USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meclis´ten Zeytin Dalı´na tam destek

Meclis´ten Zeytin Dalı´na tam destek

Meclis´ten Zeytin Dalı´na tam destek
09-02-2018 06:00
Google News


FATİH TABUR
Sivas İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının dördüncü oturumu dün Ferhat Ünsal başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem dışı konuların masaya yatırıldığı oturuma Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) Afrin´e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı damga vurdu. Kürsüye çıkan meclis üyeleri operasyona destek verdiklerini açıklayarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

"TERÖRLE MÜCADELENİN YANINDAYIZ"
İlk sözü alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Sadık Güller,  "Günlerdir Afrin´de terörle mücadele operasyonu yapılmakta. Afrin´de ülkemiz, bayrağımız, dinimiz ve topraklarımız adına şehadet şerbetini içen askerlerimizi rahmetle anıyorum. Amerika, Rusya ve diğer dış devletler yıllardır ülkemizi bölmek için mücadele ediyor. Her zaman terörle mücadelenin yanındayız. Amerika, Rusya ve İran bizim dostumuz değil. Bunu da bilelim. Oyunlara gelmeyelim" dedi.

"TEHDİT GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN SAVAŞIYORUZ"
Güller´in ardından söz alan CHP Divriği İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Aydın ise "20 gündür Suriye sınırları içerisinde kendilerini ülke konumuna koyan PYD ve onu besleyen terör örgütleriyle savaş halindeyiz. Ülkemize tehdit gördüğümüz için savaşıyoruz. Allah, şehit olan Mehmetçik´e rahmet etsin" diye konuştu. Türk Tabipler Birliği´nin "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" sözünü anımsatan Aydın, "Türkiye´de ne yazık ki muhalif olan herkes terör destekçisi olarak görülüyor. Ülkemizde bulunan bazı kuruluşlara haksızlık yapıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"BATAKLIĞI YERİNDE KURUTACAĞIZ"
AK Parti Suşehri İl Genel Meclisi üyesi İdris Yazıcı da "Afrin´de mücadele veren, kahramanlık gösteren, ´kızıl elma´  diyip oraya giden,  ´beklemesinler´ diyerek ülkemizi koruyan  Mehmetçik´imizi dualarımızla destekliyoruz. Bu vatan için canını veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Kahraman ordumuzu karada, havada, denizde Allah muzaffer eylesin. Vatan olmazsa hiçbir şey olmaz. Varlığımızdan dahi söz edilemez. Devletimiz; Suriye sınırında perde beton döküyor. O topraklarda yüzyıllardır savaş olmuş. O topraklar çok değerli. Neden? Çünkü petrol var. Biz bataklığı yerinde kurutacağız" değerlendirmesinde bulundu.
"LANETLİYORUZ"
Amerika´nın terör örgütlerine destek verdiğini kaydeden Yazıcı, "Onların verdiği silahların namlusu bize dönüyor. Bu nedenle bu operasyon çok önemli. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Ayrıca Türk Tabipler Birliği gibi başında Türk adı olan ve teröre destek çıkan kuruluşları da lanetliyoruz" diye konuştu.

"BAHÇELİ´Yİ DEVLET
ADAMLIĞINDAN DOLAYI KUTLUYORUM"
Yazıcı´nın ardından kürsüye çıkan AK Parti Gemerek İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Hastürk ise, "Terör neden oluyor? Türkiye geliştiği için oluyor. Saygınlık kazanıyoruz, bizi istemiyorlar. Türkiye birbirine düşsün, fakirleşsin istiyorlar ama Avrupa, Amerika şunu unutuyor ki biz Osmanlı´nın torunlarıyız; Allah´ın izniyle ülkemizi böldürtmeyiz. Ayrıca Devlet Bahçeli´yi de devlet adamlığından dolayı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"YAPILAN HAREKAT ZORUNLULUK OLMUŞTUR"
Vatan kavramının bu coğrafyada yaşayanlar için çok farklı bir anlam ihtiva ettiğini dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Bekir Tanyıldız ise, "Vatana, millete, bayrağa saldırı varsa bu toprakları yurt bilen her ferdin de savunma refleksi kendiliğinden harekete geçer. Önüne gelen güç kim olursa olsun fark etmez, yıkar geçer. Ülkemizin Suriye ve Irak sınırlarında sözde müttefiklerimizce kurulmak istenen ordunun hedefi aziz vatanımızdan başka bir yer değildir. Savaş meraklısı değiliz, tarih boyunca da varlığımıza ve kutsal değerlerimize saldırı olmadığı sürece iyi bir komşu, kalleşlik yapılmadığı sürece de iyi bir müttefik olmuşuz. Yapılan harekat bir seçenekten öte zorunluluk olmuştur. Allah Mehmetçik´in yar ve yardımcısı olsun, en kısa sürede zafer nasip etsin. Şahsım ve partim adına Zeytin Dalı Harekatı´nı; amasız, fakatsız ve tereddütsüz destekliyorum. Bu desteği ne birilerine şirinlik ne de siyasi bir manevra olarak görmüyorum. Harekatın en az zayiatla, en başarılı şekilde tez zamanda zaferle sona ermesini Yüce Allah´tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

"MESELE VATANSA GERİSİ TEFERRUAT"
Büyük Birlik Partisi (BBP) Grup Başkanvekili Aytekin Kulmaç da "Afrin Operasyonu ile meşgul haldeyiz. Konuşmacılarımızın tamamı elbette harekatın çok doğru olduğu yönünde sözler söylediler. Atatürk´ün, ´Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır´ sözü bu harekatın ehemmiyetini ortaya koyuyor. Türk milleti savaşı sevmez ama gerektiğinde de çok iyi savaşmayı bilir. Ne uğruna? Bayrak, din, vatan, namus uğruna. Millet olarak her zamankinden daha fazla birlikteliğe ihtiyacımız var. Mesele vatansa gerisi teferruattır. Harekat nedeniyle şehit olanlara Allah´tan rahmet, gazilerimize acil şifa diliyorum. İnşallah en kısa sürede başarıyla tamamlarız" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE´DEN BAŞKA GİDECEK YERİMİZ YOK"
AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım ise Türk Tabipler Birliği´nin "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" sözünü eleştirdi. "Türk Tabipler Birliği´nin söylemlerine  alışığız" diyen Yıldırım, "Biz bu söylemleri yeni duymadık. Geçmiş yıllarda da benzer örneklerini yaşadık. Gönül isterdi ki Türk Tabipler Birliği dünyada başka ülkelerde savaş olduğu zaman da düşüncelerini dile getirebilselerdi. Afrin´den önce de böyle bir açıklama yapsalardı. Bizim Türkiye´den başka gidecek yerimiz yok. Allah operasyonda olan askerlerimize güç, kuvvet versin" diye konuştu.
İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları bugün saat 10.00´da gerçekleştirilecek beşinci oturumla sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!