USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Koronavirüs Projeleri Etkiledi

Koronavirüs Projeleri Etkiledi

Koronavirüs Projeleri Etkiledi
04-07-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 31 Mart 2019´dan bu yana  yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Katıldığı bir programda konuşan Başkan Bilgin, görevi devraldıkları süreçten bu yana ortak akıl ve istişare anlayışını merkeze alarak Sivas´ı yönetmeye çalıştıklarını belirtti.

Görevi devraldığında yönetim anlayışının belediye birimlerine hakim olması anlamında yapılanma içerisine girdiklerini dillendiren Başkan Bilgin, ?Başkan yardımcılarımızı oluşturduk. Personelle oynayan bir anlayışa sahip değiliz. Bu AK Parti´nin siyasetinde de var, bireysel olarak bizim yönetim anlayışımızda da var. Bizim en iyi adamımız işini en iyi yapan kimsedir. Siyasi görüşü, meşrebi önemli değildir. İşini iyi yapan, devletine-milletine çalışan, devleti-milleti için verilen görevleri en iyi şekilde yapan herkes benim adamımdır, bu milletin adamıdır. Ben 15 aylık süreç içerisinde de bunu gösterdim. Görevlendirmelerde ehliyeti, liyakati esas aldık. Kim işini iyi yapar buna baktık. Belediyemizin zaten kurumsal bir yapısı var? dedi.

?BAŞARILI OLMAMIN ARKASINDA AK PARTİ´NİN GÜCÜ VAR?

Mahalli seçimler öncesinde ?Asla mazeret üretmeyeceğiz?, ?Asla ilk başta yok demeyeceğiz? dediğini anımsatan Bilgin, ?Her talebe olumlu cevap verebilme imkanımız var mı, yok. Böyle bir düzen yok ama hayır demenin de bir usulü var. İnsanların gönlünü kırmamalıyız. Çünkü sonuçta bizim kültürümüz belediye başkanına ?şehrül emin´ diyor. Herkesin her şeyini emanet ettiği bir makam belediye başkanlığı. Evet siyaseten geliyoruz, seçimle geliyoruz. Ben AK Parti Belediye Başkan adayı olduğum için bugün belediye başkanıyım. Hilmi Bilgin olarak aday olsaydım Sivaslılar beni belediye başkanı olarak seçmezlerdi. Bunu şunun için söylüyorum: Klasik bir söz vardır: Ben belediye başkanı seçildikten sonra rozetimi çıkarttım. Yok, ben bugün AK Partili belediye başkanıyım. Bunu da onurla, gururla her yerde söylüyorum. Benim başarılı olmamım arkasında da AK Parti´nin müktesebatı, 18 yıllık iktidar gücü vardır. AK Parti´nin belediyecilik anlayışında da yüzde 100´e hizmet etme, yüzde 100´ü kucaklama anlayışı vardır. Bugün biz de 15 aylık süre zarfında tüm mahallelerimize eşit, adil ihtiyaç ne ise onu önceleyerek bir hizmet götürme iradesi ortaya koyalım dedik? ifadelerini kullandı.

?YANLIŞ YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK?

Hizmet götürürken her mahalleye eşit mesafede baktıklarını dillendiren Bilgin, ?Bu şehir hepimizin. Merkez ilçede yaşayan 350 bin kişinin bu şehirde hakkı var. En kenar mahallede oturanla en merkezde oturan her kişinin bu şehirdeki güzelliklerde hakkı var. Yaptığımız yanlışlarda da 350 bin kişi  bedel ödeyecek bir noktadayız. Onun için bizim yanlış yapma lüksümüz yok. Yönetim anlayışı olarak eleştiriye, istişareye  açık birisiyim. Sivas´a dair söylenen her fikre değer veren ve bu söylenen fikir şehrin lehine ise benim düşüncemin tersine de olsa bunu proje olarak hayata geçiren bir yönetim anlayışına sahibim ve bunu da uyguladık? dedi.

3 BİN 200 KİŞİNİN GÖRÜŞÜ ALINDI

Sosyal bilimci olduğunu söyleyen Bilgin, belediyeciliğin temelinde planlamanın çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydederek ?Öncelikle planlamanızı düzgün yapmanız lazım. 2019-2024 döneminde nasıl bir belediyecilik ortaya koyacağımızın  planlamasını yaptık, stratejik planımızı hazırladık. Bunu tüm kamuoyuyla paylaştık. Stratejik planı açıklarken de bağımsız bir anket şirketi aracılığıyla 3 bin 200 kişinin görüşünü aldık. Sivas´ın güçlü yönü nedir, zayıf yönü nedir, nasıl bir belediye başkanı bekliyorsunuz veya belediye başkanının neler yapmamasını istiyorsunuz diye sorduk. Sivas´ın önümüzdeki dönem nelere ihtiyacı vardır diye sorduk. Sivas´taki tüm kamu  kurum ve kuruluşlarına yazı gönderdik. Belediyenin önümüzdeki 5 yıl içerisinde Sivas´ın hangi alanda geliştirilmesi gerektiğini sorduk. Üniversitemize, sivil toplum örgütlerimize sorduk ve stratejik planımızı yaptık? açıklamasında bulundu.

?ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinin belediyeyi de etkilediğini dillendiren Bilgin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:  ?Mart ayından  sonraki pandemi süreci tüm dünyayı etkilediği gibi doğal olarak bizi de etkiledi. Projesini hazırlayıp ihale aşamasına gelmiş 6 projemiz vardı. Bekletiyoruz. Neden? Çünkü önümüzü göremiyoruz. Nasıl bir mali tablo ile karşılaşacağız veya esnafımız can derdinde iken, vatandaşımız can derdinde iken benim gidip bir mahallede kaldırım yapmamın veya kültür merkezi yapmamın, nikah salonu yapmamın, itfaiye merkezi yapmamın toplumsal bir karşılığı yok. Toplumsal karşılığı yoksa devletin parasının çöpe atıldığına inanıyorum. ?Hilmi Bilgin´in dönemine imza atacak bir eser ortaya koyalım´ anlayışının bir yönetici hastalığı olduğuna inanıyorum. Tabii vizyon projeler, yıllara sari projeler mutlaka olacak. Kızılırmak Projesi, Kale Projesi gibi. Kale Projesi bizden önce ihalesi yapılmıştı. Biz inşallah devam ettirip Sivas´a kazandıracağız. Kızılırmak Projesi şehrin uzun yıllar gündemini işgal etti. Milletvekili olduğum dönemde 5 bakanla bir araya gelip Sivas´a değer katacak bu projenin şehre kazandırılması noktasında adı konmuştu. Avrupa Birliği projesi ile birlikte bu dönem kolektör hatlarının ihalesi yapıldı. İmar düzenlemesini yapıyoruz. Elimizde çok güzel bir proje var. Bu projeyi uygulayalım ama bu projeyi uygulayacak mülkiyet sorununun olmadığı bir alanın olması gerekiyor öncelikle. Kızılırmak´ın etrafında imar uygulaması yapılarak Kızılırmak Projesini uygulayacağımız alanın temiz olarak belediyenin mülkiyetine geçmesi gerekiyor ki bu projeyi uygulayabilelim. Şu anki durum bu. Mülkiyet sorunun çözülerek hazır hale getirilmesi lazım. Bu bir süreç. Bunu belli bir noktaya getirip devam ettireceğiz.?

?KABAK TADI VERMEYE BAŞLADI?

Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin de konuşan Başkan Bilgin, ?Eski Sanayi kangren hale gelmiş bir sorun. Yaklaşık 10-12  yıllık bir süreç Eski Sanayi. Bir proje hazırlanmış, sonra farklı bir proje hazırlanmış ama mutabakat sağlanamadığı için yargıya giden bir noktadayız. Göreve geldiğimde hemşehrilerimize asla ?Ben yaptım doğru´ anlayışıyla yönetim sergilemeyeceğimizi söyledim. Eski Sanayi ile ilgili tüm hak sahiplerini dinledik. Eski Sanayi´nin anjiyosunu çektik, film karşımızda; teşhisini koyduk. Şu anda çok düşük metrekareli hisselerimiz var. 1, 2 veya 10 metre olmak üzere yaklaşık  bin 500 metrekareye hitap eden 500 kişilik bir muhatabımız var. Bunlarla ilgili kamulaştırma işlemlerini başlattık. Projeyle ilgili de hem TOKİ ile hem muhataplara şöyle bir anket gönderdik. Siz hak sahibi olarak ne bekliyorsunuz, müteahhit olsanız ne verirdiniz gibi sorular sorduk. Belli bir noktaya geldik. Bir şeyi uygulama aşamasına gelene kadar kamuoyuyla paylaşmak çok doğru değil. 1-2 ay içerisinde bu uzlaşmayı sağladığımız zaman inşallah 2020 sonuna kadar Eski Sanayi sorununu Sivas´ın gündeminden çıkaracak hale getirmemiz lazım. Bu bizim boynumuzun borcu. Çünkü artık hemşehrilerimizin ifadesiyle kabak tadı vermeye başladı. 10-12 yıl geçti? değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!