USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mikro Milliyetçilikten Çıkılması Lazım--Video

Mikro Milliyetçilikten Çıkılması Lazım--Video

Mikro Milliyetçilikten Çıkılması Lazım--Video
17-09-2018 07:00
Google News


FATİH TABUR

Sivas´ta sivil toplum kuruluşlarının (STK) etkin olarak faaliyet gösteremediğini söyleyen Kangal ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kangal-Der) Başkanı Mustafa Buğra, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

STK temsilcilerinin bulunduğu koltuğu basamak olarak kullanmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Buğra, makro milliyetçilikten uzak durularak Sivas ortak paydasında birleşilmesi gerektiğini vurguladı.

?SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ ZAYIF?

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Buğra, ?Sivil toplum örgütü adı altında Sivas´ta çok fazla birliktelik sağlanamıyor. Bir konsensüs içerisinde Sivas adına yaptırımları olan bir oluşum içerisinde maalesef değiliz. Sivas´ta sivil toplum örgütleri zayıf. Bireysel olarak her dernek bir başka bir derneği, bir sendika başka bir sendikayı yenme peşinde. Galip gelme peşinde. Bunun yerine hep birlikte Sivas´a ne katma değer sağlarız konusunu düşünmeliyiz. Bu konuda çok fakiriz maalesef? dedi.

Sivas´ta faaliyet gösteren sendikaların, vakıfların, odaların ve derneklerin bir araya gelerek kısa, orta ve uzun vadede neler yapılabileceği hususunda fikir teatisinde bulunması gerektiğinin altını çizen Buğra, güç birliği çağrısında bulundu.

?ÖNCE SİVAS´I BÜYÜTMELİYİZ?

Kangal-Der Başkanı Buğra, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Sivas´ta hemşehri dernekleri böl-parçala-git, ilçeleri büyüt mantığıyla çalışıyor.  Burada yaşayacağım, çocuğum burada okuyacak ama Sivas´tan parçalayıp götürüp Kangal´ı büyüteceğim. Böyle bir mantık yok. Büyüyen Sivas´ın büyüyen ilçeleri olması lazım. Önce Sivas´ı büyütmeliyiz. Ben Sivas´ta yaşıyorsam ilk derdim Sivas´ı büyütmek olmalı, buna ek olarak da kendi ilçeme katma değer sağlamak olmalı.?

?STK´LAR HİZMET ARACI OLMALI?

STK temsilcilerinin oturduğu koltuğun hakkını vermesi gerektiğini dile getiren Başkan Buğra, ?STK´lar; bürokratların ya da siyasilerin kapısını açma aracı olmamalı, hizmet aracı olmalı. Oturduğumuz  koltukta hangi bürokratın kapısını aralar, ne katma değer sağlardan ziyade bu şehre ne girdi sağlarız konusunu düşünmemiz lazım. Bunu düşünmediğimiz zaman özellikle bu koltuklarda oturanların ?Sivas küçülüyor, Sivas yok oluyor´ diye tartışmaya çok fazla hakkı yoktur. Sivas sermayesinin büyük bir gücüne sahibiz ama hiçbir zaman için hiç kimse ?Kangallılar mikro milliyetçilik yapıyor´ dememiştir, diyemez. Mikro milliyetçilik yapmadık. Sivil toplum örgütlerinin mikro milliyetçilikten çıkması lazım. Bizim derdimiz önce Sivas. Düşünün ki bir ilçe var; mikro milliyetçilik yapıyor. Aynı şeyi biz de yapmaya çalışıyoruz, üçüncüsü de çıktı. Böyle olursa Sivas´ta yaşamamıza rağmen Sivaslılığın dışında 16 ilçenin paylaşımını yapmış oluruz. Bugünkü Suriye oluruz yani. Herkes bir taraftan çekip kopardığında ortada kalan parça da içinde yaşayanlara yetmeyecektir. İçinde yaşayanlar kim? Biz koparanlar. Bu nedenle mikro milliyetçilikten uzak durmalıyız? açıklamasında bulundu.

?YARDIM EDEN EL OLMAYI SEVİYORUZ?

Kangal-Der olarak yaptıkları çalışmalara ilişkin de bilgi veren Başkan Buğra, ?Son 1 yıl içerisinde 2 tane büyük proje yaptık. Bir tanesi şimdiki yapılan köpek çiftliği. Bu çiftliğin proje sahibiyiz. Kaymakamlık ise ortağımız. İkincisi de Kangal´ın 112 köyünün içme sularının klorlanması hususunda hizmet ettik. Ramazan ayında Kangal´da 22 bin lira civarında para ve 500´e yakın da paket dağıttık. Bu hafta da dernekteki yetkili arkadaşlarımız her yıl mutat olarak yaptığımız okul öncesi kırtasiye ve giyim ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kangal´a gidecekler. Belki çok fazla değil ama çocuklarımızı giydiriyorlar, eksiklerini alıyorlar. Biz uzanan el olmayı, yardım eden el olmayı seviyoruz ama bu el olmamıza katkı sağlayan iş adamlarımıza da minnet, şükran borçluyuz? diyerek konuşmasını tamamladı.

/resimler/2018-9/16/1957035763867.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!