USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meclis´te ?bisiklet yarışları? polemiği

Meclis´te ?bisiklet yarışları? polemiği

Meclis´te ?bisiklet yarışları? polemiği
07-04-2018 07:00
Google News


Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantılarının ilk oturumu gerçekleştirildi. Sivas Belediye Meclisi Toplantı Salonu´nda Sami Aydın başkanlığında gerçekleştirilen oturumda seçim heyecanı yaşandı. Birçok gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı oturumda Belediye Encümen üyeliğine  Kuzubey Güler, Adem Kardaş ve Adnan Taştan seçildi.

2017 yılı faaliyet raporunun oy çokluğu ile bir sonraki toplantıda görüşülmesinin kararlaştırıldığı oturumun dilek ve temenniler bölümünde söz alan Büyük Birlik Partili (BBP) Belediye Meclisi Üyesi Cafer Çongar, Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenlenen uluslararası bisiklet turu etkinliklerinin kaldırılmasını eleştirdi.

?CANIMIZ 9 YILDIR YANIYOR?

BBP´li Çongar, ?Geçtiğimiz hafta, bir suikast sonucu kaybettiğimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki arkadaşlarımızı anma haftasıydı. Bu hafta dolayısıyla hissiyatları için herkese teşekkür ediyoruz. Bizim canımız 9 yıldır yanıyor. Birinci yanma sebebimiz kaybetmiş olmamız, ikinci yanma sebebimiz de bununla ilgili  halen cezai davanın açılmamış olması. Biz, geciken adalet adalet değildir sözü çerçevesinde adaletin bir an önce yerini bulmasını temenni ediyoruz? dedi.

?TARİHE GEÇMENİZİ ARZU ETMEZDİK?

Belediye Başkanı Sami Aydın´ın 24 Mart günü sosyal medya hesabından yaptığı ?Bu toprakların yetiştirdiği yiğit evladı, devlet adamı, güzel insan, Hakk´ın yolunda milletimizin sevgisini kazanmış merhum Muhsin Yazıcıoğlu´nu ve şehit yol arkadaşlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun? şeklindeki paylaşımı hatırlatan BBP´li Çongar, ?Bu şekilde tasvir ettiğiniz Genel Başkanımız ve büyük dava adamı için düzenlemiş olan uluslararası bisiklet turnuvasını kaldırmış bir belediye başkanı olarak tarihe geçmenizi arzu etmezdik. Teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum? dedi.

?SİVAS, MUHSİN BEY´E

DUYDUĞU  SEVGİYİ İSPAT ETTİ?

 Çongar´a cevap veren Başkan Aydın ise ?Muhsin Yazıcıoğlu başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm arkadaşlarımıza ben de tekrardan rahmet diliyorum. Muhsin Yazıcıoğlu, eğer sadece bir siyasi partinin mülkiyeti gibi, tapulu arsası gibi görülürse en büyük haksızlık Muhsin Yazıcıoğlu´na yapılmış olur. Sivas bunu ispatladı. Sivas´ta; Büyük Birlik Partili, Milliyetçi Hareket Partili, Cumhuriyet Halk Partili, Saadet Partili, AK Partili belki başka partilerden de birçok vatandaşımız  siyaset gözetmeksizin, parti gözetmeksizin Muhsin Bey´e karşı duyduğu saygıyı, sevgiyi kanıtladı; ispat etti. O yüzden bu konuda Muhsin Bey´i sevenlerin bence Muhsin Bey´e herkesin gönlünün açık olduğunu kabullenmeleri lazım. Yani ben öncelikle Muhsin Bey´e karşı özel saygımdan dolayı bunu bütün kamuoyundan bekliyorum, Büyük Birlik ailesinden bekliyorum? dedi.

?SPORCU BİR KİMLİK DEĞİLDİ?

Başkan Aydın, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Şunu duymaktan biz üzüntü duyuyoruz: Sanki Muhsin Bey´i bizler yeteri kadar sahiplenmiyoruz. Muhsin Bey´e karşı Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere birçok insanın ne düşündüklerini bilen birisi olarak bunu söylüyorum. Muhsin Bey gerçekten değerli, mütevazı, saygılı bir insandı. Siyaset üstü bir kişilik ve kimlikti. Bu şahsiyeti, siyasi kimlik olarak tutarsak  kısıtlamış oluruz diye düşünüyoruz. İsterim ki biran önce o kaza ile ilgili her şey ortaya çıksın. Burada siz ne iseniz biz de oyuz. Bisiklet olayına gelince Muhsin Bey bisiklet şampiyonu olan sporcu bir kimlik değildi.  Yani bir insan bir şeyle bütünleşir, onunla ilgili yapabilirsiniz. Bunu yapana da saygı duyarım. Yapılmamasının  o kişiye karşı sanki görevini yapmamış gibi yorumlanmasını da şahsım olarak doğru bulmam. Yapılır, yapılmaz; bu farklı bir şey ama şunu tekrar belirtmek istiyorum: Muhsin Bey, Sami Aydın için özel bir insandı. Allah rahmetiyle muamele etsin. Önemli olan bu. Bu dünyada 3-5 gün fazla yaşamışsın  bir önemi yoktur. Önemli olan yaşarken iz bırakmaktır. Muhsin Yazıcıoğlu da iz bırakan insanlardan birisi. Arkadaşlar Sivas küçük. Siyaset bizi birbirimizden koparan unsur olmamalı. Biz zaman zaman ticaret yapıyoruz, zaman zaman karşılıklı kızımız oğlumuz evleniyor. Ben siyasetin böyle olması gerektiğine inanıyorum. Bunun dışında siyaset gerçek anlamda siyaset değil diye düşünüyorum. Tekrardan kendisini ve onunla beraber hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum.?

Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci oturumu, 11 Nisan Çarşamba günü saat 15.00´da gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!