USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MERKEZ CAMİİ´YE VESİLE OLDUK

MERKEZ CAMİİ´YE VESİLE OLDUK

MERKEZ CAMİİ´YE VESİLE OLDUK
07-02-2017 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

?Başkanlar Konuşuyor? köşemizde siyasi partiler ve sendikaların ardından ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarını konuk etmeye devam ediyoruz. Bugün de Sivas Ravza Derneği Yardımlaşam ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Ağbektaş´ı köşemizde ağırladık.

Derneğin faaliyetleri kapsamında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ağbektaş, dernek olarak özellikle yardım faaliyetlerine önem verdiklerini açıkladı. Gerek ilimizdeki ihtiyaç sahipleri, gerek komşu illerimizdeki ihtiyaç sahipleri ve yurt dışında önemli ölçüde yardımda bulunduklarını ifade eden Ağbektaş, özellikle Suriye ve Afrika´daki birçok ülkede önemli hizmetlere imza attıklarını kaydetti.

Suriye´ye 53 tır insani yardım malzemesi gönderdiklerini kaydeden Ağbektaş, Afrika´da birçok ülkede toplamda 28 tane su kuyusu açtıklarını belirtti. Çok sayıda insanın katarakt ameliyatı masrafını da karşıladıklarını söyleyen Ağbektaş, önümüzdeki süreçte Afrika´da 10 adet cami yaptırmayı hedeflediklerini aktardı.

Derneğin kuruluş aşaması ve faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Ağbektaş, ?Sivas Ravza Derneğimizi 2012 yılında Sivaslı kardeşlerimizle birlikte kurduk. Derneğimiz hamdolsun kısa vakitte çok güzel hizmetlere imza attı. Belki diyebilirim ki ilk niyetimiz olan Sivas Merkez Camii´nin yapılması noktasında biz 6 yıl bu projeye öncülük ettik. Projeyle alakalı Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ile önceki ve şuan ki Valimizle, çok kez görüşmeler yaptık. Yerin tespiti noktasında netleşen Sivas Merkez Camii´nin niyet noktasındaki gayret bize aittir. Hamdolsun Sivas Ravza Derneği olarak Sivas´a 30 bin kişinin ibadet edeceği bir eğitim kompleksinin yapılmasına vesile oluyoruz. Niyeti bizden, ameli inşallah Sivas halkından. Bu projenin yapılacağı için mesruruz. Allah tamamına erdirsin inşallah?

AFRİKA´DA 28 SU

KUYUSU AÇTIRDIK

Sivas Ravza Derneği olarak Afrika´da yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgi veren Ravza Derneği Başkanı Ağbekta, son iki yıl içerisinde Afrika´nın belirli bölgelerinde 28 adet su kuyusu açtırdıklarını ve 225 kişiye de katarakt ameliyatı yaptırdıklarını ifade etti.

Ağbektaş, ?Hamdolsun ki 2015 ve 2016 yıllarında Afrika´da dernek olarak 28 tane su kuyusu açtık, 225 katarakt ameliyatı yaptırdık. 300 adet de kurban kestirdik. Çad, Cubuti, Etiyopya, Gana ve birçok Afrika ülkesinde su kuyularımız hizteme girdi. Şuanda da her ay ortalama 30 adet adak, akika ve sadaka kurbanları kestiriyoruz. 500 TL karşılığında tüm kardeşlerimiz bizler vasıtasıyla kurban kestirebilirler. Biz bu kurbanlarımızı kestirirken, muhakkak video kaydı alarak, hemşerilerimize görüntülerini ulaştırıyoruz? ifadelerini kullandı.

AFRİKA´DA 10 CAMİ

YAPTIRACAĞIZ

Bu yıl içerisinde Afrika´da 10 adet cami yaptırmayı hedeflediklerini ifade eden Ağbektaş, ilk camiinin temelinin bu ay içerisinde atılacağını kaydetti. Ağbektaş, ?Afrika´da bu yıl içerisinde çok güzel bir kampanyaya imza atacağız. Bu ay Cibuti´de camimizin temelleri atılacak. Bu kampanya kapsamında Afrika´nın farklı ülkelerinde 10 adet cami yaptıracağız. Camiler imanı korumanın vesilesidir. Buradaki kardeşlerimizin umudiyeti tatmalarına vesile olacağız. Her bir camimizin ortalama maliyeti 100 bin TL. İnşallah bu yıl ve önümüzdeki yıl içerisinde 10 adet camimizi bitireceğiz. Bu noktada da tüm hayırsever vatandaşlarımızın katkı ve desteklerini bekliyoruz. Eğer bir camiyi üstlenecek bir kardeşimiz olursa ve kendisi de isterse bu camimiye bu kardeşimizin ismini de verebiliriz. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde ?Kim bir cami yaptırırsa, Allah da o kişiye cennette bir köşk ihsan eder´ buyuruyor? dedi.

SURİYE´YE 53 TIR

YARDIM GÖNDERDİK

Ravza Derneği olarak Suriye´de de önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Ağbektaş, bu kapsamda 53 TIR yardım malzemesi gönderdiklerini ve Türkmen Dağı´nda 300 adet kurban kestirdiklerini dile getirdi.

