USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MECLİS ÜYELERİ YILDIZ´A HAYRAN KALDI

MECLİS ÜYELERİ YILDIZ´A HAYRAN KALDI

MECLİS ÜYELERİ YILDIZ´A HAYRAN KALDI
10-02-2017 07:00
Google News


İlimizin yükselen değeri Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde, Sivas İl Genel Meclisi üyelerimiz gezi ve incelemelerde bulundu.  İnceleme gezisine; Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata ve Buruciye A.Ş Genel Müdürü Mustafa Altun katıldı.

İl Genel Meclis üyeleri, ilk olarak telesiyejlere binerek Yıldız Dağı zirvesindeki tesisleri inceleyip bölgeyi seyrettiler. Daha sonra kayak pistlerine inen meclis üyeleri, kendi aralarında yaptıkları kızak ve kayak yarışmaları ise birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.  

Meclis birinci başkan vekili Ferhat Ünsal, gezi ve inceleme gezisi kapsamında yaptığı değerlendirmede; ?İdaremizin ve meclis başkanımızın organizesinde gerçekleştirdiğimiz bu gezi ile Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezini gezme ve inceleme fırsatı bulduk. Tesisler çok güzel çok kapsamlı. Sivaslı vatandaşlarımızın bu güzel merkezden istifade etmeleri gerektiğini düşünüyorum.  Bu kayak merkezi fikrini ortaya atanlara, bu fikri olgunlaştıranlara, bugünlere getirenlere ve tesisi işletenlere teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın da dediği gibi bu şehirde artık kış da kar da cefa olmayacak. Bu yatırımla şehrimizden önemli kayakçılar yetişecektir. Ayrıca bölgede istihdama da önemli katkı sağlayacaktır.? dedi.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinin ilimizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Sadık Güler ise, ?Sivas´ın tarihi eserleri ile termal tesisleri ile bu tesisi bir bütün olarak değerlendirdiğimiz zaman turizm için insanlarımız ilimize gelecektir. Bu merkez sadece Sivas´a değil, çevre illerde yaşayan vatandaşlarımızın da faydalanacağı bir tesis. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

İl Genel Meclisinin 22. dönemi ve mevcut 23. döneminin bu merkezin yapılması ve bugünlere gelmesinde çok yerinde ve önemli kararlar aldığını belirten Büyük Birlik Partisi Grup Başkanvekili Aytekin Kulmaç da yaptığı konuşmasında, ?Çok kısa bir süre içerisinde Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi faaliyete geçti. İlimizde özellikle kış mevsiminde vatandaşlarımızın farklı bir spor yapmalarına ve eğlenmelerine katkı sağlayacak çok güzel bir tesis. İnşallah merkeze yapılacak ek yatırımlar ile ülkemizin önemli kayak merkezleri arasında yer alacağına inanıyorum. Bu tesisin yapılmasında emeği geçenlere, en başta da Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz´a teşekkür ederim? şeklinde konuştu.

Bu tesisin yapılması için karar alan bir önceki dönemin il genel meclis üyelerine teşekkür eden Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Bekir Tanyıldız ise, ?Kültür şehri Sivas´a böyle bir kayak merkezi kazandıran valilerimize ve siyasilerimize şükranlarımı sunuyorum?  ifadesini kullandı.

Sivas Valisi Davut Gül, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde gezi ve incelemelerde bulunan il genel meclis üyeleri ile kayak merkezinde bulunan Yenihan Otel de akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrası sıcak ve samimi bir sohbetle, Vali Gül meclis üyelerinin sordukları sorulara içtenlikle cevap vererek; Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi ile ilimizde yürütülen projeler hakkında önemli ve detaylı açıklamalarda bulundu.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi için öncelikle hava alanı ve sıcak çermik yol bağlantılarının proje ihaleleri yapıldığını vurgulayan Vali Davut Gül, ?Yaz döneminde merkezi kayak sezonuna daha üst düzey hazırlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Ayrıca tanıtıcı çeşitli materyaller, reklam filmleri ve tur firmaları ile anlaşmalar yapmayı planlıyoruz. Bölgeye 100 milyon TL yatırım yapıldı. Amacımız merkezi en iyi şekilde yönetmek? dedi.

Sivas´ta devam eden ve planlanan diğer yatırımlara da değinen Gül, ?2.OSB´nin önemli ortaklarından biri de Sivas İl Özel İdaresi, Özelleştirme Yüksek Kurulunda kamulaştırma kararı çıktı. Hızlı bir şekilde organize sanayinin ilimize kazandırılması için çalışmalara başlayacağız. İkinci üniversite, öğrenci yurtlarımız ile orta ölçekli sanayi işletmelerinin ilimize yapılması için faaliyetlerimiz devam ediyor. İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının değişim ve dönüşümüne yönelik yoğun bir iş sezonu geçireceğiz. Defterdarlık,  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sivas Valiliği Ek Hizmet Binası, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İş Kur, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü,  112 Acil Çağrı Merkezi Ek Hizmet Binaları ile Sivas Öğretmen Evini yıkarak yerine beş yıldızlı otel konforunda yeni öğretmeni evini inşa edeceğiz. Ayrıca Engelsiz Yaşam Merkezi,  Huzur Evi, Açık Ceza Evi 2017 yılında yapılacak.  Diğer yandan 600 kişilik F tipi ceza evi ile 200 tane lojman yapılacak. Sivas adeta şantiye alanına dönecek.  Eğitim yatırımları kapsamında ilimize her yıl yeni okullar kazandırılıyor. Sivas´a 4 tane okul yapmak için hayırseverler ile protokol imzaladık. Beşinci okul yapılması için haber geldi.  2017 yılında ilimize en az 10 tane okul yapılması için hayırsever vatandaşımızla protokol yapacağımıza inanıyorum. Bu okullar arasında 24 ve 16 derslikli okular da var. İlimizin gelişmesi için Sivaslılarımız, Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´ın ve il genel meclis üyelerimizin desteği var.  Sivas İl Özel İdaremizin kaynaklarını etkin ve verimli kullanmaya çalışıyoruz. Meclis üyelerimizin desteği ve önerileri bizler için çok önemli. Meclis üyelerimizle sürekli istişare halinde olacağız. 2017 yılında köylerimize daha fazla asfalt ve kilitli parke taşı döşeyeceğiz. Diğer yandan köylerimizde içme suyu yatırımlarımız artırarak devam edecek.? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!