USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?OTOPARK YERİ VE YEŞİL ALAN İSTİYORUZ?

?OTOPARK YERİ VE YEŞİL ALAN İSTİYORUZ?

?OTOPARK YERİ VE YEŞİL ALAN İSTİYORUZ?
29-08-2017 05:00
Google News


MUHAMMED DEMİR
- Bize kendinizi tanıtır mısınız?
"SİVAS´IN EN ESKİ 2. MUHTARIYIM"
- Kendinizi tanıtır mısınız?
- İsmim Hekmet Yücedağ. 1954 Sivas doğumluyum. Doğduğumdan beri Çarşıbaşı Mahallesinde oturuyorum. Dedelerim ve Babam da bu mahallede oturmaktaydı. Meslek Yüksek Okulundan Makine Motor Teknikerliği bölümü bitirdim. Daha önceleri mimari bürolarda proje çiziyordum. Daha sonra babam rahmetli olunca, dede ve baba mesleğim olan demlikçilik işini devam ettirmeye başladım. Eskiden beri oturduğumuz mahallemizde ve sokağımızda bulunan dükkânımda hem işimi hem de muhtarlığı yapıyorum. Altuntabak Mahalle Muhtarı Mehmet Amca´dan sonra Sivas´ın en eski muhtarı benim. Ortalama 25 senedir muhtarlık yapıyorum. Zaten mahalledeki en eskilerden birisi de benim ailem.

- Mahalleniz ve nüfusu hakkında bize bilgi verir misiniz?
- Mahallemizin nüfusu 4 bin civarında. Aslında daha fazla ama öğrenciler burada yoğun olarak kaldıkları ve kayıtlarını da mahalleye aldırmadıkları için nüfusumuz daha az görünüyor. Bin 500 dolaylarında da seçmenimiz var. Mahallede 9 sokak, 5 tane de caddemiz var. Kepenek Caddesi, Atatürk Caddesi, Hikmet Işık Caddesi, Şems-i Sivasi Caddesi, Afyon Sokak gibi Sivas´ın işlek cadde ve sokakları da bizim mahallemiz sınırları içerisinde kalıyor. Saydığım cadde ve sokak isimlerinden de anlaşılacağı üzere, mahallemiz gayet işlek ve kalabalık bir yer. Gündüz nüfusumuz çok fazla ama geceleri esnaf ve vatandaş evlerine gittikleri için gündüz kadar kalabalık olmuyor.
- Çarşıbaşı merkezi bir mahalle ve Sivas´ın en işlek yerlerini
kapsıyor. Bunun avantajları ve dezavantajları var mı?
"MERKEZİ CADDELERDEKİ SORUNLAR İÇİN
BİR YERİ ARAMAMIZA GEREK KALMIYOR"
- Avantajları şu; mahallemizde merkezi caddelerin ve sokakların birkaç konu dışında meydana gelen aksaklıkları, biz herhangi bir yeri aramadan hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuluyor. İşlek cadde ve sokaklardaki asfalt, kaldırım, alt ve üstyapı problemleri hızlı bir şekilde çözülüyor. Ama ara sokaklarda kaldırım ve asfalt sorunları yaşıyoruz.
"YEŞİL ALANIMIZ VE OTOPARKIMIZ YOK"
- Şu ana kadar mahalleniz için ne gibi çalışmalar
yaptınız, mahallenizin en büyük sorunu nedir?
- Muhtar olarak mahallede olan eksikliklerin çözümü için çalışmalarım rutin bir şekilde devam ediyor. Sorunlar ve eksiklikler için gerekli yerlerle sürekli irtibat halinde oluyorum. Mahalledeki sorunlara gelirsek; En büyük birinci problemimiz yeşil alan olmaması. Mahalledeki çocukların oynayıp vakit geçirebilecekleri bir yer yok. Örneğin mahallemizde yer alan Paşa Camisinin arkasındaki boş ve geniş yerin yeşil alan yapılması için çok uğraştım ama netice alamadım. O alanla ilgili bir de mülkiyet sorunu var, bir kısmı Özel İdare´nin, Bir kısmı da Belediye´nin. Özel İdare Belediyeye devretmediğinden, oraya konuyla alakalı bir çözüm yolu bulunamıyor. Hâlbuki orası yeşil alan için, oyun alanları için çok ideal bir yer. Paşa camisinden çıkan cemaat için de iyi olurdu ayrıca, namazı beklemek ve sohbet etmek maksadıyla kullanırlardı o alanı. Ama şimdilerde oraları kahveler işgal etmiş durumda. İş yerlerine böyle imkân tanınırken, neden mahallemizin çocuklarına yeşil alan olarak kazandırılmaz anlamış değilim. İkinci büyük problemimiz de otopark olmayışı. Yeterli araba park alanı yok ve sokaklara caddelere park yapıldığından dolayı gündelik hayat sekteye uğruyor. Örneğin bizim mahallemizde Anadolu İmam Hatip Lisesi var ve yeniden yapılmak maksadıyla yıkılıyor. Bizler de dedik ki bina yıkılmışken, altına 2 kat otopark olsun, üstü de okul olarak devam etsin. Valiliğe de Belediyeye de konuyla ilgili dilekçeler yazdık ama bir sonuç alamadık maalesef. Hiç yoksa 500 arabalık otopark yapılırdı orası ve mahalledeki araç yoğunluğunu azalırdı. Merkezi ve kalabalık mahallelerde de alan açmak için böyle fırsatlar her zaman ele geçmez. Sivas´ta yapıların en yoğun olduğu yer burası, her tarafımız bina dolu. Okulun altına yapılmıyorsa bahçeye yapılsın dedik ama o da olmadı, böyle bir alanı değerlendirememiş olduk.
"ÇEDAŞ ELEKTİRİK KABLOLARINI YERİN ALTINA ALMIYOR"
- Herhangi bir bürokratik engel ya da ilgisizlikle karşılaşıp yapamadığınız bir iş oldu mu?
- Paşa Caminin arkasındaki alanın yeşil alana çevrilmesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin yeni yapılan binasının alt katına otopark yapılması konusundaki girişimlerimiz sonuçsuz kaldı. Az evvel de belirttiğim gibi, bu isteklerimiz çeşitli sebeplerden dolayı yapılmadı. Bunların dışında Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş (ÇEDAŞ) ile, ara sokaklarımızdaki elektrik kablolarının toprak altına taşınması konusu ile ilgili sorun yaşıyoruz. 7, 8 ve 9. sokaklarımızda hala direkler aracılığıyla, tehlikeli bir şekilde elektrik iletimi yapılıyor. Ona da müracaat ettik, yapılacak denildi ama yapılmadı. Merkezi bir mahallede teller direkten direğe geçiyor.  ÇEDAŞ´a diyorum ki; mahallelerde elektrik kablolarını bir an önce yer altına taşısınlar. Hem eski yöntemle elektrik taşınması tehlikeli, hem de diğer bu durum diğer kurumların çalışmalarını aksatıyor. Örneğin Belediyeye asfalt talebimiz oluyor ara sokaklarımız için. Onlar da ÇEDAŞ´ın kabloları yer altına almadan asfaltın yapılamayacağını, ÇEDAŞ çalışma yaparsa asfaltın yeniden eşeleneceğini, öncelikli olarak ÇEDAŞ´ın çalışma yapması gerektiğini söylüyor. Dolayısıyla diğer hizmetlerin önünde engel olan bu durumun da bir an önce çözülmesi gerekiyor.

