USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ONLAR BİZE EMANET

ONLAR BİZE EMANET

ONLAR BİZE EMANET
05-10-2017 05:00
Google News


 

HAYRULLAH AĞKAŞ

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Özel Tomris Anaokulu ve Özmen Veteriner Kliniği sahibi Veteriner Hekim İbrahim Özmen iş birliği ile anaokulu öğrencilerine hayvanlar hakkında bilgiler verildi.

Minik öğrenciler slayt eşliğinde sunum yapan Veteriner Hekim İbrahim Özmen´i büyük bir ilgiyle takip etti. Program sonunda açıklamalarda bulunan Özmen, ?Hayvan haklarını korumayı küçük yaştan itibaren toplumumuza kazandırmak istiyoruz. Bununda ilk adımı olarak Tomris Anaokulu öğrencilerine bilgiler verdik. Hayvanları beslerken nelere dikkat etmemiz lazım. Bazı hayvan türlerini gösteriyoruz. Veteriner Hekim nedir, ne iş yapar, ne zaman ihtiyaç olur gibi konuları miniklere eğlenceli bir şekilde sunuyoruz? dedi.

Tomris Anaokulu kurucularından Halin Ayın ise ?Çocuklarımıza, Veteriner Hekimimizle birlikte hayvanları tanıtmak ve onlar hakkında daha sağlıklı bilgiler verebilmek için bu etkinliği yaptık. Hayvanları tüm çocuklar seviyorlar bizde onlara nasıl bakmaları, nasıl korumaları gerektiğini anlatıyoruz. Veteriner Hekimi İbrahim Özmen´e teşekkürlerimizi sunuyoruz? diye konuştu.

BELEDİYE

STANT AÇTI

4-10 Ekim Hayvan Hakları Haftası münasebetiyle Sivas Belediyesi Veteriner işleri müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla Kent Meydanı´nda stant açıldı.

Etkinlik kapsamında vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtılırken yine hayvanlar için beslenme kapları verildi. Sivas Belediyesi hayvan barınağından getirilen hayvanlar da kent meydanındaki yerini aldı.

Konu hakkında açıklama yapan Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Arslan, ?4-10 Ekim hayvan hakları münasebetiyle farkındalık oluşturmak için Sivas Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü tarafından bu etkinliği gerçekleştirdik. Hafta boyunca okullarda konferanslar düzenlenecek ve yine öğrenciler hayvan barınağını ziyaret edecek? dedi.

Arslan, son olarak vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğine değinerek bu konuda duyarlı davranan Sivas halkına teşekkür etti. Belediyenin dağıttığı yemek kaplarını alan esnaflar sokak hayvanlarının faydalanması için içerisini mama ile doldurarak dükkânlarının önüne koydular.

/resimler/2017-10/4/1817362007004.jpg

/resimler/2017-10/4/1817542476080.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!