USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KÖTÜ KOMŞU İNSANI HACAT SAHİBİ YAPTI

KÖTÜ KOMŞU İNSANI HACAT SAHİBİ YAPTI

KÖTÜ KOMŞU İNSANI HACAT SAHİBİ YAPTI
15-09-2017 05:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Türkiye´nin kendi bağımsız politikasını üretmeye devam edeceğini belirten Şahin, "Rusya ile yapılan S-400 füzelerinin anlaşmasının önemine dikkat çekerek, "AK Parti´nin politikaları bellidir. Bu 11 senedir halkımızın da teveccühü. Önümüzdeki 2019 seçimleri çok önemli. Şimdi % 49,5 ile iktidarız fakat bunun önümüzdeki seçimde % 50 + 1 olması gerekiyor. Bunun için de önümüzdeki süreçte tüm teşkilatlarımızla çalışacağız. Ama etrafımız ateş çemberinde. Dış ülkeler sürekli Türkiye´nin aleyhine oyunlar kuruyor. Bunun sebebi de sergilediğimiz dik duruş ve sağlam politikalarımızdır" dedi.
Artık sömürgeci devletlere tabii olan bir Türkiye olmadığını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:
"Bunun yerine kendi projelerini, kendi politikalarını üreten bir Türkiye var.  İşte S-400 füzeleri ile ilgili olan anlaşma bunu gösteriyor. Neredeyse 60 yıldır NATO´yla beraber çalışıyoruz fakat kendi silahımızı bize yapma imkânı vermiyorlar. Öyle olunca Türkiye son 10 yıldır hava savunma sistemi için bir arayıştaydı. NATO ülkeleri bu konuda sergiledikleri çekingen tavır ve Türkiye ile beraber çalışmaktan kaçınmaları Türkiye´yi bir arayışa itti. Bu bağlamda Rusya ile S-400 füzeleri için bir anlaşma yaptık.  Anadolu tabiriyle ´kötü komşu insanı hacet sahibi yapar´ sözü gerçekleşti. Bizim buradaki amacımız Türkiye´yi dışa bağımlı olmaktan kurtarmaktır.  Bakın Almanya bize silah ambargosu koymaya çalışıyor. Çünkü bundan 10 yıl sonra kendi silahımızı üretmemizi istemiyor. Şu an geldiğimiz noktada Altay tankı, Milli Piyade Tüfeği, Fırtına obüsü, Hürkuş gibi üretimlerimizi yapıyoruz. Ancak bunlar dış güçleri rahatsız ediyor. Kıbrıs Barış Harekâtında bize silah ambargosu uyguladılar ve uçaklarımız yedek parça gelmediği için kalkamaz duruma geldi. Bunları bir daha yaşamamak için gerekli tedbirleri alıyoruz. Türkiye kendi bağımsız politikasını üretmeye devam edecek."

KONGRE SÜREÇLERİ
AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin olağan kongre süreçleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Şahin, "AK Parti olarak 6. Olağan Kongre süreçlerimiz 11 Temmuz´da başladı. Belde ve İlçe kongrelerimizle devam ediyor. Şu ana kadar Sivas´ta 7 ilçe kongremiz gerçekleşti, 10 ilçe kongremiz kaldı. Kongrelerimizde aday olacak arkadaşlarımız belirlenmiş durumda. Kalan kongrelerimiz 23-30 Eylül arası yapılacak" dedi.
Kongre tarihleri hakkında bilgi veren Şahin, "23 Eylül Yıldızeli ve Altınyayla, 24 Eylül Suşehri, Akıncılar ve Gölova, 26 Eylül Zara, 27 Eylül Şarkışla ve Gemerek, 29 Eylül Gürün ve 30 Eylül´de 4 Eylül Kapalı Spor Salonu´nda Merkez İlçe Kongremizi yapacağız" diye konuştu.

