USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kültür Turizmi İçin Sivas´ı Seçin

Kültür Turizmi İçin Sivas´ı Seçin

Kültür Turizmi  İçin Sivas´ı Seçin
07-09-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan; birtakım temas ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize geldi.

Sivas´ta kültür ve turizm alanında gerçekleştirilen projelere ilişkin olarak Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin´den bilgi alan Bakan Yardımcısı Demircan; çalışmaları devam eden Sanayi Mektebi Müzesi ve  Kale Projesi´nin yanı sıra  Sivas Arkeoloji Müzesi, Buruciye Medresesi ve İzzettin Keykavuz Türbesi´nde incelemelerde bulundu.

Saha ziyaretleri kapsamında Sivas´ın simge eserlerinden Güdük Minare ile Gök Medrese´yi de gezen Bakan Yardımcısı Demircan, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca´dan bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Demircan; Sivas ziyaretinin ikinci ayağında ise Kangal ve Divriği´ye gitti. Demircan; Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası´nda sürdürülen restorasyon çalışmalarının yanı sıra   Divriği Kalesi , Aşık Ruhsati Müzesi, Kangal Balıklı Kaplıca hakkında ilgililerden bilgi aldı.

?ŞEHRİMİZ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLSUN?

Demircan´ın Sivas ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca; ?4 Eylül kutlamaları çerçevesinde şehrimize gelen Sayın  Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Sayın Milli Savunma Komisyonu Başkanımız İsmet Yılmaz, ve Sayın Milletvekilimiz Semiha Ekinci´ye restorasyonu devam eden tarihi yapılarımız ve vakıf eserlerimizle ilgili bilgiler sunduk. Şehrimiz ve insanlarımız için hayırlara vesile olsun? dedi.

Sivas ziyaretine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan; 4 Eylül Sivas Kongresi´ne ev sahipliği yapan ve 108 gün boyunca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü misafir eden ilimizin Türkiye´de özel bir yerinin olduğunu belirtti.

?SİVAS, AĞIRLIĞINI HİSSETTİRMİŞ BİR ŞEHİR?

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan; ?Sivas´ın tarihi çok eskilere dayanıyor. Anadolu medeniyetleri içerisinde müstesna bir yeri var. Mimarisiyle, estetiğiyle, duygusuyla ve yüzlerce yıllık tarihi içerisinde ortaya koyduğu eserleriyle, bakış açısıyla ağırlığını hissettirmiş bir şehir. Memleketimizin bütün vilayetleri kıymetlidir ama Milli Mücadele döneminde Sivas çok önemli bir yere sahip. Herkesin Atatürk Kongre Binasını gelip görmesini tavsiye ediyorum. Çok etkilendim o binadan? dedi.

?VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, BAKANLIĞIN ÖZÜDÜR?

Sivas´ın bir tarih ve kültür şehri olduğunu kaydeden Demircan; ?Sivas´ta; Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın özellikle Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla müzeler ve anıt eserler üzerinden yaptığı çalışmalar çok fazla. Gözden kaçıyor olabilir bunları hatırlatmak lazım. Bir kere merkezdeki bütün o tarihi yapılar, camiler, medreseler Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edildi. Aslında bu da Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın özüdür. Çünkü tarihi eser restorasyonunda ciddi emekler sarf ediyor? açıklamasında bulundu.

?SİVAS DAHA İYİYE GİDECEK?

Sivas´a devlet tarafından önemli yatırımların kazandırıldığını kaydeden Bakan Yardımcısı Demircan; ?Yıllar içerisinde Sivas´a hizmet eden çok kıymetli siyasetçiler var. Özellikle İsmet Yılmaz Bey´in çok emek verdiğini görüyorum. Sivas´ta hükümetimizin yatırımları çok güzel. Kıskanılacak bir yer. Sivas´ta yok yok. Müzeleri, kütüphanesi, tarihi eserleri, caddeleriyle minik bir İstanbul. Çok beğendim. Çok güzel bir şehir. Sivas nüfusuna göre aldığı yatırımlar konusunda iyi bir noktada. Sivaslıları tebrik ediyorum. Bu; Sivaslıların başarısıdır sonuçta. Seçtikleri, destek verdikleri insanlar hummalı bir çalışma içerisinde. Belediye başkanımız, valimiz, milletvekillerimiz herkes işin içerisinde.  Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu süreçlerin içerisinde hep yoğun olarak kurum olarak yer almışız ve almaya da devam ediyoruz. Eksiklere bakıyoruz. Önümüzdeki dönem yapacağımız işler var. Onları toparlamış olduk ve inşallah Sivas daha iyiye gidecek? değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yardımcısı Demircan; konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Bu arada hikayelere ihtiyacı var Sivas´ın. Tarihinde var olan yaşanmış hikayelerin kısa filmlerinin yapılıyor olması lazım. Film festivallerinin yapılıyor olması lazım. Sivas´ın insanlara enteresan gelecek hikayelerini biraz daha araştırmak lazım. Arkadaşlarımızla bunları da konuştuk.?

Turistlere, ?Sivas´ı ziyaret edin? çağrısında bulunan Demircan; ?Sivas yaşayan birçok eseriyle tarihimizin taşıyıcı kolonlarından. Sivas başka bir yer. İç turizmde Anadolu medeniyetlerini merak edenlerin özellikle Tokat-Sivas hattını bir arada düşünmelerini öneriyorum. Tokat ve Sivas birbirine çok da yakın iller. Hem kültürde derinleşmek hem de seyahat etmek için doğru bir destinasyon olduğunu düşünüyorum? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!