USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"PROJE ÇIKARSA TEŞVİK VERİRİZ"

"PROJE ÇIKARSA TEŞVİK VERİRİZ"

13-02-2017 07:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ
SİVAS OLARAK 4 SEKTÖRDE
GELİŞMEK İSTİYORUZ
Sivas´ın bir yol haritası olduğunu kaydeden Yıldırım, "Biz 4 sektörde gelişmek istiyoruz. Birincisi makine sanayi? İkincisi madencilik ve doğal taş. Üçüncüsü teknolojik yatırım. Dördüncüsü ise potansiyelimiz ve değerlerimiz olan turizm sektörünü de canlandırmamız lazım. Sivas Türkiye´nin hamurudur, ilimizin gelişmesi lazım. Biz 23 ilde uygulanan teşviklerden sadece 2. Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak desteklerden faydalanmak istiyoruz. Özellikle makine sanayinde ilimizde yoğun bir ilgi var. Şuanda yeni OSB´den yer almak isteyen birçok firmamız var. Bu firmalarımızın da tek istediği bu teşvikten yararlanabilmek" ifadelerini kullandı.
Yıldırım şunları kaydetti:
"Sivas´ta bugün geldiğimiz noktada fabrika sayımız 190, ihracatımız 200 Milyon Dolar civarında, çalışan sayımız ise 7 Bin kişi civarında. Biz bunların yeterli olmadığını, 2023 hedeflerimize ulaşmamız için de daha çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Şuanda gündemde olan Cazibe Merkezi projelerini ve verilen teşvikleri tabi ki destekliyoruz. Bu kapsama alınan iller de destekliyor, olmayan illerde destekliyor. Ülkemizin neresi güçlenip kalkınırsa bundan mutlu oluruz. Biz Sivas olarak 2007 yılında Kalkınma Bakanlığı tarafından Cazibe merkezi olarak belirlenmiştik. Sivas´ın kalkınması diğer büyük şehirlerimizi de tabi ki bir nebze olsun rahatlatacaktır. Tabi ki bizim sizlerden beklentilerimiz de var."
"SİVAS POTANSİYELİ
OLAN BİR İL"
Sivas´ın potansiyeli olan bir il olduğunu kaydeden Sivas Valisi Davut Gül ise "Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Osman Bey´in söylediği her şey çok doğru ve yerinde ancak bir şerh koymakta yarar var. Bürokratik kırtasiyecilikten bahsederken, muhtemelen bankalardan bahsetmiştir. Yoksa bizim olduğumuz yerde kırtasiyecilik olmaz. Sivas potansiyeli olan bir il. TSO Başkanımız Cumhurbaşkanımıza 10 bin istihdam sözü verdi. İnanıyorum ki ilimizde bu istihdam gerçekleşecektir. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlayan özellikle SSK, vergi ve buna benzer işverenin ödemesi gereken bedeller, devlet tarafından ödenmeye başlayınca Sivas´ta ciddi anlamda bir şahlanışın olacağına inanıyorum. Sivas´ın kamu yatırımlarında aldığı yapı hepimiz biliyoruz. Şuanda yatırımcılarımızın önünde ciddi anlamda hiçbir engel yok" şeklinde konuştu.
"SİVAS´IN BÜYÜMESİ
ORTAK TEMENNİMİZDİR"
Son olarak söz alan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Sivas´ın büyümesi, kalkınması, ekonomik olarak güçlenmesi hepimizin ortak temennisidir. Bunda hiçbir tereddüt yok. 81 vilayetin tamamını güçlendirmek ve kalkındırmak hükümet olarak bizim zaten asli görevimizdir. Bu yolda da var gücümüzde çalışıyoruz. Bardağın dolu tarafı da var, boş tarafı da var. Ama eğri oturup doğru konuşmamız lazım. Bardağın dolu tarafının daha fazla olduğunu da biliyoruz bunun da en azından takdir edilmesini de bekliyoruz" dedi.
Büyük çaplı yeni projeler çıkarsa destek olacaklarını kaydeden Bakan Ağbal, "Sivas´ın potansiyelinin yüksek olduğu alanlarda mevcut teşvik paketleri içerisinde bu alanları büyütecek, ilave inisiyatifleri alalım. Zaten biz yeni bir teşvik sistemi başlattık. Ülke için hayati önem taşıyan, o ilin, bölgenin veya ülkenin tamamında üretimi artıracak, katma değeri artıracak, o alanda bir sıçrama meydana getirecek büyük ölçekli yatırımlara Bakanlar Kurulu kararıyla özel teşvikler veriyoruz. O açıdan Sivas´ta da bu anlamda proje teklifleri çıkarsa, Ekonomi Bakanlığımız bu konuda koordinasyon kuruluşudur. Gereken çalışmaları inşallah yaparız. Bugün burada ifade edilen konularla ilgili de Ekonomiden sorumlu Bakanlarımızla beraber bu istişareleri de yapacağımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
"16 NİSAN´DA SANDIĞA
GİDERKEN,
15 TEMMUZ´U UNUTMAYIN"
Bakan Ağbal, "16 Nisan, 15 Temmuz´dur. 16 Nisan´da sandığa giderken 15 Temmuz´u unutmayın" dedi. Son 14 yıldır demokraside olağanüstü başarılar elde ettiklerini dile getiren Ağbal, Türkiye´nin içeride de, dışarıda da güvenilen bir ülke olduğunu söyledi.
Bakan Ağbal, geçen 14 yıla bakıldığında zorluklarla ve badirelerle bu noktaya getirdiklerini vurgulayarak, "Onun için diyoruz ki: 16 Nisan´da önümüze konulan sandıkta ´Evet´ veya ´Hayır´ diyeceğimiz konu sadece basit ve teknik madde düzenlemeleri değil. Bu ülkenin bir kulvar daha yukarı çıkmasını sağlayacak bir değişiklik önerisidir. Kimse buradan demokrasi dışı bir çözüm çıkacağını iddia etmesin, doğru değil. Kimse burada yasama organının zayıflayacağını iddia etmesin, doğru değil. Kimse burada ipe, sapa gelmez korku rüyaları üretmesin, bunlar doğru değil." şeklinde konuştu.
Türkiye´nin önünün açık olduğunu belirten Ağbal, herkesin yatırım yapmak için 16 Nisan´ı beklediğini söyledi. Ağbal, siyasi belirsizliğin yatırımcıyı etkilediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"16 Nisan´da eğer ülke olarak ´Evet´ dersek ki inşallah diyeceğiz. Türkiye´nin siyasi istikrarı uzun dönemde, kalıcı bir şekilde tesis edilmiş olacak. Yeni sistem siyasi istikrarı kalıcı bir şekilde üretiyor. Bütün yabancı yatırımcılarla oturuyoruz, konuşuyoruz. Her zaman yabancı yatırımcıların bize ileriye dönük sordukları soru veya tereddüt ettikleri konu, ´Siyasi bir belirginlik olacak mı, olmayacak mı?´ Dolayısıyla 16 Nisan´da yapacağımız oylama aslında 1 Kasım´daki yaptığımız oylama gibi bir oylama. Biz burada siyaseten Türkiye´nin önünü açacak, siyasi belirsizlikleri ortadan kaldıracağız. Yepyeni bir sisteme geçeceğiz. Ondan sonra inşallah yeni sistemle birlikte Türkiye´de siyasi istikrar, kalıcı bir şekilde tesis edilmiş olacak."
Toplantı, basına kapalı olarak yapılan soru-cevap bölümüyle sona erdi. Bakan Naci Ağbal, program sonrasında Bayburt´a hareket etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!