USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Müjdeli Haber Bekliyoruz

Müjdeli Haber Bekliyoruz

Müjdeli Haber Bekliyoruz
01-10-2020 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Memur- Sen Konfederasyonu´na bağlı BEM-BİR-SEN Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu; her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan ?İtfaiye Haftası´ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İtfaiyecilerin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Başkan Pakoğlu, ?Her türlü felaket ve acil durumlarda büyük bir özveri ve gayretle kendi hayatlarını tehlikeye atarak, zor şartlarda mesai kavramı gözetmeksizin çalışan itfaiye personeli başta olmak üzere; görevlerini yürüten, bu zorlu mücadelelerinde büyük bir özveri örneği göstererek cesaret ve onuruyla görevlerini yerine getiren itfaiye teşkilatımızın haftalarını kutluyorum. Yangın ve kurtarma çalışmalarında gece-gündüz, bayram-tatil demeden, fedakâr bir şekilde görev yapan  İtfaiye çalışanlarına, göstermiş oldukları olağanüstü gayret nedeniyle teşekkür ediyorum. Tüm itfaiyecilerin haftasını en içten dileklerimle kutluyorum. ´Bir can olsun kurtarabilir miyiz´ inancıyla, yangın ve doğal afetle mücadelede hayatını kaybeden şehit itfaiyecilerimize Allah´tan rahmet, ülkemizin her köşesinde, her zaman görevinin başında olan tüm itfaiyecilerimize de yangınsız ve kazasız günler temennisiyle sağlık, sıhhat, mutluluk ve başarılar diliyorum? dedi.

?CANLILARA SİPER OLUYORLAR?

?Dün olduğu gibi bugün ve yarın da ilkeli ve onurlu bir şekilde temsil etmeye çalıştığımız itfaiye memurlarımızın hak ve taleplerinin bundan sonra da mutlak takipçisi olacağımız bilinmelidir? diyen Pakoğlu, ?24 saat halkın emrinde olan itfaiye çalışanlarımız büyük ve önemli bir görevi yerine getirmektedir. İtfaiye çalışanlarımız, insanımız ve tüm canlıları, başta yangın felaketi olmak üzere, deprem, sel gibi birçok doğal afete karşı koruyup onlara siper olmaktadır.7/24 sürekli görev başında olan itfaiye personelinin sorunlarının başında halen can güvenliklerinin sağlanamamış olması geliyor.                                                          Büyükşehir belediyeleri ve bir kısım il belediyelerinde kısmen de olsa dünya standartlarında donanım ve yangın elbiseleri bulunuyor. Ama Türkiye´nin pek çok belediyesinde, itfaiye personeli yangınlara halen günlük giyilen gömleklerle müdahale etmek zorunda kalıyorlar. İtfaiye teşkilatlarının pek çoğunun teknolojik alt yapısının yeterli olmayışı, yeterli yangın söndürme araç-gereci bulunmaması, kimi belediyelerde ise itfaiye personelinin taşeron firmalar aracılığı ile işe yerleştirilen eğitimsiz elemanlardan oluşması zaman zaman faciaların yaşanmasına neden oluyor. Eğitimsiz ve donanımsız bu itfaiye personeli hem kurtarma yaptığı kişilerin hem arkadaşlarının hem de kendinin zarar görmesine neden olabiliyor. İtfaiye personelinin bir diğer önemli sorunu ise, bu grup çalışanlar arasında bir statü birlikteliği olmamasıdır? açıklamasında bulundu.

?İTFAİYECİLER BAŞKA İŞLERLE GÖREVLENDİRİLMEMELİ?

İtfaiyeciliğin meslek olarak görülmediğini kaydeden Pakoğlu, ?Meslek liselerinde itfaiyecilik bölümü bulunmasına, yüksekokullarından mezunlar verilmesine rağmen, itfaiyecilik halen kendi mesleki sınıfına kavuşmuş değil. Yani itfaiyecilik meslekten sayılmamaktadır. İtfaiye teşkilatı mensuplarının da tıpkı bir silahlı kuvvetler mensubu, polis teşkilatı mensubu gibi mesleki bir sınıfa kavuşturulmasını bekliyoruz. Bütün girişimlerimize, ilgili tüm kurum ve kuruluşları bilgilendirmemize rağmen itfaiye personeline dönük yıpranma payı uygulamasında yaşanan sıkıntılar devam etmektedir.                                       İlgili kanunda böyle bir hüküm olmamasına rağmen, çıkartılan keyfi bir genelge ile itfaiyeci arkadaşlarımıza sadece yangına müdahale ettikleri saatlerde yıpranma payı uygulanmaktadır. Oysa yapılan iş bir bütündür. Yangın çıkmasa da mesaide olan her itfaiyeci arkadaşımız teyakkuz halinde görevinin başındadır. Geçmişte yapılan eleman alımlarında gerek alım sırasında gerekse sonrasında mesleki eğitimden geçirilmeyen pek çok çalışan, itfaiyeci olarak istihdam edilmiştir. Bu arkadaşlarımız mesleklerini ne yazık ki yangına, kazaya, afete müdahale ederken öğrenmeye çalışmaktadırlar. Zaman zaman da bu durum son derece üzücü olaylarla sonuçlanmakta, bu bedel itfaiyecilerin canıyla ödenmektedir. O bakımdan itfaiye personelinin görevi sırasında sadece kendi işini yapması, başka işlerle görevlendirilmemesi gerekir. Yöneticilerin bu anlayışlarının sona ermesini bekliyoruz. İtfaiye teşkilatının en önemli sorunlarından birisi de yemek konusudur. Bu sorunun itfaiye yönetmeliği esas alınarak çözülmesi gerektiğini ilgililere müteaddit defalar ilettik. Görüşmelerimiz sonucunda meselenin çözüleceği ifade edilse de bugüne kadar askıda kaldı, çözülmedi. Bu İtfaiye Haftası bir milat olsun ve yerelde bu sorun ortadan kaldırılsın temennimizi yineliyor ve ilgililerden müjdeli bir haber bekliyoruz. BEM-BİR-SEN olarak kurulduğumuz günden bu güne kadar, itfaiye personelinin sorunlarını her platformda savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Bugün itfaiyeci arkadaşlarımızın çözülmemiş sorunlarının takipçisi de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da BEM-BİR-SEN olacaktır. İtfaiye çalışanlarımızın haftalarını yeniden kutluyorum. Ateşin yürekli kahramanlarını her zaman olduğu gibi Cenab-ı Hakk´a emanet ediyoruz? açıklamasında bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!