USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MİLLETİN VEKİLİ HESAP VERDİ

MİLLETİN VEKİLİ HESAP VERDİ

MİLLETİN VEKİLİ HESAP VERDİ
25-09-2017 05:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, 2 yıllık çalışmalarını anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, ?Milletin vekili Millete Hesap Veriyor? programı adı altında ilimizdeki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltı programında uzun bir sunum yapan Akyıldız, 25. ve 26. dönem Milletvekilliği dönemlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM) yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Akyıldız, iki dönemde toplamda TBMM´ye 6 kanun teklifi, 24 soru önergesi, 1 araştırma önergesi, 1 araştırma komisyon önergesi ve 13 kez de bilgi edinme talebinde bulunduğunu söyledi. Akyıldız ayrıca 2 yıllık Milletvekilliği sürecinde 58 kez Meclis Genel Kurul konuşması yaptığını kaydetti.

1 Kasım genel seçimlerinde Sivas halkının oylarıyla Sivas´ı temsil etmek için Milletvekili seçildiğini ifade eden Akyıldız, ?2 yılı aşkın bir süredir onurla ve gururla Sivas halkını temsil etmeye gayret ediyorum. Sivas kardeşliğin, dostluğun, birlik ve beraberliğin başkentidir. Bu cümlemi Meclis kürsüsünde de her toplantıda da söylüyorum. Bu programı uzun zamandır planlıyorduk ama birkaç kez niyetlenmiş olmamıza rağmen Türkiye´nin yoğun gündemi nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştık. Sivas´ta 2 yıldır Milletvekilliği yapıyorum. Sivas´ı temsil eden bir Milletvekili kardeşiniz olarak parlamentoda neler yaptığımızı sizlerle paylaşmak, öneri ve eleştirilerinizi dinlemek için bir araya geldik. Bana göre seçilen Milletvekillerinin seçmenlerine hesap vermeleri zorunludur. Milletin vekili millete hesap vermelidir? dedi.

2. ÜNİVERSİTE KOMİSYONDAN ÇIKMADI

Milletvekili olduktan sonra Meclis´e ilk verdiği kanun teklifinin Sivas´a 2. Devlet üniversitesinin kurulması olduğunu belirten Akyıldız, ?Konu Milli Eğitim Komisyonunda görüşmeye alındı. Bende bu durumdan çok mutlu olmuştum. AK Parti´nin de bu konuda bir teklifi vardı. Komisyondaki görüşmelere ben de katıldım. Ancak ne yazık ki bu kanun teklifi komisyonda görüşülemedi. Bu süreçte 8 tane üniversitenin kurulmasına izin verildi. Ama Sivas bu listeye dahil edilemedi. Ama hala yasama dönemi bitmediği için bu şansımız devam ediyor. Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´a da bu konuyu tekrar bir hatırlatmış olalım. Bu kanun teklifi meclise gelsin. Ben CHP Milletvekili olarak AK Parti´nin teklifine de destek vereceğimi açıklıyorum. Önemli olan verilen teklif değil, Sivas´a ikinci üniversitenin kurulmasıdır? ifadelerini kullandı.

HASTANELERİN

DURUMU İÇLER ACISI

İlimizdeki hastanelerde çok ciddi sıkıntılar olduğunu belirten Akyıldız, ?Numune Hastanesi´nin durumu içler açısı. Yine Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi´nde de durum aynı. Bugün Üniversite hastanesinin borcu 90 Milyon civarında. Bu borçlardan dolayı artık ilaç ve medikal firmalar hastaneye malzeme vermez duruma gelmiş? diye konuştu.

Akyıldız, şunları kaydetti:

?Buradaki öğretim görevlileri nasıl torpil bulsam da buradan gitsem diye düşünüyor. Durum böyle olunca da benim Sivaslı hemşerim tedavi olmak için çevre illerdeki hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Hastanelerin birleştirilme sürecine o dönemde karşı olduğumuzu söylemiştik. Yeni Hastane açılmasının mutluluğunu tabi ki yaşıyoruz. Buna karşı çıkan yok. Ama birilerini kapatıp, binin üzerinde olan yatak kapasitesi olan Sivas´a 800´lere düşürmek Sivas´a hizmet değildir. Bu konuyu da Meclis´te gündeme tanışmıştım ama maalesef çözemedik.?

DEMİR ÇELİK SORUNU

ÇÖZÜLMEK İSTENMEDİ

Demir Çelik Fabrikasında yaşanan sorunlarla ilgili detaylı çalışmalar yapıldığını belirten CHP Milletvekili Akyıldız, konunun Meclis´e taşındığını ancak AK Partili Milletvekillerinin sorunu çözmek istemediğini iddia etti.

