USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Lider Son 16´da

Lider Son 16´da

Lider Son 16´da
20-12-2019 07:00
Google News

OĞUZHAN SARZEP

Ziraat Türkiye Kupası beşinci tur rövanş maçında Demir Grup Sivasspor ile Esenler Erokspor karşı karşıya geldi. Maç konuk takım Esenler Erokspor´un 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu´nda oynanan karşılaşmada Kocaeli bölgesi hakemlerinden Alper Çetin düdük çaldı. Çetin´in yardımcılıklarını ise Hüseyin Aylak, Bersan Duran ve Sait Tuzcu yaptı.

Rotasyonlu kadrosuyla rakibi karşısında kötü bir futbol sergileyen Demir Grup Sivasspor, Esenler´e 1-0 yenildi ama adını son 16 turuna yazdırdı. Yiğidolar, ilk maçta 2-0 mağlup ettikleri rakibi karşısında rövanşta kendini fazla sıkmadı ve rahat tur atladı. 

Esenler Erokspor´a galibiyeti getiren tek golü ise 78. dakikada Alper Karaman kaydetti. 1-0´lık mağlubiyetin ardından Demir Grup Sivasspor, bir üst tura çıkmayı başardı.

MAÇTAN NOTLAR?

OTYAKMAZ, PROTOKOL İLE İZLEDİ

Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu´nda oynanan maçı her iki takımın yönetim kurulu üyeleri takip etti. Demir Grup Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz karşılaşmayı Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve il protokolü ile beraber izledi.

KADRODA REVİZYON

Sivasspor´un tecrübeli teknik direktörü Rıza Çalımbay, kupa maçında rakibi karşısına farklı bir ilk 11 sahaya sürdü. Çalımbay, ligdeki ilk 11´e göre kupa maçında rotasyona giderek şu isimleri tercih etti; ?Ali Şaşal Vural, Fatih Aksoy, Paul Papp, Barış Yardımcı, Ziya Erdal, Isaac Cofie, Armin Djerlek, Abdou Razack Traore, Erdoğan Yeşilyurt, Arouna Kone, Emre Kılınç.?

BARIŞ İLK KEZ FORMA GİYDİ

Demir Grup Sivasspor´un futbolcusu Barış Yardımcısı, Sivasspor forması altında ilk kez resmi maça çıktı. Sezon başında Bursaspor´dan, Sivasspor´a transfer edilen Barış Yardımcı kupa maçında forma şansı bularak 90 dakika boyunca ter döktü.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ

Akşam saatlerinde ilimizde oynanan maça taraftarlar ilgi göstermedi. Sivas 4 Eylül Stadyumunda büyük boşluklar olduğu görülürken, müsabakayı takip eden yaklaşık 200 taraftar zaman zaman takıma destek tezahüratlarında bulundular.

SON 16 MAÇLARI 14 OCAK´TA

Son 16 turunda ilk maçlar 14, 15 ve 16 Ocak 2020, rövanş maçları ise 21, 22 ve 23 Ocak 2020 tarihlerinde oynanacak. Son 16 turunda çift maç eleme usulüne göre oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası maçları, 21 Mayıs 2020´de oynanacak olan final ile sona erecek.

YİĞİDOLAR, GENÇLERBİRLİĞİ DEPLASMANINDA

Kupada bir üst tura çıkan Demir Grup Sivasspor, rotayı lige çevirdi. Kırmızı-beyazlılar, Süper Lig´in 16. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek. 22 Aralık Pazar günü Ermayan Stadyumunda oynanacak olan maç saat 14.00´da başlayacak.

GOL DAKİKALARI

78. Dakikada Esenler Erokspor öne geçti. Halil Çelik´in pasında savunmadan seken topu önünde bulan Alper Karaman, ceza sahası sol çaprazından çektiği şutla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!