Ağbektaş şunları kaydetti:

?2015 ve 2016 yıllarında toplamda 53 TIR yaşam malzemesi gönderdik. Yüzlerce un, su, gıda kolileri, yaşam malzemeleri, giysi gibi birçok malzeme gönderdik. Yine Türkmen Dağı´nda 300 adet kurban kestirdik. Halepli kardeşlerimize yardımlarımız dağıtılırken, Halepliler soruyorlarmış bunlar nereden geliyor diye. Sivas´tan geliyor denilince, Halepli kardeşlerimiz de Sivas Ravza Derneği´nden mi geliyor diyorlarmış. Hamdolsun derneğimiz Halep´te bu yardım çalışmalarıyla tanındı. Artık Suriye´de Sivas´ın da ismi biliniyor. Bu Afrika ve Suriye´de yaptığımız toplam yardımların karşılığı yaklaşık olarak 5 Milyon TL´yi buluyor. Yaptıklarımız yapacaklarımızın vesilesi olacaktır inşallah. Çünkü Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ümid ediyoriz ki bunlar bizim kurtuluş vesilesi olacaktır. Çünkü mazlumlara sahip çıkanlar Allah´ın rahmetinden ümitvar olacaklardır.?

YETİMLERİMİZE

SAHİP ÇIKIYORUZ

İlimizdeki yetimlere ve ihtiyaç sahibi ailelere de her zaman destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Sivas Ravza Derneği Başkanı Abdullah Ağbektaş, her ay 120 yetime 100´er lira yardımda bulunduklarını, 50 muhacire aylık 50´şer lira ve gıda kolisi yardımında bulunduklarını söyledi.

Ağbektaş, ?Sivas´ta da yaptığımız önemli faaliyetlerimiz var. Elhamdülillah son bir yıldır her ay 120 yetime aylık 100 TL olmak üzere banka hesaplarına para yatırıyoruz. Hiçbir geliri olmayan yetim kardeşlerimize ufak da olsa bir katkıda bulunmak istiyoruz. Bu çalışmamıza önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz. Bir yetim sponsorluğu aylık 100 TL, yıllık da bin 200 TL. Katkı vermek isteyen kardeşlerimiz yine derneğimize ulaşabilirler veya banka hesaplarımıza bağışta bulunabilirler? dedi.

Ağbektaş şöyle devam etti:

?Yine Sivas´ta 50 muhacir Suriyeli Iraklı ve Afgan kardeşlerimize her ay nakit elden 50 TL para veriyoruz, bunun yanı sıra da gıda kolisi veriyoruz. Bunlarla birlikte yine konfeksiyon ve yakacak yardımları da yapıyoruz. Yine muhacir kardeşlerimizden hasta olanlar vardı. Bir daktor kardeşimizi götürerek, onları muayene ettirdik. Bir kısmını hastaneye götürerek, ilaçlarını aldık. Şifa bulmalarına da vesile olmaya çalışıyoruz.?

10 YETİME 10 EV

YAPTIRACAĞIZ

İlimizdeki yetim kardeşlerimize yönelik olarak da 10 adet ev yaptıracaklarını dile getiren Ağbektaş, ?Yine ilimizde çok güzel bir kampanya başlatacağız. Sivas´taki hiçbir geliri olmayan 10 yetim çocuğa ev projemiz var. Sivas Ravza Derneği olarak bu projeye en büyük desteği biz veriyoruz inşallah. Bu konuyla ilgili olarak geçtiğimiz ay Sayın Valimiz Davut Gül´ü ziyaret etmiştik. Kendisi bu projeyi bize teklif etmişti. Hiçbir geliri olmayan 75 yetime ev yapılacak, bu noktada bize destek olur musunuz demişlerdi. Sayın Valimizin bu hayırlı teklifine hayır namına ne varsa, biz varız Sayın Valim dedik ve bu 75 evin 10 tanesini biz üstlendik. Elhamdülillah kendileri de mesrur oldular. Yine geçtiğimiz hafta da Sayın Valimiz bizleri ziyaret etmişlerdi. Biz yetim kardeşlerimizin hamisi olamak zorundayız. Geliri olmayan dulların, miskinlerin, fakirlerin yanında olmalıyız. Biz Ravza Derneği olarak sadece Afrika´ya ve Suriye´ye yardımda bulunmuyoruz. Sivas´taki ihtiyaç sahibi ailelerimize de yardımlarda bulunuyoruz. Yetime sahip çıkmayanın geleceği olmaz diyoruz. Bir yetimi güldürmeyen gülemez diyoruz. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde ?Kim bir yetime hami olursa ben ve o kıyamette şu iki parmağım gibi oluruz´ buyuruyorlar? diye konuştu.

Ağbektaş sözlerini şöyle sonlandırdı:

?Yine ilimizdeki geliri az olan ailelerimize zaman zaman desteklerimiz oluyor. Kimi zaman bir ailemizin kirasını ödüyoruz, kimi zaman nakdi destekte bulunuyoruz kimi zaman ise faturalarını ödüyoruz. Hamdolsun biz Sivas´ın yüz akı olmaya çalışıyoruz. Sivas´ın derdiyle derlenmeye çalışıyoruz. Yaptığımız yardımlarda Sivas´taki hemşerilerimizin yanı sıra özellikle son zamanlarda Avrupa´daki Sivaslı kardeşlerimizden, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ildeki hemşerilerimizden de artık destekler geliyor. Yaptığımız tüm hizmetleri şeffaf bir şekilde yapıyoruz. Aldığımız tüm bağışların makbuzları veya banka dekontları mevcuttur. Ayrıca faaliyetlerimizi yine sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.?

SİVAS RAVZA DERNEĞİ

Adres: Küçükminare Mahallesi 3. Sokak Bakiler Apt. Altı No:1 SİVAS

HESAP NUMARALAR

ZİRAAT BANKASI

TL: 0230 61844616 5001

VAKIFBANK

İBAN NO: TR58 0001 5001 5800 7300 1979 46

KUVEYTTÜRK

İBAN: TR04 0020 5000 0080 7377 2000 01

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!