USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?KÖYLERİNE DÖNECEKLERİN ARSA SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ?

?KÖYLERİNE DÖNECEKLERİN ARSA SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ?

?KÖYLERİNE DÖNECEKLERİN ARSA SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ?
03-05-2018 06:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas Valisi Davut Gül, ilçe temasları kapsamında Kangal ilçesini ziyaret etti. Gül, ilçe öğretmenevinde mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

Burada konuşan Gül, her sene bir önceki yıldan daha fazla hizmet yapıldığını belirterek, "Bu hizmetleri muhtarlar olarak sizler bire bir takip ediyorsunuz ama bu şu anlama da gelmiyor; köyün bütün sorunları çözüldü. Böyle bir iddiamız yok ama geçmiş yıllarla kıyasladığınız zaman hem taleplerinizin değiştiğini hem de her sene bir öncekinden daha fazla hizmet yaptığımızı görüyorsunuz. Geçen sene önemli bir miktarda köylere parke taşı tahsis ettik. Bu sene de hem İl Özel İdaresi hem de KÖYDES programından ortalama 150 bin metrekareye yakın parke taşı verilecek. Bunu verirken önceliğimiz alt yapısı ve kanalizasyonu yapılan köyler olacak." dedi.

?VATANDAŞIMIZI SUSUZ

BIRAKMA İHTİMALİMİZ YOK?

Köylerdeki içme suyu konusuna da değinen Gül, dünyada küresel bir kuraklığın olduğunu söyledi. Suyu yetmeyen köylerin su sayacı taktırdığı takdirde ölçüm yapılacağını ve suyun yetmeyeceği anlaşıldığında alternatif sulardan köylere su getirileceğini belirten Gül, "Üç gün erken olur, üç gün geç olur ama hiçbir vatandaşımızı susuz bırakma ihtimalimiz yok mutlaka yaparız." diye konuştu.

?SİZ YAPMAYIN

DESENİZ DE YAPACAĞIZ?

Gül, ilçedeki yollar konusuna da değinerek, "Kangal´da geçmiş yıllarda alt yapısı yapılan ve asfaltı yapılmayan köylerimiz var. Onların bu sene inşallah asfaltını yapacağız. Siz yapmayın deseniz de yapacağız çünkü bir yolun alt temelinin yapılması demek yolun yüzde 70´inin yapıldığı anlamına geliyor. Yüzde 70´ini yaptıktan sonra kalan yüzde 30 için onu öyle bırakma şansımız yok. Yollarımızın tamamının bakımı yapacağız. Asfalt olmayıp stabilizesi bozuk olan yolların da stabilizesini yapacağız." şeklinde konuştu.

Kangal ilçe merkezinin doğal gaza kavuşmak üzere olduğunu belirten Gül, Malatya-Sivas arası hızlı trenle ilçenin bu yatırımdan faydalanacağını söyledi.

?AMACIMIZ İLK ETAPTA

10 BİN ARSA ÜRETMEK?

Sivas İl Özel İdaresi´nin ?Köyler Yaşamalıdır´ adı altında bir proje başlattığını kaydeden Gül, "Şehirde yaşayan ve köyüne geri dönmek isteyen vatandaşlarımız arsa ile ilgili sorunlar yaşamakta. Köylerimizde bu tür sorunlar yaşandığında çevre ve şehircilik ile gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğü, İl özel idaresi, defterdarlık ve ilgili kurumlar birer kişi görevlendirdi. Olabildiğince hızlı bir çözüm üretecek sistem oluşturmak istiyoruz. Arsa ürettiğimizde Sivas ile köyle, Kangal ile irtibatını sağlamış olacağız. Sizlerin de köyünde bu tür talepler varsa bunu kaymakamlık aracılığıyla İl Özel İdaresi´ne alternatif arazileri bildirin. Amacımız ilk etapta 10 bin arsa üretmek ve bütün köylerimizin buna katılmasını sağlamak." dedi.

Gül, köylerde ağaçlandırma yapılması gereken yerlerin belirlenerek bildirilmesini ayrıca ÇEDAŞ´ın üç yıl içerisinde yaklaşık 500 milyon liralık alt yapı yatırımı yapacağını ve enerji ile ilgili kırsalın sorunun çözüleceğini belirtti. 

?KANGAL´DA, EĞİTİMDE

BİR SORUN YOK?

Eğitim konusuna da değinen Gül, öğrencisi olan her yere okul yapma şanslarının olduğunun altını çizerek, "Milli Eğitim Bakanımızın bu konuda bize sağladığı imkânlar var. Kangal´da ciddi anlamda eğitimde bir sorun yok. Yatırım programına en son olarak güzel bir öğretmenevi ve hükümet konağı planladılar. Bunların da bu sene inşallah yapımına başlanılacak." dedi.

Kangal´ın bütün güzelliklerini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Gül, "Bunda sizin katkılarınız ve desteğiniz çok önemli. Muhtarlarımız işine sahip çıkarsa bizim işlerimiz daha kolaylaşır. Sizler köyünüze sahip çıkarsanız, bizim işlerimiz daha da kolaylaşır." diye konuştu.

?BU SÜREÇLER ATLATILACAK?

Türkiye´nin hassas bir süreçten geçtiğini söyleyen Gül, "İçte ve dışta terörle mücadele ediyoruz. Terörle mücadelenin bir ekonomik maliyeti var. Buna rağmen istikrarımız ve büyümemiz devam ediyor. Tüm bunlara rağmen Kangal´a gelen doğalgazdan, hızlı trenden, köylere gelen ödeneklerin 2-3 kat arttığından bahsediyoruz ama hassas durumunda farkında olmanız gerekiyor. Kaynakların ülkenin savunmasına harcanması; bizim birliğimiz, bütünlüğümüz, beraberliğimiz ve bağımsızlığımız için de zorunlu ve gerekli. Bu süreçler atlatılacak." dedi.

Konuşmanın ardından Gül, muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!