USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Proje Üreteceğiz?

?Proje Üreteceğiz?

?Proje Üreteceğiz?
15-01-2019 07:00
Google News


AHMET TIRPAN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şubesi, 7. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirildi. Avukat Mustafa Coşkun´un yerel seçimler nedeni ile istifa etmesinin ardından, MÜSİAD Genel Merkezi yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereği, genel kurula kadar MÜSİAD Şube Başkanı olarak görevlendirilen Salim Eminoğlu, şube binasında yapılan ve tek liste ile gidilen 7. Olağan Genel Kurul toplantısında MÜSİAD Sivas Başkanı oldu.

Üyelerin yoğun katılım gösterdiği toplantının açış konuşmasını yapan MÜSİAD Sivas eski Şube Başkanı Avukat Mustafa Coşkun, ?2013 yılı Ocak ayında devraldığımız MÜSİAD Sivas Başkanlığı nöbetinin sonuna geldik. Hepinize çok teşekkür ediyorum. 6 yıl boyunca başta yönetim kurulu üyelerimiz ve şube müdürümüz olmak üzere tüm üyelerimizle birlikte çalıştık. Ekip çalışmasının örneğini sergiledik. Yaptığımız iş bölümüne göre her arkadaşımız üzerlerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi? dedi.

?HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIM?

Sivas´ın gelişmesi için aşkla çalıştıklarını ifade eden Coşkun, ?Hedefimiz Sivas iş dünyasını kaynaştırmak, aralarındaki bağları güçlendirmek, iç ve dış pazarlara açılmalarını sağlamaktı. Şehrimiz için, ülkemiz için çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeydik. Gelecek nesillerin daha mutlu ve müreffeh bir Türkiye´de yaşamaları için daha çok üretmemiz gerektiğini biliyorduk. Bunun için iş geliştirme toplantıları düzenledik. Yurt dışı pazarlara açılmak, tecrübemizi artırmak için geziler düzenledik. Bilgimizi artırmak için dost meclislerinde bir araya geldik.

Aile boyu samimiyetimizi artırmak için sıra gezmelerinde buluştuk. Sektör zirvelerini Sivas´ta topladık. Konferanslar, seminerler, çalıştaylar düzenledik. Sivas´la ilgili her konuda raporlar hazırladık, yetkililere sunduk. Sivas Başkanlar Kurulu, STK Platformu, Kent Konseyi´nin oluşum ve çalışmalarına katkıda bulunduk. Son olarak Sivas´a ilk defa yabancı alım heyetlerini getirdik ve Sivas´ta üretim yapan bütün firmalarla buluşturduk. Ne yaptıysak birlikte yaptık. Başkan Yardımcım olan Salim Bey´le inşallah yola devam edeceğiz. Önümüzdeki sürecin MÜSİAD´ın tam olarak kurumsallaşacağı bir dönem olacağına inanıyorum. Yeni başkanımıza ve yönetim kuruluna canı gönülden başarılar diliyorum. Her zaman yanlarında olacağım. Yine birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum? diye konuştu.

?VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ?

Coşkun´un ardından konuşan MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ünal ise, ?2018 yılını acılarıyla, güzel anılarıyla, olumlu-olumsuz gelişmeleriyle geride bıraktık. Şimdi 2019, önümüzde bambaşka bir sayfa ve biz bu sayfayı yine en güzel şekilde doldurmak için var gücümüzle çalışacağız. Her zaman olduğu gibi yeni yılda da üretmeye, ülkemize katkı sunmaya devam edeceğiz? ifadelerini kullandı.

?İLERİYİ HEDEFLEYEREK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ?

MÜSİAD olarak  her zaman yeniliğe inandıklarını ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ünal, ?MÜSİAD, Türkiye´nin yurt içinde ve yurt dışında en yaygın teşkilatlanan sivil toplum kuruluşu ve güçlü bir sermaye platformudur.  Bugün yurt içinde 86, 88 ülkede ise 218 iletişim noktasıyla faaliyet gösteriyoruz. Bizler, bağlı olduğumuz değerlerden hiçbir zaman ayrılmadan, fakat her zaman yeniliğe açık bir yapıda ve hep daha ileriyi hedefleyerek yolumuza devam ediyoruz. Bu temel saikle kendimizi sürekli olarak yeniledik, geliştirdik? açıklamasında bulundu.

MÜSİAD Şube Başkanı Salim Eminoğlu ise ?Öncelikle görmüş olduğum şu tablo benim için mutluluk kaynağı olacak. Üyelerimizin arasındaki dayanışma, kardeşlik ve yüzlerindeki tebessüm MÜSİAD ailemizin temelini oluşturan güç olmuştur. Bu gücü bugün de görüyor olmam beni ziyadesiyle mutlu etti? dedi.

?ÜYELERİMİZİ DIŞ PAZARA AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ?

Makamların geçici olduğunu ifade eden Başkan Eminoğlu, ?Bildiğiniz gibi bu bir nöbet değişimi. Görevi devraldığım ikinci dönem başkanımız Mustafa Bey´e teşekkür ediyorum. 2009 yılında Tahir Kavdır Başkanımız Sivas´ta şubemizin tohumlarını ekti, filizlendirdi. Belli bir seviyeye getirdi. 2011 yılında da ben Tahir Başkanımız döneminde üye olarak MÜSİAD ailesine katıldım. 2013 yılında geldiğimizde, günü ve nöbeti dolan Tahir Başkanım bayrağı Mustafa Coşkun´a devretti. Mustafa Başkan ile ben de yönetim kurulunda göreve başladım. Değişik kademelerde görev yaptım. Yönetim kurulu, sektör kurulları başkanı, teşkilatlanma başkanı, başkan yardımcılığı ve başkan vekili oldum. Yani sözün özü MÜSİAD´a çıraklıktan başladım. Kalfa ve inşallah ustalığımızı da şube başkanlığında göstereceğiz. Bir kurumun bir başkanı olur ama başkan, ekibi ile yönetimi ile üyeleriyle güçlüdür. İnşallah biz de ekip çalışmamızı yaparak ticari ve ekonomik olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Sivas´ın ekonomisi ile ilgili çalışmalarda gece-gündüz demeden proje üreteceğiz. Yatırımcı getirilmesi hususunda çalışmalar yapacağız. Yabancı alım heyetlerini getirerek Sivaslı işadamları ile buluşturacağız. Yurt içi ve yurt dışı iş gezileri düzenleyerek, üyelerimizi daralan iç pazardan dışa açmaya devam edeceğiz. Hem üyelerimize, çalışanlarına hem de işadamlarına yönelik kişisel gelişim, ekonomik, ticari ve siyasi gelişmeler üzerine seminerler, konferanslar düzenleyip istifade etmelerini sağlayacağız? ifadelerine yer verdi.

?BAYRAĞI DAHA İLERİYE GÖTÜRECEĞİZ?

Başkan Eminoğlu, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ?Hep birlikte bu bayrağı geçmişimizin tecrübeleriyle harmanlayarak daha ileri seviyelere götüreceğiz. Kuruluşundan bugüne kadar emek ve gayret sarf ederek MÜSİAD´a hizmet eden ve omuzlayan başta başkanlarımıza, üyelerimize ve şube müdürümüze teşekkür ederim. Rabbim güzel hizmetler yapmayı nasip eylesin.?

/resimler/2019-1/14/1646199384556.jpg

/resimler/2019-1/14/1646349072427.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!