USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Marka Projeler Kazandırdık--Video

Marka Projeler Kazandırdık--Video

Marka Projeler Kazandırdık--Video
08-03-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün gerçekleştirildi. Sedat Özata koordinesinde yapılan oturuma Vali Salih Ayhan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya da katıldı.

23. Dönem İl Genel Meclisi üyelerinin veda konuşması gerçekleştirdiği oturumda zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

?AMACIMIZ HİZMET?

Oturumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Sadık Güller, 23. Dönem İl Genel Meclisi üyeleri olarak 5 yıl boyunca omuz omuza çalıştıklarını söyleyerek ?Bu çatı altında ilimize, ilçelerimize, mezralarımıza ve köylerimize hizmet götürmek için seçildik ve birbirimizle hizmet noktasında yarıştık. Zaman zaman aramızda kızgınlıklar, sürtüşmeler yaşandı. Ancak hiçbiri kişisel değildi. Hepimiz farklı partilerin mensuplarıyız ama amacımız ve hedefimiz hep hizmetten yana oldu. Bilerek veya bilmeyerek kırdığımız arkadaşlar oldu. Hizmet adına kırdığım arkadaşlarımdan özür diliyorum. Hepinizin hakkını helal etmesini istiyorum. Benden yana hepinize hakkım helal olsun? dedi.

ÖZATA´YA TEŞEKKÜR ETTİ

CHP´li Güller´in ardından konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Bekir Tanyıldız ise ?5 yıl geldi, geçti. Rabbim her şeyin hayırlısını versin. Hepinize ilimiz adına yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca İl Genel Meclisini eşit ve sağduyulu bir şekilde yöneten Meclis Başkanı Sedat Özata´ya da teşekkür ediyorum. Hiçbir gün söz almak isteyip de alamayan kimse olmadı. Basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Bizim sesimizi hep duyurdular ve emeklerini esirgemediler? diye konuştu.

?HEP EŞİT OLDUM?

Meclis üyeleri olarak seçildikleri günden bu yana ilimizin en ücra yerine kadar hizmet götürmeye gayret gösterdiklerini vurgulayan Büyük Birlik Partisi (BBP) Grup Başkanvekili Aytekin Kulmaç da  ?Her birimiz seçilmiş olduğumuz ilçelerimizin problemlerini, sıkıntılarını ve eksikliklerini burada dile getirdik. Bu sorun ve ihtiyaçların asgariye indirilmesi mücadelesini verdik. Bu mücadele devletin vermiş olduğu imkanlar dahilinde oldu. Vatandaş kendi yaşadığı beldenin iyileştirilmesini istedi ama dünden bugüne bu imkanı yakaladık mı derseniz yakalayamadık. Ancak düne göre bugün daha iyi bir seviyede miyiz dersek evet iyi seviyedeyiz. 10 yıldır burada görev yapıyorum merkez ilçeden seçilmiş olmama rağmen benim için Divriği´nin en uzağındaki Sarı Çiçek yaylasındaki köy de aynı, Gemerek´in Beştepeler köyü de aynı. Burada hizmet mücadelesi verirken hep eşit oldum. Bundan dolayı huzurluyum. Hizmet yaparken fikirlerimiz karşı karşıya geldi ama bu meclisi gerecek bir ifadede bulunmadım. Hepinize teşekkür ediyorum? açıklamasında bulundu.

?ALINGANLIĞIM YOKTUR?

?Her şeyin bir başlangıcı olduğu gibi bir de sonu vardır? diyen AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım ise ?Bundan sonraki süreçte yokum. 5 yıl geriye dönüp bakıldığında sanki 5 gün geçmiş gibi gözüküyor. İnsan hayatı böyle. AK Parti´de kurulduğu günden beri çeşitli görevler yaptım. Çizgimde, duruşumda ve partime söz söyletmeme anlamında dün hangi hal içindeysem bugün de aynı hal içindeyim. Değişen hiçbir şey yoktur. Aday gösterilip gösterilmediğim noktasında da en ufak bir üzüntüm ve alınganlığım yoktur. Bugün biz varız, yarın başkaları gelecek. Zaman zaman karşı karşıya geldiğimiz arkadaşlarımız oldu. Tartışmalar yaşadık ama hiç biri ego tatmin etmek için değildi. Mensup olduğum partime gelen sözleri engellemek içindi. Meclis´in dışında kimsenin arkasından önünden konuşmadım. Her şeyi bu çatı altında, buradaki kürsüden herkesin yüzüne söyledim. Şimdi bize verilen görev bitti. Hepinize teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

?BÜYÜK İŞLERE İMZA ATILDI?

