USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nereye Gidiyoruz?

Nereye Gidiyoruz?

Nereye Gidiyoruz?
23-01-2017 07:00
Google News


YUNUS BUDAKTAŞ

Saadet Partisi Sivas İl Başkanlığı, 6. Olağan Kongresi, Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kongreye Refah Partisi eski milletvekili ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Yakup Budak, Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok, Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, parti yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

HAKKIN HÂKİM OLMASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Kongre de konuşan Refah Partisi eski milletvekili ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Yakup Budak, iktidarın politikalarını eleştirirken, Saadet Partisi´nin senelerdir ülke adına yaptığı tespitlerin hep doğru çıktığını savundu. Budak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Allah´a hamd olsun biz Saadet Partisi olarak insanlık huzur bulsun diye, dünyada barış gerçekleşsin diye, ağlayanların gözyaşı silinsin diye, kaos ortadan kalksın diye, insanlar insanca ve Müslümanca yaşayabilecekleri bir ortama kavuşsunlar diye onlarca yıldır mücadele ediyoruz. Hamd olsun Hakkı temsil ediyoruz, Hak yolda yürümeye çalışıyoruz, Cenab-ı Mevla bu hak yoldan ayağımızı kaydırmasın. Bu zamana kadar milli görüş ne dediyse doğru çıkmıştır. 10 sene, 20 sene sonra insanlar gerçekten Erbakan Hoca doğru söylemiş, gerçekten Milli Selametçiler doğru söylemiş, gerçekten Refahçılar doğru söylemiş diye her yerde dile getirmişlerdir. Şimdi de dün olduğu gibi 30 yıl önce, 40 yıl önce, 50 yıl önce olduğu gibi bugün de Hakkı savunuyoruz, Hakkı konuşuyoruz, Hakkın hakim olması için mücadele ediyoruz. İnsanlık tarihi boyunca da bir tek Hak vardır. O da Hakkın yoludur. Bizim dışımızdaki bir takım yapılara baktığımız zaman bu memleketi yönetme iddialarına baktığımızda ne diyorlar, biz Avrupa´nın yolundayız diyorlar. Avrupa Birliği´nin üyesi olmak istiyoruz diyorlar. Amerika ile müttefikiz diyorlar. Hiçbirisi de demiyor ki biz Hakkı itham edeceğiz, Hakkın dediklerini gerçekleştireceğiz demiyor. Dolayısıyla farkımızı ortaya koymak durumundayız. Kim ne derse desin biz her zaman Hakkın yanında olmak mecburiyetindeyiz. Bir takım partileri bir takım düşünceleri görüyorsunuz. Türkiye´de batılılaşacağız diyenler var, batılılarla beraber olacağız diyenler var. Şu partiydi bu partiydi adı ne olursa olsun ben serbest piyasadan yanayım diyen bir parti de demek istiyor. Ben Allah´ın yasakladığı faizle hükmedeceğim diyor. Faizle bu ülkenin insanlarını inim inim inleteceğim diyor. Bu hayatın gerçeğidir diyenler var. Hayır bu hayatın gerçeği değil. Faizli bir ekonomik sistemi belirleyenler, insanlara huzur veremezler. Batıldan hayır gelmez. Hak yolda yürümedikçe hangi yoldan gidersen git ne senin yüzün güler ne de kimsenin yüzünü güldürebilirsin...?

SİVAS HERGÜN ERİYOR

Sivas ile ilgili yaşanan sorunlara değinen Budak, Sivas´ın sürekli göç vererek küçüldüğünü vurguladı. Budak, ?Sivas´ta bundan önce kaç milletvekili vardı? 9 milletvekili vardı: hemöde 450 kişilik mecliste. Şimdi 550 kişilik mecliste Sivas 5 milletvekili ile temsil ediliyor... Sivas gün be gün eriyor. Dokuzdu, yediydi, şimdi beşe indi. Sivas ileriye mi gidiyor geriye mi gidiyor? Sivas her gün eriyor. Sivaslılar kaçacak yer arıyor. Sivaslılar farklı illere gidiyorlar. Sivas´ı beğenmediklerinden mi gidiyor. Ekmek meselesi aş meselesi. Nutuk çekiyorlar. İş kapısı, aş kapısı açıyorlar mı? Açmıyorlar. İnsanlar burada eş ekmek bulamayınca ister istemez başka yerlere gidiyorlar. Meselemize sahip çıkacağız. Şu parti bu parti meselesi değil. Bütün ülkemizin meselesi. İşçilerimiz, çalışanlarımız, memurlarımız, çiftçimiz sürekli geriye gidiyor. Vatandaşın alım gücü yok. Vatandaş, esnaf, sanayici hepsi kan ağlıyor. Bunlar zevklerinden ağlamıyorlar. Ekrana bakacak olursanız Türkiye kanatlanmış, kuş olmuş uçacak nerdeyse. Peki Sivas´ta ki esnaf niye kan ağlıyor? Çiftçi niye kan ağlıyor? Gerçek bu. Ekran başka, gerçek başka. Sivas´ta çiftçimiz, hayvan üreticimiz eskiden kazanıyordu. Şimdi kim kazanıyor? Türkiye kurbanlık koyunu, tosunu bile dışarıdan ithal ediyor. Sivas´ın ovasına ne oldu? Bu çiftçiler tosunu sevmedikleri için mi yetiştirmiyorlar?? ifadelerini kullandı.