- Mahalleyi nasıl yönetiyorsunuz, mahalle sakinleriyle
ve azalarla istişare yapıyor musunuz?
- Azalarla gerektiği yerde istişare yapıyoruz. Birlikte hareket etmemiz gereken konular olduğunda çalışmalarımız oluyor. Ama mahalle sakinlerinden pek ilgilenen olmuyor. Herkes kendi işinde gücünde olduğu için, mahalleyle yeterince ilgilenilmediği oluyor tabii.

- Valilik ve Belediye ile diyalogunuz nasıl, bu manada
bu kurumlardan beklentileriniz nelerdir?
- Belediye ile diyalogumuz gayet iyi herhangi bir problemimiz yok. Belediye´den herhangi bir talepte bulunduğumuz zaman, bazı konularda gecikme olsa da, eninde sonunda istediklerimizi yapıyor. Zaten bir program dahilinde çalışıyor belediye. Mahalleleri sıraya koyuyor, o sıraya göre hizmetleri götürmeye çalışıyor. Belediye´nin en iyi çalışan müdürlüğü de Temizlik İşleri Müdürlüğü. Yani hemen şimdi telefon açsam anında araba gelir, temizlikle alakalı sorun eyse giderir. Valilik de biz muhtarlarla ilgileniyor ve önem veriyor. Her ne talepte bulunursak, ellerinden geleni yapıyorlar ve olumlu ya da olumsuz cevaplarını hemen bildiriyorlar. Bir dilekçe yazıldığı zaman bunu kulak ardı etmiyorlar yani.

"DERNEĞİN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUNUZ"
-Muhtarlar derneği ile ilgili neler söylemek istersiniz,
üyeliğiniz var mı, çalışmalarına katılıyor musunuz?
- Derneğimiz gayet iyi çalışıyor, ben de muhtar olarak çalışmalarına katılıyorum ve çok da memnunum. Hele ki başkanımız çok girişken bir adam. Zaten ben ulaşamadığım yer olunca başkana telefon açıyorum, o da ertesi gün beni arıyor "işini haletlim" diyor. Ben ulaşamazsam işim olursa, hemen başkan benim yerime ilgileniyor. Derneğimizin çalışmalarından memnunuz yani.

- Son olarak bizlere neler söylemek istersiniz?
- Özet olarak bizim mahallemiz merkezi bir çarşı mahallesi. Bundan dolayı göz önünde olan yerlerin sorunları problemleri hemen çözülüyor. Yukarıda da söylediğim gibi yeşil alan ve araç parkı konusundaki problemlerimizin bir an önce çözülmesini istiyorum. ÇEDAŞ da ara mahallelerdeki telleri bir an önce yer altına alırsa, Belediye´den talep ettiğimiz asfalt ve kaldırım çalışmaları tamamlanabilecek. Özellikle bu konunun da bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Son olarak Gazetenizin yaptığı bu programdan dolayı çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Sorunlarımızı dile getirme fırsatı verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim.

/resimler/2017-8/28/1520310680977.jpg

/resimler/2017-8/28/1521243494452.jpg

/resimler/2017-8/28/1523220215583.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!