USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

NESİLDEN NESİLE AKTARILACAK

NESİLDEN NESİLE AKTARILACAK

NESİLDEN NESİLE  AKTARILACAK
27-07-2019 07:00
Google News


Ahmet TIRPAN

Vali Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ve il protokolü çeşitli programlara katılmak üzere Divriği ilçesini ziyaret etti.

Vali Salih Ayhan ve Milletvekili Yılmaz, il ve ilçe protokolünün katılımı ile Divriği ilçesinde köklü bir geçmişi barındıran Tarihi Arasta içerisinde Sivas İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu yapılıp, Dünya Mirası Mengücek Vakfı Kadın Kolları tarafından düzenlenen Hüma Hatun Sokağı´nın açılışı gerçekleştirdi.

?HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ?

Açılışta konuşan Vali Ayhan, Hüma Hatun Sokağı´nın restorasyon çalışmalarında çok büyük emekler verildiğini dile getirerek "Burada bütün yapıları örnek bir restorasyonla beraber Divriği´yi cazibe merkezi haline getireceğiz. Samimiyetimiz, gayretimiz var. Gönlümüz bir, yüreğimiz bir, samimiyetimiz bir. Buraya hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

?DİVRİĞİ´NİN KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAK?

Başkan Yılmaz ise, restorasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Divriği´ye yakışır, Divriği´nin güzelliğine güzellik, değerine değer katan bir sokağımız oldu. Bu sokak Divriği´nin kültürünü yaşatacak. Nesilden nesle aktarılacak. Sokağımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

BEREKETLİ KAZANÇLAR DİLEDİ

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından sokağın açılışı yapıldı. Vali Ayhan ve Başkan Yılmaz, sokakta bulunan esnafları ziyaret ederek hayırlı ve bereketli kazançlar diledi. Divriği´nin tarihi ve kültürel dokusuna uygun olarak özenle hazırlanmış dükkânlar, hem gelen misafirlerini ağırlayacak hem de kültürel öğelerini tanıtacak.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Vali Ayhan, Başkan Yılmaz ve beraberindekiler, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası´nda devam eden restorasyon hakkında yüklenici firmadan bilgi alarak, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

DİVRİĞİ CEMEVİ VE KÜLTÜR MERKEZİ AÇILDI

Divriği Belediyesi, Divriği Kültür Derneği ve vatandaşların katkılarıyla yapılan Divriği Cemevi ve Kültür Merkezi´nin açılışı, Vali Salih Ayhan, Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz ve Ulaş Karasu, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, il-ilçe protokolü ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.

?BİR ESER ORTAYA KOYMAK KOLAY DEĞİL?

Cemevinin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ayhan, "Allah, hâyırlarını kabul eylesin. Bir eser ortaya koymak kolay değil. Belediyemiz, kurumlarımız, hayırseverler el ele, gönül gönüle vererek güzel bir eseri ortaya çıkardı." dedi.

?TOPLUM HUZURU İÇİN ŞARTTIR?

Başkan Yılmaz da inancın ekmek gibi su gibi kutsal olduğunu belirterek, "Bu ihtiyacın doğru bir kaynaktan karşılanması kişi ve toplum huzuru için gerekli ve şarttır. Yaşadığımız çağda düşünce ve kültür farklılıklarımız bizim zenginliklerimizdir." ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan, Başkan Yılmaz ve beraberindekiler, ülkemizin en önemli demir rezervlerinden olan Divriği ilçesinde faaliyet gösteren ve ilçe nüfusuna istihdam, ülke ekonomisine üretim sağlayan Erdemir Madencilik San. Tic. A.Ş´yi ziyaret ederek, işletmeye bereketli kazançlar dileğinde bulundu.

VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİLER

Divriği ilçesi ziyaretinde vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Ayhan ve Başkan Yılmaz, bölge halkıyla sohbet etti. İkili esnaflara da bereketli bol kazanç temennisinde bulundu.

MURSAL BARAJI´NI İNCELEDİLER

Vali Ayhan, Başkan Yılmaz ve beraberindekiler, Divriği ilçesi programları kapsamında Mursal Barajı´nı gezdi. Ardından da 2017 yılında hayatını kaybeden ünlü halk ozanı Ali Kızıltuğ´un kabrini ziyaret ederek dua etti.

GÜRESİN KÖYÜNDE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİLER

Vali Salih Ayhan ve Milletvekili Yılmaz, Divriği ziyaretleri kapsamında Güresin köyüne de uğradı. Köy halkıyla sohbet eden Vali Ayhan ve Başkan Yılmaz, daha sonra bölgeye yapılacak baraj yerinde DSİ 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya´dan bilgi aldı.

Programlarda; Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, Divriği Kaymakamı Muhammet Öztabak, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, DSİ 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya, MTA Orta Anadolu 1. Bölge Müdürü Ramazan Daştan ve diğer ilgililer yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!