Akyıldız, ?Demir Çelik Fabrikası´nda yaşanan sorunları da TBMM´ye taşıdık. Bununla ilgili Genel Başkanımızın talimatlarıyla bir komisyon kurarak, araştırma yaptık. Hemen akabinde Mecliste konuyu Türkiye gündemine taşıyarak, çözüm yollarını da gösterdik. Adana veya Mersin ilinde de benzer bir durum yaşandı. Devlet burada amme alacakları kanununun ilgili maddesi gereğince fabrikayı devlet eline almış, alacaklarını tahsil ettikten sonra da daha güzel bir ihaleyle özelleştirme yapmıştır. Biz bu örneğin Sivas´ta da yapılmasını talep etmiştik. Biz bu konuyla ilgili Meclise bir araştırma komisyonu kurulması teklifinde bulunduk. Ancak bu önergemiz de AK Parti Milletvekillerinin Hayır oyu ile reddedildi. Demir Çelik Fabrikası´nın şuanda devlete 700 Milyon TL kadar borcu var. Bu konu Sivas´ın kanayan yarasıdır. Bu sorunu eğer AK Parti hükümeti çözmek isterse, biz CHP olarak her zaman destek vereceğimizi söylüyoruz? dedi.

KIZILIRMAK DELTASI

KATLEDİLMESİN

Ankara ? Sivas Hızlı tren hattıyla ilgili konuşan Akyıldız, ?Diğer bir konu ise uzun bir süredir Sivas kamuoyunun gündeminde olan Hızlı Tren sorunuydu. Ama bu sorun Kara Tren gecikir, belki hiç gelmez türküsünü söyletip, duruyorlar? diye konuştu.

Konuyu iki kez gündeme taşıdığını belirten Akyıldız, ?Cevap alamayınca bilgi edinme yasası kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı´ndan bilgi istedim. Birçok ilde hala kamulaştırma yapılmayan yerler var. Hala ihaleye çıkılmayan yerler var diye cevap geldi. Bu gelişmelerle ben hızlı trenin 2019´da da geleceğine ihtimal vermiyorum. İnşallah gelir de bizde çıkıp özür dileriz. Hızlı tren garının yeri hala netleşmedi. Ben bir Ziraat Mühendisi olarak Kızılırmak deltasının katledilmesine karşıyım. Kızılırmak´ın yanından getirilerek, Üniversite içerisine kurulacak olan gar binasının hem Kızılırmak deltasını hem de Üniversite kampüsünü katletmesini kabul edemem. Buralarda yapılacak olan viyadükler Sivas´ı 3´e bölecek. Peki, mevcut yerinin ne sıkıntısı var. Cevap yok. Neden değiştirdiniz? Ona da cevap yok. Ben yaptım oldu mantığı biç bir zaman için hayır getirmemiştir. Bu doğru bir mantık değildir? ifadelerini kullandı.

AĞLAMAYA

HAKKINIZ YOK

Sivas´ın tarımla ilgili çok ciddi sıkıntıları olduğunu belirten Akyıldız, şöyle devam etti:

?Bunları ben defalarca meclise taşıdım. Son olarak da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 1 Aralık´ta ilimizde gelerek, küçükbaş hayvancılıktaki sıkıntıları ve sorunları masaya yatırdık. Bu konuda Sivas´ta bu konuyla ilgili bazı Sivil Toplum Örgütlerine sitemim var. STK´lardaki kardeşlerimiz ya korktuklarından, ya çekindiklerinden, Sivas ile ilgili sorun ve sıkıntıların gündeme gelmesini istemiyorlar. Önemli olan o görevi onurlu bir şekilde yapmaktır. Biz burada hayvancılıktaki sıkıntıları konuşuyoruz ama tarım sektöründeki birçok STK´daki arkadaşımız Ankara´da Sivas Günleri´nde AK Partili Bakan ve Milletvekilleriyle poz vermeye çalışıyorlar. Sonra da ağlıyoruz. Ağlamaya hakkınız yok.?

10 KEZ KURDELE KESMEDEN

AÇILIŞ YAPILMIYOR

Sivas´ta Et ve Süt Kurumu kombinası yapıldığını, iki kez kurdele keserek, açılışının yapıldığını ama hala çalıştırılamadığını söyleyen Akyıldız, ?Meclis´te de sordum. Sayın Bakan Sivas´taki Et ve Süt Kurumu´nu ne zaman açmayı düşünüyorsunuz. Siz alışkanlık haline getirdiniz. En az 10 kere kurdele kesmeden bir yeri açmıyorsunuz biliyorum ama üçüncüyü birlikte keselim de şurayı bir an önce açalım dedim. Ama hala herhangi bir gelişme olmadı? diye konuştu.