Meclis üyelerine 5 yıl boyunca yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya da ?Sivas´ta göreve başladığım günden bugüne kadar çok büyük işlerin yapıldığına şahit oldum. İl Özel İdaresi çatısı altında hızlı kararların alınabildiği ve derhal uygulamaya geçildiği şehrin menfaatleri doğrultusunda çok büyük işlere imza atıldığını gördüm. Bu yapılan hizmetlerde tuzumuzun olmasından dolayı da gurur duyuyorum. İl Özel İdaresi, hiçbir zaman hiçbir sorumluluktan kaçmamış, ilimiz için yapılması gereken tüm faaliyetleri yürütmüştür. Kırsala dair yapılan yatırımlara baktığımızda gerçekten özellikle son 5 yılda yapılan bütün çalışmalarda ilimizin seviyesinin artırıldığını görüyoruz. Bu başarı yakalanan birlik ve beraberliğin güzel bir yansımasıdır. Bugüne kadar yapılan hizmetlerde emeğinizin olduğunu bilmenizi istiyorum? dedi.

?KAVGAMIZ, GÜRÜLTÜMÜZ OLMADI?

Oturumda konuşan Meclis Başkanı Sedat Özata ise ?5 sene meclis üyeliği görevini yürüttükten sonra 10 senedir de Meclis Başkanlığı yapıyorum. Son dönemde gerçekten hiç kavgamız ve gürültümüz olmadı. Zaman zaman sözünüzü kestim bu nedenle hakkınızı helal edin. Basın mensuplarına da teşekkür ederim. İl Genel Meclisi´nde hep yanımızda oldular ve nereye gitsek peşimizden geldiler. Kar-kış demeden bizim çalışmalarımızı halka duyurdular. Yeni dönemde seçilerek gelecek olan arkadaşlara da başarılar diliyorum? ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye çıkan Vali Salih Ayhan ise ?2014 yılında başlayan hizmet yolculuğunuz sona erecek. Tüm meclis üyelerimize 5 yıl boyunca aldığı kararlardan ve yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Her başlangıcın bir sonu olduğu gibi her sonun da bir başlangıcı vardır. 2014 yılında göreve başladığınız zaman hakikaten heyecanlı, sahada taramalar yaparak, sorunları tespit ederek buraya gelmiştiniz. Gerçekten de 2014 yılında İl Özel İdaresi´nin yenilenen kurumsal yapısına en büyük desteği veren kişiler İl Genel Meclisi üyeleri olmuştu. Kurumsal kimliğin o günden bu yana devam ettiğini görmek bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bizim de bir sonumuz olacak. Her görevin bir sonu vardır. Asıl olan geçmiş dönemlerinde güzel anılar bırakabilmek, güzel hizmetler bırakabilmektir? ifadelerini kullandı.

?İSİMLERİ MERMERE NAKŞEDECEĞİZ?

Vali Ayhan, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Son 5 yıllık zaman diliminde İl Özel İdaresi çok büyük bir misyonu yerine getirdi. Bu zamanda aldığınız her karardan gurur duyabileceğiniz bir meclis dönemi yaşadınız. Seçilenler olur, seçilemeyenler olabilir. Hizmetleri sona erecek olan arkadaşlarımıza katkılarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Güzel bir birlik ve beraberlik vardı. Oturup idareyle uyumlu bir karar alındıktan sonra gerisi teferruattır. Asıl olan Sivas´a ne kazandırdıklarımızdır. Çok büyük projelere imza attınız. Bunlardan siz de evlatlarınız da her zaman gurur duyacak. Ben burada İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev yaparken de söylemiştim. O büyük projelerin tamamında bu Meclis´te karar alan herkesin ismini kalıcı bir şekilde bir mermere işleyecek, nakşedeceğiz. Ben hep şunu söylüyorum. Hiçbir emek zayi olmaz, hiçbir eser unutulmaz. Bu meclis 5 yıllık zaman dilimindeki bilgisiyle, birikimiyle, uyumuyla, heyecanıyla, ortak hedefleriyle gerçekten de ilimize çok güzel hizmetlerde bulundu. Bundan ne kadar gurur duyarsanız azdır. Kapımız, yüreğimiz sizlere her zaman açıktır. İnşallah ilerleyen dönemlerde güzel hizmetlere devam edeceğiz. Kim ne derse desin, hem Türkiye´nin hem de Sivas´ın bugünü dünden çok çok daha iyi. Yarını da bugünden iyi olacaktır. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine başladığımda ?Kırsal kesim sendromundan kurumumuzu kurtaralım´ demiştik. Yani ?Sadece yol-kanalizasyon yapan, içme suyu getiren bir kurum değil şehre katma değer sağlayan, vizyon katan, Sivas´ın markalaşmasına katkı sağlayan projeler yapacağız´ dedik. Bugün baktığımızda bu projeleri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlerleyen dönemde bunlar devam edecek. Hepsinde sizin imzalarınız var. İnşallah aynı heyecanla Sivas´a hizmet etmeye devam edeceğiz.?

Konuşmaların ardından Vali Salih Ayhan, meclis üyelerine teşekkür belgesi takdim etti. 23. Dönem İl Genel Meclisi üyeleri bugün saat 11.00´da son toplantısını gerçekleştirecek.

/resimler/2019-3/7/1629153036497.jpg

/resimler/2019-3/7/1629371318131.jpg

/resimler/2019-3/7/1629456630874.jpg

/resimler/2019-3/7/1630039912468.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!