunu çözmek yerine mevzuata uyup uymadığına bakıyor. Vatandaşın sorunu makul olabilir ya da olmayabilir. Vatandaşın en büyük şikayeti derdini anlatamamak, kendilerini dinletememektir. Akşamları sosyal medyaya baktığımda vatandaşa en az yarım saat cevap veriyorum. Sorunların, bildirilerin resimlerini çekip kurum amirlerine gönderiyorum. Vatandaş derdini eğer anlatamıyor, kurumun kapısından içeri giremiyorsa bunu sorgulamamız gerekmekte. Bu mazeretin esiri olmamalıyız. Hiçbir şekilde sızlanmamalıyız. Bu koltuklara biz isteyerek geldik ve hakkını vermemiz gerekmekte? açıklamasında bulundu.

?KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİL?

Kurum müdürlerine ?Sahada alan hakimiyetiniz olsun? uyarısında bulunan Vali Ayhan, ?Sadece odasında oturup gelen gideni ağırlayan, kurum dışına çıkmayan, gelen telefonlara bakmakla yetinen idareci saha gerçeğini, sahanın feryadını göremez. Birim amirleri mutlak suretle sahada olmalı. Okullara gidiyorum, bazen soruyorum; ?Günde bu koltukta kaç saat oturuyorsun´ diyorum. Okul müdürü eğer yarım saatin üzerinde oturuyorsa gitsin evinde otursun. Birim müdürlerine de meslektaşlarıma da aynı şeyi söylüyorum. Biz de dahil olmak üzere kimse vazgeçilmez değildir? diye konuştu.

METRUK BİNALARA DİKKAT ÇEKTİ

Geçtiğimiz günlerde Ankara´da seçim toplantısına katıldığını anımsatan Vali Ayhan, o toplantıda kendilerine birtakım talimatlar verildiğinin altını çizerek ?Seçim atmosferi heyecanından mütevellit seçimler sıkıntılı geçer. Bunun için bütün ilçelerimiz seçim koordinasyon kurullarını kuracaklar. Sürekli bu konuda istişareye açık olacaklar. Kurumlarımızın da seçim kurullarından gelen talepleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi gerekiyor. Bu konuda zafiyet asla gösterilmesin çünkü çok hassas bir konu.  Bir başka konu da son zamanlarda çok yoğun bir şekilde gündeme gelen hususlardan biri olan metruk binalar. Metruk binalar nerede, hangi sınırda, hangi köylerde bunun çalışması yapıldı. Başkanlardan istirhamım yıkılabilenlerin yıkılmasıdır. Yıkılamayan yerlerde de güvenlik tedbirleri alınmalıdır.  Hepimiz 621 bin vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Bunların oylarının demokratik bir şeklide sandığa yansıması için de gerekli olan kolaylıkları hassasiyetleri göstermemiz gerekiyor? ifadelerini kullandı.

?ŞATAFATTAN, GÖRKEMDEN UZAK DURALIM?

2019´da vatandaşa hizmet konusunda tasarrufa gidilmeyeceğini vurgulayan Vali Ayhan, ?Ama şu anlamda tasarruf edersek hizmetimizde sorun olmaz diye düşündüğümüz yerlerde mutlaka tasarruf etmeliyiz. Şatafattan, görkemden uzak duralım. İşsizlik vatandaşın en çok talep ettiği bir husus. Böyle yoğun bir talebin olduğu yerde kamu kurumlarında görev alan birim amirleri bu duyguyu okuyup çalışma durumunu gözden geçirmeli? şeklinde konuştu.

/resimler/2019-1/28/1753210954371.jpg

/resimler/2019-1/28/1753410486118.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!