MERKEZ İLÇEDE ADAY BELLİ OLDU
Merkez İlçe Başkanlığı´ndaki görev değişimi hakkında konuşan Şahin, parti içerisinde yapılan temayül yoklaması sonucunda 4 aday ismin Ankara´da mülakata çağırıldığını ve netice itibariyle İl Yönetim Kurulu üyesi Ömer Fevzi Taşar´ın aday olması kararlaştırıldığını söyledi.
Şahin, "Merkez İlçe nüfusun yarısına hitap ediyor. Çok değerli arkadaşlarımızın isimleri vardı. Teşkilat Başkan Yardımcısı, İl Koordinatörümüz ve biz hep beraber bir alan çalışması ve temayül yoklaması yaptık. Bunun neticesinde çokça isim ortaya çıktı ve sonuç olarak dört arkadaşımız Ankara´ya, Genel Merkeze mülakata çağırıldı. Mülakata çağrılan arkadaşlarımızdan İl Yönetim Kurulu Üyemiz Ömer Fevzi Taşer Merkez İlçe Başkanlığına aday olarak seçildi. Bütün partililerimiz ve hemşerilerimizi 4 Eylül Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan kongremize davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü;
"İlçelerimizde de belirlenen adaylar iyi bir memnuniyet uyandırdı. Devam eden arkadaşlarımız oldu, görevi sonlanan arkadaşlarımız oldu.  17 ilçenin 7´sinde değişiklik söz konusu.  Bayrağı devredecek arkadaşlarımız çok değerli insanlardı ve yerine gelecek olanlarda aynı şekilde teşkilatlarımızdan gelen değerli insanlar olacak. Bu dönemde bir de Belediye Meclis Üyeliği, İl genel Meclis üyeliği ve kamuda çalışan arkadaşlar Genel Merkezin kararı doğrultusunda görev alamayacaklar. Bu sebeple oradaki görevlerine devam edecekler ve teşkilattaki görevlerini başka arkadaşlarımız üstlenecek. Bu bağlamda bu ay sonunda İlçe kongrelerimiz tamamlanmış olacak. İl kongrelerimiz de Genel Merkezin takviminde 19 Kasım olarak belirlendi. Genel Merkezimizin verdiği takvimde Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Ana kademe olarak İlçe kongrelerinin ardından Kadın Kolları 5. kongreleri yapılıyor onun ardından Gençlik Kolları da 5. Kongrelerini yapacaklar. Kadın Kollarımız geçtiğimiz hafta Hafik ve Doğanşar kongreleriyle başladı. Gençlik kollarımız da üç gün önce Hafik, Zara, İmranlı ve Doğanşar´da temayül yoklaması yapıyor. 3 gün boyunca temayül yoklamasını bitirecekler. Bu Temayül yoklamalarından çıkan neticeye göre bayrak teslimi gerçekleşecek. Gençlik Kolları Başkanlığı için 30 yaş sınırı var bu yüzden birçok başkanımız görevlerini teslim edecek. Kadın Kollarımız geçen hafta mülakat için belli sayıda adaylar Ankara´ya gitti. Değişecek başkanlarımızın sayısı da aşağı yukarı belirlendi. Gençlik Kollarımızda bu temayülleri bitirdikten sonra Kadın Kollarıyla beraber kongreleri aşlayacak. Türkiye geneline baktığımız zaman da ilçe kongrelerine ilk başlayan il biziz. Normalde 12 Kasıma kadar tamamlamamız gerekirken biz yaklaşık 1.5 ay önce yani 30 Eylül´de kongrelerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Bu sebeple de görev alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Şuan çıta çok yüksek. 16 Nisan halk oylamasında %71.28 oy aldık. Hamdolsun bu iyi bir oran. Göreve gelecek arkadaşlardan bu çıtayı daha yükseğe taşımalarını bekliyoruz."

MERKEZ PARTİ´YE AK PARTİ´DEN OY GİTMEZ
Son dönemde kurulması gündemde olan Merkez Parti hakkında da görüşlerini açıklayan Şahin, Merkez Parti´nin kurulması halinde gerek ilimizde ve gerekse ülkemizde AK Parti´nin oyundan alamayacağını söyledi.
Şahin, "Bu partinin kurulması AK Parti´nin oylarını kötü anlamda etkilemez ama faydasına olur. Çünkü Merkez Partiye AK Parti´den oy gitmez. Fakat diğer tarafta olacak kafa karışıklığı AK Parti´nin politikalarının Ülke ve Millet lehine olduğunu daha da ortaya koyacaktır. Bu sebepten muhalif kanattan AK Parti´ye oy desteği gelir diye görüyoruz. Bu tabii ki siyasi yarıştır. Bu yarışa katılan siyasi partilerin ona uygun davranmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!