USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MTTB Sivas Şubesi Açıldı SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR

MTTB Sivas Şubesi Açıldı SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR

MTTB Sivas Şubesi Açıldı SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR
05-05-2017 06:00
Google News


AHMET TIRPAN

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Sivas Şubesi açıldı. Dün Öğretmenevinde düzenlenen açılış programına Vali Davut Gül, Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur´an -ı Kerim tilavetiyle açılışı yapılan programda ilk olarak Milli Türk Talebe Birliği tarafından geçmişten bugüne kadar yapılan çalışmalarının yer altığı tanıtım filmi izlettirildi.

?YÜK OLMAK İÇİN DEĞİL YÜK ALMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ?

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Davut Gül, gençlerin Milli Türk Talebe Birliği altında toplanarak, gençlik ruhunu en iyi şekilde yaşatabilmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

 ?Kurumlara yük olmak için değil, yük almak için gelmeliyiz? diyerek gençlerin çok çalışması gerektiğine dikkat çeken Vali Gül, "MTTB marka değeri yüksek bir kurumdur. Buna hizmet edenlerin bunun içeriğini doldurulması gerekiyor. Bizlerin bir araya gelme konusunda ya da bir etkinlik düzenleme noktasında ciddi eksikliklerimiz var. 1970´li, 1980´li yıllarda insanların onca eksikliklerine rağmen heyecanla ve gayretle çalışmaları bizler için hedef olmalıdır. Bizler bu kurumlara yük olmak için değil, yük almak için gelmeliyiz. Gençlerimizin MTT Sivas Şubesi çatısı altında toplanmaları bizleri ziyadesiyle memnun etti? diye konuştu.

?GENÇLER DONANIMLI OLMALIDIR?

AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, MTTB üyesi gençlerin önce kendisini, ailesini, toplumu ve Dünya´yı değiştirecek sosyal ve kültürel donanımlara sahip olması gerektiğini söyledi.

Türkiye´de MTTB tarafından önemli çalışmalar yapıldığını ve bu tür önemli toplantılarla birlik, beraberlik ve dayanışmanın yaygınlaştığını belirten Deligöz; ?Bu dava çok kutlu bir dava. Siz yılmadan bıkmadan kararlı bir şekilde önünüze bakacaksınız, kendinizi en iyi şekilde yetiştireceksiniz. Bu ülkeyi biz sokakta bulmadık ve kimseye teslim etmeyeceğiz? ifadelerine yer verdi.

?BÜYÜK PROJELER ÜRETEN YÖNETİCİLER MTTB YETİŞMİŞTİR?

Büyük projelere imza atan ve önemli reformlar yapan yöneticilerin MTTB´de yetiştiğini ifade eden Belediye Başkanı Sami Aydın da konuşmasında geçmiş yıllarda yaşanan sorunlara dikkat çekti. 

Geçmiş dönemlerde evinde Kur´an-ı Kerim bulunduranları dahi suçlu olarak görüldüğünü öne süren Başkan Aydın; ?Son zamanlarda çok bilinen bir teşkilat değilken, özellikle son 16 yıllık süreçte bu ülkenin adeta kaderi olan ve neredeyse gelişmesi mümkün gözükmeyen imkânsız gibi algılanan birçok reformları, bir çok projeleri bu ülkeye kazandıran kadronun asıl yetiştiği mektep, yetiştiği okul MTTB´dir. Türkiye çok büyük badireler atlattı. Bir Müslüman ülkede elinizde Kur´an-ı Kerimi bulundurmanın suç olduğunu bu gün anlayamıyoruz ama geçmişe baktığımızda bunların yaşandığını duyuyoruz. İbadet etmenin suç olduğunu, üç beş insanın bir araya gelip sohbet etmesinin suç olduğunu anlamakta zorlandık ama bunların hepsini bu ülke ve bu millet yaşadı? dedi.

?İNSAN HAKLARI ADI ALTINDA SÖMÜRGECİLİK YAPILIYOR?

Günümüzde Batı ülkelerinin demokrasi ve insan hakları adı altında sömürgecilik yapmaya devam ettiklerini kaydeden Aydın; ?Suriye´de küçücük çocuklar katlediliyor. Bu insan haklarına düşkün olanların sesi çıkmıyor. Çıkarları olmayan hiçbir yer onları ilgilendirmiyor ama gerçek Müslümanlar için böyle değil. Bugün şuurlu gençliğe ihtiyacımız her şeyden fazla. Bunun için MTTB´nin misyonu ve yapacakları sadece ülkemizin geleceği için değil Dünya´da yaşayan bütün insanlık için önemlidir? ifadelerine yer verdi.

            ?GELECEĞE YÖN VERECEK GENÇLERİN YETİŞMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ?

MTTB Sivas Şube Başkanı Ahmet Deligöz ise programda yapmış olduğu etkili konuşma ile adeta gecenin parlayan yıldızı oldu.  Deligöz, ömrünü millete hizmet için adamış olan cennet- mekan Erbakan Hoca´nın meşhur sözüne de atıfta bulunarak ?Bir milletin asıl gücü topu tüfeği tankı değil, İnançlı ve imanlı gençliğidir. Bizler inşallah bir çiçekle başlayan baharın müjdecisi olacağız? dedi.