 

TARIM VE HAYVANCILIK BİTTİ

Budak, Türkiye´de tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini ifade ederek, Türkiye´de ithalatın günden güne arttığını kaydetti. Budak, ?Eskiden Türkiye kendi kendini doyurabilen 10 ülkeden birisiydi. Şimdi ithalat yapmadan karnımızı doyuramıyoruz. Bırakın kendi karnımızı koyunların karnını doyurmak için bile dışarıdan ot ve saman getiriyoruz. Bu ülke kendi karnını doyuramıyorsa tarıma nasıl destek veriliyor. Şu kadar destek verdik bu kadar destek verdik diyorlar. Yahu verdiniz verdiniz de netice ne? Neticeye bakın bir. Türkiye kurbanlığı bile dışarıdan ithal edecek bir duruma gelmiş. Destek verdikleri böyleyse desteklemeselerdi ne olurdu? Maalesef çitçimiz alın terinin karşılığını alamıyor. Türkiye dışarıdan yağ ithal ediyor, Türkiye dışarıdan saman ithal ediyor, mısır ithal ediyor, peynir ithal ediyor, et ithal ediyor. Türkiye dışarıdan sene de 1 buçuk milyon ton yağ ithal ediyor. Ne yağı olduğu da belli değil. Türkiye´de eskiden 700-800 bin ton dışarıya pamuk satılırdı. Şimdi ise sene de 1 milyon 300 ton pamuk ithal ediyoruz. İthalata verdiğimiz paranın dörtte birini karşılıksız olarak çiftçimize versek o üretse kötü mü olur.? şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ MANEVİ DEĞERLERDEN UZAK YETİŞİYOR/NE BÜYÜK KALDI NE KÜÇÜK

Yeni nesillerin ahlak ve maneviyattan uzak yetiştiğini aktaran Budak, hükümetin yanlış eğitim politikaları benimsediğini savundu. Budak, ?Saadet Partisi gerçeklerin partisidir. Yanar dönerlerin partisi değildir. Biz ne söylediysek doğru çıkmıştır. Niye doğru çıktı peki. Ben milleti kandırayım da milletin oyunu alayım demediği için doğru çıkmıştır. Hak yerini bulsun diye söylemiştir. Şimdi duyuyoruz inşallah hayırlı bir şeyler yaparlar. Müfredatta bir değişiklik yapacaklarmış. 15 yıldır neredeydiniz? Eğitim bitti, ne büyük kaldı ne küçük? Hatır-gönül kalmadı, ana -baba kalmadı, dede nine kalmadı, hiçbir şey kalmadı. Çocuk eve geliyor, elinde bir telefon onunla oynuyor. Baba bir şey söylüyor çocuk duymuyor bile. Baba biraz daha bir şey söylediği zaman çocuk hiç oralı bile olmuyor. Bu ilkokul çocuğu, bu ortaokul çocuğu, zaten üniversiteli çocuğun pozundan yanına bile yaklaşılmıyor? Bu gidiş nereye!... Nereye gidiyoruz?.. Avrupa Birliğine girecekmişiz!... Çocuklarımızı ona göre yetiştirecekmişiz!... Avrupa Birliğine uyum yasaları adı altında 1700 tane kanun çıkarıldı.. Bu arkadaşlarımız iktidar geldiğinde 10 yaşında olan çocuklar şimdi 25-30  yaşında. Gidişat hayra alamet değil. İnşallah yeni müfredat çalışmalarından hayırlı neticeler çıkar.? dedi.

 

 

AVRUPA BİRLİĞİNDEN HAYIR GELMEZ / GAVURDAN DOST AYIDAN POST OLMAZ

 

Budak, dış politikayı da eleştirirken, Avrupa Birliği´ne uyum sürecinin Türkiye´ye bir fayda sağlamayacağı görüşünü belirtti. Budak, ?Ne işe yaradığı belli olmayan bir Avrupa Birliği Bakanlığı var? Her bakanlıkta ve Diyanet İşleri de dahil olmak üzere pek çok kurumda ya Avrupa Birliğine Uyum Daire Başkanı, ya uyum şefi veya genel müdürü var. Bir düzenleme yapılacağı zaman bir kanun çıkarılacağı zaman, bir yönetmelik çıkarılacağı zaman önce Avrupa Birliğine uyum dairesi başkanına soruluyor. Eğer o ilgili birim hayır derse hiçbir iş yapılamıyor. Bu memleketi kim idare ediyor? Avrupa Birliği 70 tane madde sunmuş düzenleme yapın diye. Biri hariç diğer 69´u yerine getirilmiş. Ecdat ne demiş ?Ayıdan post gavurdan dost olmaz´. Biz 40 senedir bunu söylüyoruz. 64 senedir kimsenin aklına gelmemiş, bunların aklına gelmiş. Avrupa Birliğine giriş bakanlığı oluşturmuşlar. Ne iş yapıyor bu bakanlık. 50-60 bin öğrenciyi her yıl götürüp Avrupa´yı gezdiriyor. Çocuklarımız Avrupa kültürünü göreceklermiş. Milli Görüş olarak 40 yıldır söylüyoruz. Avrupa Birliğinden hayır gelmez.? şeklinde konuştu.

Kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Budak, ?Saadet Partisi ve Milli Görüşe kulak vermeniz lazım. Ülkemiz, milletimiz, vatanımız için hepimize düşen görevler var. İnşallah kongreyle yeni adımlar atar ve ülkemizin geleceği için daha çok çalışırız.? ifadelerini kullandı.

 

Tek liste ile gidilen seçimin İl Başkan adayı Osman Gönay, genel kurulda yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi. ?Biz milli görüşçüler devamlı hakkın ve hakikatin yanında olmak zorundayız. Bizimle siyaset yapmaktan ayrılan kardeşlerimizden farklı bazı özelliklerimiz var. Avrupa birliğinden yana değil İslam Birliğinden yanayız. Amerika ve İsrail ile olan stratejik ortaklık ve dostluğa biz hayır diyoruz. Müslümanlara bunca zulüm yapanlarla dostluğumuz ve ortaklığımız olamaz. Tamamen faiz üzerine kurulan bir düzen bizim tasvip ettiğimiz bir sistem değildir. Bizler asrısaadetten başlayarak, Selçuklular ve Osmanlılar döneminde müthiş avcılardık. Ancak Cumhuriyet döneminin ardından av olmaya başladık. Tek parti döneminde savunmasız bir avdık. Menderes döneminde Amerika´nın desteği başladı. Marshall yardımlarıyla birkaç tane bisküviye, birkaç bardak süt tozuna av olduk. Ardından sağcı, milliyetçi, muhafazakâr olarak Demirel sahneye sürüldü. Yüz eskiyince Özal sahneye sürüldü. Özal´da bu ülkenin kapılarını ardına kadar kapitalizme açtı. Özal´ın da yüzü eskiyince bu defa aynı güçler destekleyerek Ak Partiyi sahneye sürdüler. Silah yine ekonomik silahtı. Döviz aldı başını gidiyor. Terörü kullandılar. Ülkemiz kan gölüne döndü. Dış politikada kurtlar sofrasında savunmasız kaldık. İslam alemi paramparça edildi. Yıllardır gözyaşı ve kan ekmeğimize katık oldu. Ama böyle gelmiş böyle gitmeyecek, bu düzen değişecek diyorum. Bizler Milli Selamet zamanında ayağa kalktık. Refah Partisiyle yürüdük hatta koştuk. Bu kongreyle yeniden ayağa kalkmaya yeniden şahlanmaya karar verdik. Kongremizin partimize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim.? dedi.

MİLLİ GÖRÜŞE KULAK VERİLİRSE ÜLKE KAZANIR

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok ise ?Bu kongreler bizim her zaman ayakta ve diri olduğumuzu gösterir. Erbakan Hocamızın açtığı yolda yürüdük. İstikametimizi hiçbir zaman bozmadık. Hiçbir zaman yanlıştan yana olmadık. Batıdan yana olmadık, siyonistten yana olmadık, ezenin yanında durmadık. Her zaman haklının yanında durduk. Her zaman iyi ve hayırlı olanın yanında olduk. İlk önce ahlak ve maneviyat dedik. İktidarda kim olursa olsun bizim temennimiz iktidarda olanların hep iyi ve doğru şeyleri yapmasıdır. İyi yapılan bir işe hiçbir zaman hayır demedik. İnancımızın gereği olan şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Biz Hak´tan yana olduk ve olmaya da devam edeceğiz. İktidara sesleniyoruz. Milli Görüşü, Saadet Partisi´ni iyi dinleyin. Bize iyi kulak verin. Eğer Milli Görüşe kulak verilirse ülke olarak kazananlardan oluruz. 50 yıldır ne söylediysek doğru çıkmıştır. İnşallah kongremiz hayırların başlangıcı olur.? şeklinde konuştu.

GÖNAY, YENİDEN İL BAŞKANI

Tek listeyle gidilen seçimin ardından Osman Gönay yeniden il başkanlığına seçilirken, Yönetim Kurulu Abdullah Çetinkaya, Abdullah Yıldız, Abdulaziz Ateş, Bayram Mermer, Emre Ağlar, Harun Gül, Hurşit Doğan, İlyas Zeki, Lokman Hatip, Orhan Gökçe, Mehmet Hazırbulan, Emre Altun, Saadettin Çerik, Sadık Sarıca´dan oluştu. İl Disiplin Kurulu Üyeliklerine ise Mustafa Kaçmaz, Şemsettin Koçak, Mustafa Taşar, Halim Uzun ve Numan Çolak seçildi.

/resimler/2017-1/22/1712346570531.jpg

/resimler/2017-1/22/1712487578479.jpg

/resimler/2017-1/22/1713180405289.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!