DAP PROJESİ İÇİN

TEŞEKKÜR ETTİK

Akyıldız, Sivas´ın DAP Projesinden çıkarılması ve sonrasında tekrar projeye dahil edilmesiyle ilgili ise şunları kaydetti:

?2011 yılında Sivas DAP projesinden çıkarılmıştı. Daha önce CHP´nin hükümet ortağı olduğu dönemde Sivas DAP projesine dahil edilmişti. Sivas´ın DAP´tan çıkarılmış olmasının nedenini Meclis´te de sordum. O dönemde Sivas´ın haricinde birkaç il daha çıkarılmış ama hepsi başka bir projeyle desteklenmiş. Ama Sivas her zaman olduğu gibi hiçbir şeyden yararlanamamış. Bunu da Meclis´te gündeme getirdim. Aradan fazla bir zaman geçmeden Sivas tekrar DAP´a dahil edildi. O dönemde ben yazılı ve görsel medyada teşekkür metni yayınladım. Tekrar Meclis´e gittiğimde de Sayın Bakan´a Sivas halkı adına teşekkür ettim.?

KESİCİ VE ŞENER İLE

GURUR DUYARIZ

Sunumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Milletvekili Akyıldız, 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için İlhan Kesici ve Abdüllatif Şener´in isimlerinin geçmesiyle ilgili, ?Gerek İlhan Kesici olsun, gerekse Abdüllatif Şener hemşerimiz olarak Sivas´a ve ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuşlardır. Her ikisinin de aday olması bizi bir Sivaslı olarak bizlere gurur verir? ifadelerini kullandı.

TARSİM ÇİFTÇİLERİ

MAĞDUR ETTİ

CHP Milletvekili Akyıldız´ın ardından söz alarak bazı konulara değinen CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu ise özellikle Kangal ilçesindeki çiftçilerin TARSİM konusunda mağduriyetler yaşadıklarını ifade etti.

Karasu, ?TARSİM diye bir uygulama var. Tarımda kuraklık olduğunda sigortalı olan çiftçilerin ücretini TARSİM ödüyor. Kangal bu sene İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü´nün yaptığı araştırmalarda yüzde 50 oranında kuraklık meydana gelmiştir. Ciddi bir verim kaybı yaşanmıştır. Tarımla uğraşan bir arkadaşınız olarak söylüyorum. 600 dönüm alandan 42 ton buğday çıkmıştır. Ama ne acı ki Kangal´da TARSİM´e göre kuraklık olduğu gözükmemektedir. Kangallı çiftçilerimiz bu konuda çok büyük bir mağduriyet yaşadılar. Bu mağduriyetinin giderilmesi gerekir.? dedi.

CHP´Yİ FETÖ İLE

İLİŞKİLENDİREMEZLER

Son dönemlerde CHP´nin FETÖ ile ilişkilendirilmesiyle ilgili konuşan Karasu, şunları kaydetti:

?Cumhuriyet Halk Partisi´nin FETÖ ile ilişkilendirilmesi son derece yanlış bir tutumdur. CHP bu ülkeyi kuran partidir. CHP öyle İçişleri Bakanlığı´na dilekçe verilerek, kurulmuş bir parti değildir. CHP savaş meydanlarında kurulmuştur. Kuvayı Milliye´yi gerçekleştirmiştir. Lozan´ı yapmıştır. Bu ülkenin büyük devrimlerinin hepsinde imzası vardır. Bu ülkeye demokrasiyi CHP getirmiştir. 12 Eylül´de darbeyi yapanlar, solu tankların altında ezmeye çalışanlar, bugün ne yazık ki 15 Temmuz darbe girişiminin de baş mimarlarıdır. Kimse şunu unutmasın. 40 yıllık bir yapı devletin içerisinde kademe kademe örgütlenmiştir. 2002´den itibaren ise devlet cemaatlere teslim edilmiştir. Bugün FETÖ ile mücadele edildiği gösterilmektedir. Fakat FETÖ temizlenirken, başka cemaatlerin önü açılmaktadır. Birileri FETÖ´cü arıyorsa, 2012´de Türkçe Olimpiyatlarında konuşanlara baksınlar. CHP´yi bu işin içerisine sokamazlar.?

/resimler/2017-9/24/1744420477709.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!