 MTTB´nin köklerinin Osmanlı Devletine dayandığını ve 1916 yılında kurulan birliğin nesilden nesile devam ettirileceğini ifade eden Şube Başkanı Deligöz, ?Birliğimiz Türkiye´nin yegâne talebe teşkilatıdır. Milli mücadele yıllarının ruh ve heyecanı ile kurulmuş olan MTTB o günden bu güne kadar, Milli ruh ve heyecanı yaşatmak gayreti içerisindedir. Milletin geleceğine yön verecek yüksek tahsil gençliğini, üniversite dışında milli birliği sağlayacak direniş gücüne ulaştırması için onlar Kültür ve Şuur verecek tek teşkilat bütün tarihi boyunca MTTB olmuştur. Bundan böyle de MTTB asli vazifesine azim ile devam edecektir? dedi.

?MİLLİ DEĞERLERİNE BAĞLI BİR GENÇLİK YETİŞECEK?

Milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetişmesi için kurulan MTTB´nin Sivas´ta Şubesini açmaktan gurur duyduklarını kaydeden Deligöz; ?Kurulduğu günden bu yana milletin menfaatlerini gözeten MTTB, gençlerin sadece derslerinden aldığı notlar ve okulda öğrendikleriyle yetinememesi gerektiğinin savunucusu olmuştur. Gençlik çok büyük bir güç ve potansiyeldir. Bu nedenle Talebe Birliğimizin en temel amacı bilginin yanında moral ve maneviyat bakımından kendini geliştirmeye istekli, çevresinde ve Dünya´da yaşanan hadiseleri irdeleyebilen, yorumlayabilen ve en önemlisi çözümleyebilen idealist, milli ve manevi değerline bağlı gençler yetişmesine öncü olmaktır? şeklinde konuştu.

?SÖYELEYECEK SÖZÜMÜZ VAR?

Konuşmasında Milletvekili seçilme yaşına da dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkür eden ve ülke geleceğinin inşasında görev almak için hazır olduklarını belirten Deligöz; ?Gençler tecrübesiz, gençlere siyaset emanet edilmez, gençlere idarecilik verilmez denildiği zaman hayır diyerek biz ülkemizin gençlerine sonuna kadar güveniyor, sonuna kadar inanıyoruz diyen sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı bugün ki yalnızlığına bırakmayacak ?Kim var?´ denildiği zaman sağına ve soluna bakmadan ben varım diyecek kadrolar yetiştirmeye geldik. ?Gençler bizim geleceğimizdir´ diyerek bizlerin hayallerini, hedeflerini öteleyen sisteme hayır. Ülkemizin bugünleri olarak kendi geleceğimizi inşa etmek adına harekete geçtik, söyleyecek sözümüz var dedik ve yola koyulduk? ifadelerine yer verdi.

?ZULME KARŞI DURUŞUMUZU BOZMADIK, BOZMAYACAĞIZ?

Kurulduğu günden itibaren zulme ve zalime karşı vakarlı bir duruş gösterdiklerini ve bugünden sonra da bu duruşu bozmayacaklarını sözlerine ekleyen Deligöz; ?Zalimin adı değişti sistem oldu, Siyonizm oldu, komünizm, cunta, postal, tank, tüfek hatta paralel ihanet çetesi oldu. Cihadın adı Filistin oldu, Bosna oldu, Kıbrıs oldu, Çeçenistan, Doğu Türkistan, Lübnan, Suriye, Mısır son olarak 15 Temmuz oldu. MTTB gençliği elinin uzandığı, dilinin döndüğü kadar zalimin karşısında durup zulmü haykırdı? dedi. Deligöz, konuşmasının finalini ise ?Ne Zemin Ne de Bir Teras Katıyız, Biz Vatan Köşkünde Çökmez Çatıyız.? Sözleriyle yaptı.

Vali Gül´den Deligöz´e övgü

Programa katılarak bir de konuşma yapan Erzurum Milletevekili Orhan Deligöz´ün oğlu olan MTTB Sivas Şube başkanı Ahmet Deligöz´ün yapmış olduğu konuşma katılımcılar tarafından büyük takdir toplarken, Vali Gül´de ?Erzurum halkı tarafından yakından tanınan ve sevilen Orhan Deligöz,  baba olarak böyle bir evlat yetiştirdiği için; Ahmet Deligöz´ün ise böyle bir babaya sahip olduğu için şanslı bir evlat? şeklindeki takdir ifadeleri, katılımcılar tarafından da bir hakkın teslimi olarak değerlendirildi.

Oldukça nezih bir ortamda yapılan program yapılan konuşmaların ardından ?Eskimez MTTB´liler´ adlı slayt gösterimiyle sona erdi.

/resimler/2017-5/4/1647374624230.jpg

/resimler/2017-5/4/1647596956938.jpg

/resimler/2017-5/4/1648293354044.jpg

/resimler/2017-5/4/1648560919289.jpg

/resimler/2017-5/4/1649281007588.jpg

/resimler/2017-5/4/1649575384479.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!