USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?MESELEMİZ TÜRKİYE OLSUN, BİRLEŞELİM?

?MESELEMİZ TÜRKİYE OLSUN, BİRLEŞELİM?

?MESELEMİZ TÜRKİYE OLSUN, BİRLEŞELİM?
05-06-2018 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

MÜSİAD Sivas şubesi geleneksel iftar programında iş adamlarıyla bir araya geldi.

Sivas Büyük Otelde düzenlenen iftar programına Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Valisi Davut Gül´ün eşi Gülden Gül, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, MÜSİAD Sivas Şubesi Başkanı Mustafa Coşkun, AK Parti Sivas Milletvekili Adayı Semiha Ekinci, MÜSİAD Sivas yönetimi ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Ney dinletisi ile başlayan programda ezanın okunmasıyla birlikte dua edilerek hep birlikte oruçlar açıldı.

?BİZLER, PAYLAŞMANIN

BEREKETİNE İNANIYORUZ.?

İftar programında konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Ramazan´ın öneminden bahsederek; ?Öncesi rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan Ayı´na bizi kavuşturduğu için Cenab-ı Hakk´a şükrediyor, iftar soframızı siz kıymetli misafirlerimizle paylaşmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bizler, MÜSİAD´ımızın dostlarıyla bir araya gelmeyi, her zaman çok kıymetli görüyoruz. Ramazan Ayı da bunun için güzel bir vesile oluyor ve hem yurt içinde hem yurt dışında üyelerimizle, gönüldaşlarımızla buluşup, Ramazan´ın huzurunu birlikte yaşıyoruz. Bizler, paylaşmanın bereketine inanıyoruz. Yalnızca Ramazan´da ya da belirli günlerde değil, her fırsatta birbirimize destek olmayı kendimize ödev biliyoruz. Kişisel çabalarımızın dışında da bu geleneklerimizi yaygınlaştırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Ramazan Ayı, Cenab-ı Allah´ın bizlere kalplerimizi, vicdanlarımızı temize çekmek ve nefsimizi terbiye etmek için sunduğu bir fırsattır? dedi.

?BİZ GÜÇLÜ TÜRKİYE´YE

İNANIYORUZ?

Türkiye´de 86, yurt dışında 74 ülkede iş dünyasına ve Türkiye´ye katkı sunduklarını, güçlenerek büyümeye devam ettiklerini söyleyen Kaan; ?Ülkemizin barındırdığı güçlü potansiyeli, sahip olduğu değerleri dünyaya anlatmaya kararlıyız. İş dünyasına adım atacak gelecek nesillere bırakacağımız miras, ticaret diplomasisiyle kurduğumuz sağlam ve kalıcı ilişkiler olacak. Bizler, ülkemize değer katabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çünkü biz Güçlü Türkiye´ye inanıyoruz ve bu hedefimize ulaşmak için iş insanları olarak taşıdığımız sorumluluğun da farkındayız. Bu misyonu başarıyla sürdürmemizin anahtarı elbette MÜSİAD´a duyulan güven ve tüm dünyada sahip olduğumuz dostlarımızın kıymetli desteğidir. Bizler, kurulduğumuz günden bu yana, yalnızca ?helal kazancın? peşine düştük. Paylaştığımız her lokmanın helal olması, bizim için her şeyin üstündedir. Helal lokmayı, helal kazancı savunurken de, bunu hayatımızın her alanına yaymak için çabalıyoruz. Bu amaçla MÜSİAD olarak faizsiz ortak iş modelleri geliştiriyoruz? dedi.

?HEP BİRLİKTE

BÜYÜMEYE İNANIYORUZ?

Gayrimenkul yatırım ortaklığı ile gayrimenkul yatırımlarından elde edilen geliri, yatırımcılarla paylaşmayı sağlayan bir modeli hayata geçirdiklerini anlatan Kaan, şunları kaydetti; ?Aynı zamanda, hayata geçirmek üzere önemli bir merhale kat ettiğimiz girişim sermayesi fonu ile büyüme potansiyeli olan girişimleri veya işletmeleri, ortaklık yoluyla finanse eden bir model ortaya koyuyoruz. Tarımsal yatırım fonu ile yeni bir tarım iş modeli oluşturuyoruz. Ayrıca küçük sanayi siteleri ve OSB arasında sıkışmış işletmeleri, bir alternatifle buluşturmayı amaçladığımız, yoğun ve titiz çalışma neticesinde ortaya koyduğumuz orta ölçekli sanayi bölgeleri projesini çok yakında hayata geçiriyoruz. Bu proje 81 ilde birer orta ölçekli sanayi bölgesi tesis edilmesini ifade ediyor. Biz, çalışmanın gücüne ve hep birlikte büyümeye inanıyoruz. Sermayenin çoğalması ancak gelirlerin birikmesiyle mümkündür.?

?ERKEN SEÇİM

DOĞRU BİR KARAR?

Kaan, Türkiye´nin yeni bir seçim sürecine girdiğine de değinerek, ?Erken seçimin, iş dünyamız ve ülkemiz için son derece doğru bir karar olduğu kanaatindeyiz. Çünkü iş dünyası istikrar, huzur ve güven ortamına ihtiyaç duyar ancak bu koşullarda önünü görebilir ve yatırımlarını sağlıklı bir şekilde yönlendirebilir. İstikrar da ancak ve ancak güçlü bir siyasi irade, güçlü bir iktidarla mümkün kılınabilmektedir? şeklinde konuştu.

?DÜŞMANA KARŞI TEK

YÜREK DÜŞMAN OLMAYA HAZIRIZ?

Erken seçim sonuçlarının ülke için hayırlı olmasını dileyen Kaan, şöyle devam etti; ?Bu zorlu seçim yarışında meselemiz Türkiye olsun, birleşelim. Meselemiz Türkiye ise aramızdaki bazı farklılıkların önemi yavaş yavaş kaybolur. Meselemiz Türkiye ise kimin ne kadar önce yedi tepeli şehre geldiği önemini kaybeder. Meselemiz Türkiye ise hangi pencereden bakarsak bakalım gördüğümüz şey aynı olur. Meselemiz Türkiye ise İstanbullu ve taşralı ayrımı ortadan kalkar. Diyoruz ki meselemiz Türkiye ise istihdamından eğitimine, üretiminden bölüşümüne, lobiciliğinden tanıtımına kadar varız ve dost ile dost, düşmanına karşı tek yürek düşman olmaya hazırız. Meselemiz Türkiye ise öğünlerimizde Arakan´a, Afrin´e, Afrika´ya Filistin´e de yer açmaya hazırız. Meselemiz Türkiye ise Türkiye´nin hamiliğine inanan güvenen tüm mazlum coğrafyalara gücümüz yettiğince uzanmaya hazırız. Meselemiz Türkiye ise bir olmaya, birlik olmaya hazırız.?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!